A Yahoo kiütötte a nyeregből a Google-t a T-Mobile-nál

Milkovits Gábor, 2008. február 13. 11:10

A T-Mobile szerződést kötött a Yahoo-val arról, hogy márciustól a Google helyett ők lesznek a mobilcég exkluzív webes tartalomszolgáltató partnerei Európában.

Az együttműködés révén a Yahoo mintegy 90 millió mobiltelefonos előfizetőhöz juthat el az öreg kontinensen, míg összes mobilpartnerét beleszámítva ez a szám elérheti a 600 milliót. A T-Mobile mindeddig a Google-al állt kiemelten fontos kooperatív viszonyban, így a lépés érzékenyen érintheti a rivális céget. Ugyanakkor az idei év folyamán fokozatosan piacra kerülő Android platformú készülékekkel a Google is visszatérhet még kerülő úton, tovább bonyolítva az amúgy sem könnyen áttekinthető helyzetet.

A megegyezés mindenesetre azt tükrözi, hogy a Yahoo a fenyegető Microsoft-felvásárlás árnyékában sem veszítette még el a hitelét, azaz a potenciális partnerek bíznak benne, hogy a tartalomszolgáltató, akár sikerül ellenállnia, akár nem, a jövőben is megőrzi önállóságának jelentős részét.

Kulcsszavak: Google +céginfo T-Mobil Yahoo

Céginfó ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Új raktárbázisba költözött a MediaMarkt

A MediaMarkt vásárlóinak száma a korábbi évek többszörösére növekedett. A fokozott igények teljesítése és a kiszolgálás minőségének további javítása érdekében a társaság új raktárbázis mellett döntött.

2019. szeptember 15. 10:43

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Mától rendelhetők az Apple legújabb termékei

Nem omlik össze az ekereskedelem: egy év haladék az erős ügyfélhitelesítésre

2019. szeptember 11. 08:34

A budapesti ITU Telecom World kulcsszava az 5G

2019. szeptember 9. 23:51

Az ESET az egyetlen kihívó a végpontvédelem területén

2019. szeptember 3. 13:26

30 év a hazai KKV vállalkozások fejlesztéséért

2019. szeptember 1. 13:27
online sportfogadás