A HTCC cégei az Invitel Távközlési Zrt.-be olvadtak

forrás Prim Online, 2008. január 2. 15:12

Az egyesült államokbeli Hungarian Telephone and Cable Corporation (HTCC) tulajdonában álló magyarországi társaságok alkotják az ország második legnagyobb vezetékes távközlési és szélessávú internet szolgáltatói csoportját. A csoport több mint egymillió-egyszázezer ügyfelének nyújt hang-, adat- és internet szolgáltatást, jelentős erőt képviselve nem csak a hazai, hanem a közép- és kelet-európai nagykereskedelmi távközlési piacon.

A cégcsoport tagjai, a Hungarotel Zrt., a Pantel Kft., a HTCC Kft., a V-holding Zrt. és az Euroweb Zrt. 2008. január 1-jével beolvadnak az Invitel Távközlési Szolgáltató Zrt.-be, amelynek hivatalos elnevezése az átalakulást követően Invitel Távközlési Zrt. (rövidített formában: Invitel Zrt.) lesz. A cégjogi eljárás eredményeképpen az Invitel Zrt. valamennyi beolvadó társaságnak jogutódjává válik, így a változás nem érinti ezeknek a vállalatoknak a meglévő előfizetői, valamint egyéb partneri és szerződéses jogviszonyait.

A cégcsoport továbbra is önálló jogi egységként működő tagjának, az elsősorban a MOL Nyrt. számára távközlési szolgáltatásokat nyújtó Pantel Technocom Kft. önálló szolgáltató marad, cégneve azonban - ugyancsak 2008. január 1. napjával - Invitel Technocom Távközlési Kft.-re változik.

A Gazdasági Versenyhivatal 2007. október 2. napján jóváhagyta a Tele2 Magyarország Kft. Invitel Zrt. általi megvásárlását. A cégnevek csoporton belüli egységesítésének részeként a Tele2 Kft. ettől az időponttól Invitel Telecom Kft. néven működik, változatlan formában - más távközlési szolgáltatók hálózatán keresztül - hívásonkénti közvetítőválasztás és közvetítő előválasztás útján elérhető beszédcélú hívásszolgáltatást, valamint internet szolgáltatást kínálva.

Kulcsszavak: HTCC +céginfo Invitel

Céginfó ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Baltikum legnagyobb légikarbantartó cége kezdi el használni az AerinX rendszerét

Folytatja nemzetközi piaci terjeszkedését a start-upból immáron scale-uppá érett magyar techcég, az AerinX. Az innovatív vállalkozás legújabb nemzetközi partnere a tallini központú, de globális piacra dolgozó Magnetic MRO. A két cég közötti megállapodás értelmében a Baltikum legnagyobb légikarbantartó vállalata hamarosan elkezdi használni az AerinX által fejlesztett kevert valóság (mixed reality) alapú, fejlett repülőgép átvizsgáló rendszert. 

2021. október 27. 13:59

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Hosszabbít Az Év Honlapja Pályázat

2021. október 15. 18:12

Google: környezetbarát keresési funkciók érkeztek

2021. október 7. 17:13

Radikális változások jönnek a Google keresésben: itt a MUM!

2021. szeptember 30. 19:07

Megújul a Vodafone vezetékes internet és TV portfoliója

2021. szeptember 29. 11:20