HD DVD lemez került az exkluzív Blu-ray Harry Potter díszdobozokba

Milkovits Gábor, 2007. december 15. 21:03

Íme ide vezet a formátumháború: sajtóértesülések szerint a Warner véletlenül egy HD DVD lemezt kevert a Harry Potter filmek ötlemezes, díszdobozos Blu-ray kiadásának egyes példányaiba.

A Warner azon kevés hollywoodi stúdió közé tartozik, amelyek egyelőre mindkét utolsó generációs DVD platformot támogatják. A vállalat ebből adódóan a Harry Potter filmeket is kiadja Blu-ray és HD DVD lemezeken egyaránt, így fordulhatott elő aztán a csomagolásnál a malőr. A kakukktojás HD DVD példány minden ismert esetben a Harry Potter és a tűz serlege epizódot tartalmazó negyedik lemez volt. Az Amazon online kereskedelmi portálra ugyanakkor olyan kommentek is érkeztek, hogy egyes díszdobozokból egyszerűen hiányzott az egyik lemez.

A Blu-ray kiadvány 100 dollár fölötti összegbe kerül, de természetesen a Warner minden bizonnyal ingyen kicseréli az összekevert lemezeket. Miközben a Blu-ray az utóbbi hónapokban elhúzni látszik a HD DVD elől, legalábbis ami a filmeladásokat illeti, a formátumok harca egyelőre még mindig visszatartja a potenciális vásárlók többségét attól, hogy valamelyik HD platformra váltsanak. Ehhez persze szükség volna megfelelően olcsó asztali készülékekre – ilyen egyelőre inkább a HD DVD tábornak van – és arra is, hogy a fogyasztókat meggyőzzék a technológia előnyeiről a hagyományos DVD-vel szemben.

Kulcsszavak: Blu-ray HD DVD

Fogyasztói elektronika ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Átfogó körképet készített az okosórák kelet-közép-európai piacáról a Huawei

A kelet-közép-európai vásárlók mintegy 90 százaléka az egészségfigyelést tartja az okosórák legfontosabb funkciójának, az eszközök vásárlásakor pedig az akkumulátor üzemideje, a vízállóság és a meglévő okostelefonjaikkal való kompatibilitás az elsődleges szempontok – derült ki a Huawei első alkalommal közzétett, több európai kutatást összegző okosórapiaci körképéből. A klasszikus, kerek számlappal és fém házzal rendelkező készülékek a legkeresettebbek a megkérdezettek körében, az alapvető egészségkövető funkciók mellett pedig népszerűek a szív egészségével kapcsolatos mérési lehetőségek is.

2023. január 31. 20:23

Az ABB E-mobility leszállította az egymilliomodik EV-töltőt

Az ABB E-mobility bejelentette, hogy leszállította az egymilliomodik elektromosjármű-töltőjét, ami a legújabb mérföldköve a vállalat azon távlati céljának, hogy az intelligens és megbízható töltési megoldások folyamatos fejlesztésével lehetővé tegye a kibocsátásmentes jövőt.

2023. január 31. 17:11

4 éven belül átveszik a vezetést az elektromos járművek Európában

Az elektromos és plug-in hibrid autók értékesítése Európában már 2027-re meghaladja az összes többi motortípus forgalmát, amivel a kontinens beelőzi az Egyesült Államokat és Kínát is – derül ki az EY nemzetközi elemzéséből. A tanulmány szerint 2040-re a belső égésű motorral hajtott járművek aránya az összes eladás kevesebb mint 1 százalékára zsugorodik világszerte. 

2023. január 28. 12:23

Mindössze 500 darab készült ebből a karórából

Újabb limitált szériás kiadást mutatott be a Casio a G-Shock márka 40. éves évfordulója alkalmából. Az új, MR-G sorozatba tartozó karóra a japán kardok kimunkáltságát és időtállóságát testesíti meg, megalkotásához a Casio legkifinomultabb, high-tech órakészítési eljárásait alkalmazták. „A MRG-B2000GA-1A modell különleges felülettel bír, amelyet 800 éves japán, Gassan-kardkészítési technikák segítségével hoztak létre” – hívta fel a figyelmet Nagy Sándor, a Casio termékmenedzsere.

2023. január 25. 15:27

3 menetrögzítő kamera a legek kategóriájából

Menetrögzítő kamerát keresel, de nem tudod, melyiket válaszd? A minőség mellett a kedvező ár-érték arány is fontos számodra? Mutatunk három modellt, amelyek a legjobbat nyújtják a kategóriájukban, miközben a pénztárcádat is kímélik.

2023. január 24. 21:16

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak ‘Az Év Honlapja’ 2022 díjazottjai!

2023. január 27. 09:47

Látássérülteknek fejlesztett eszköz nyerte az LG versenyének fődíját

2023. január 26. 14:02

Közeleg a 31. Magyar Innovációs Nagydíj felhívás beadási határideje

2023. január 16. 18:51

A Bullitt műholdas szolgáltatása lefedettlenség esetén is biztosítja az üzenetküldést

2023. január 9. 15:46