A HTCC cégei az Invitel Távközlési Zrt.-be olvadtak

forrás Prim Online, 2008. január 2. 15:12

Az egyesült államokbeli Hungarian Telephone and Cable Corporation (HTCC) tulajdonában álló magyarországi társaságok alkotják az ország második legnagyobb vezetékes távközlési és szélessávú internet szolgáltatói csoportját. A csoport több mint egymillió-egyszázezer ügyfelének nyújt hang-, adat- és internet szolgáltatást, jelentős erőt képviselve nem csak a hazai, hanem a közép- és kelet-európai nagykereskedelmi távközlési piacon.

A cégcsoport tagjai, a Hungarotel Zrt., a Pantel Kft., a HTCC Kft., a V-holding Zrt. és az Euroweb Zrt. 2008. január 1-jével beolvadnak az Invitel Távközlési Szolgáltató Zrt.-be, amelynek hivatalos elnevezése az átalakulást követően Invitel Távközlési Zrt. (rövidített formában: Invitel Zrt.) lesz. A cégjogi eljárás eredményeképpen az Invitel Zrt. valamennyi beolvadó társaságnak jogutódjává válik, így a változás nem érinti ezeknek a vállalatoknak a meglévő előfizetői, valamint egyéb partneri és szerződéses jogviszonyait.

A cégcsoport továbbra is önálló jogi egységként működő tagjának, az elsősorban a MOL Nyrt. számára távközlési szolgáltatásokat nyújtó Pantel Technocom Kft. önálló szolgáltató marad, cégneve azonban - ugyancsak 2008. január 1. napjával - Invitel Technocom Távközlési Kft.-re változik.

A Gazdasági Versenyhivatal 2007. október 2. napján jóváhagyta a Tele2 Magyarország Kft. Invitel Zrt. általi megvásárlását. A cégnevek csoporton belüli egységesítésének részeként a Tele2 Kft. ettől az időponttól Invitel Telecom Kft. néven működik, változatlan formában - más távközlési szolgáltatók hálózatán keresztül - hívásonkénti közvetítőválasztás és közvetítő előválasztás útján elérhető beszédcélú hívásszolgáltatást, valamint internet szolgáltatást kínálva.

Kulcsszavak: HTCC +céginfo Invitel

Céginfó ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A tervezettnél gyorsabban halad fenntarthatósági céljai megvalósításával a Schneider Electric

Nagyot lépett előre fenntarthatósági célkitűzései teljesítésében a múlt évben a Schneider Electric, ennek köszönhetően a társaság az eredetileg tervezettnél jobban áll vállalásai megvalósításával. A cég több mint 550 millió tonna CO2-kibocsátás elkerülésében segítette ügyfeleit, a csomagolás közel kétharmadánál pedig már kartonpapírral helyettesítették az egyszer használatos műanyagot.

2024. február 23. 10:08

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar siker a bahreini Forma 1-en

2024. február 21. 16:15

Közös mentorprogramot indít a Corvinus és az OTP

2024. február 20. 11:27

Megvannak ‘Az Év Honlapja’ 2023 díjazottjai!

2024. február 8. 09:30

Számos díjjal jutalmazták az LG innovációit a 2024-es CES-en

2024. január 29. 16:07