Tetszés szerint alakítható Google találati lista

Genda Csongor Zoltán, 2007. november 30. 18:36

A Google keresője egy olyan új funkcióval való kibővítésével kísérletezik, amely révén lehetőségük nyílik a felhasználóknak manipulálni a találatokat.

Akármennyire is népszerű a Google keresőszolgáltatása, az sok esetben számunkra haszontalan weboldalakat listáz, ám ezen most változtani kíván a vállalat. A most bemutatott új felületen az internetezők szavazhatnak a kidobott eredményekre, s a jövőben ha ugyanarra a kulcsszóra keresnek rá, akkor a találatok már a korábbi változtatásoknak megfelelően fognak megjelenni. Ha a felhasználók a felfelé mutató kék nyilacskára kattintanak, akkor az amellett lévő honlap a lista elejére kerül, sőt egy narancsszínű csillaggal ki is lehet emelni azt. Az is megtörténhet viszont, hogy számunkra teljesen értéktelen honlapokat jelenít meg a kereső, ebben az esetben csupán az X ikonra kell klikkelni, hogy végérvényesen eltüntessük azt a szóban forgó kulcsszóra kidobott találatok közül. További érdekesség még, hogy az internetezők javasolhatnak olyan weboldalakat is, amelyek esetleg nem szerepelnek a listán. Természetesen a keresési eredményekben eszközölt változtatások csak ugyanannak a felhasználónak fognak ugyanúgy megjelenni.

A Google képviselőinek az elmondása szerint egyelőre csak korlátozott számban lehet jelentkezni a kísérleti projektre.

Kulcsszavak: Google

Internet ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Stabilabb és gyorsabb lesz a vezeték nélküli internet a vasúti kocsikban

Folyamatos az eddiginél egyszerűbben használható, és lényegesen gyorsabb internetet biztosító új eszközök üzembe állítása a vonatokon. Várhatóan a jövő év elejétől sokkal könnyebben lesz elérhető a világháló a vasúti járatokon.

2020. szeptember 13. 14:27

Egy évig havidíjmentes szolgáltatásokkal támogatja a Telekom a nonprofit szervezeteket

A Magyar Telekom megújította és ismét elérhetővé tette a nonprofit szervezetek számára kínált ajánlatát, mellyel a nonprofit szektor digitalizációját kívánja támogatni. A Magenta1 Business/Nonprofit ajánlatra pályázni szükséges, melyre a szervezetek 2020. szeptember 25-ig küldhetik el jelentkezéseiket.

2020. szeptember 9. 15:02

Az UNICEF és az Ericsson közösen méri fel az iskolák internet-hozzáférését világszerte

Az Ericsson és az UNICEF egy globális partnerségi program keretében 2023-ig 35 országban méri fel az iskolai internet-hozzáférés helyzetét. Az iskolák és a környező közösségek internet-ellátottságának feltérképezése az első és egyik legfontosabb lépés afelé, hogy minden gyermek számára biztosítható legyen a digitális tanulás lehetősége.

2020. augusztus 31. 17:27

Korlátlan mobilnettel kezdhetik az új tanévet a Telekom Magenta1 ügyfelei

Indul az oktatás, a Magyar Telekom pedig ismét minden eshetőségre segít felkészülni a családoknak: Magenta1 előfizetőknek egy hétig korlátlan mobilnettel segít beindítani a tanévet.

2020. augusztus 31. 10:53

Induljon korlátlanul a tanév!

Korlátok nélkül kezdődhet az iskola a Telekommal. A szupergyors nettől a kedvezményes készülék-ajánlatokon át a tanszerekig vagy a könyvekig a Telekomnak mindenki számára van ajánlata: a családoknak, a kisdiákoknak és az egyetemistáknak is. A következő hetekben különféle igényekre reagáló ajánlatokkal jelentkezik a vállalat, hogy valóban korlátlanul induljon a tanév! 

2020. augusztus 13. 19:39

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

A vírusveszély miatt idén online rendezik meg a cégvezetők csúcskonferenciáját

2020. szeptember 21. 10:11

Virtuális nézőteret nyit a Budai Szabadtéri Színház

2020. szeptember 9. 12:11

Év Informatikai Vezetője díj 2020

2020. augusztus 27. 11:07

Early Bird kedvezménnyel indul ‘Az Év Honlapja’ pályázat

2020. augusztus 13. 14:58
online sportfogadás