A Yahoo kiütötte a nyeregből a Google-t a T-Mobile-nál

Milkovits Gábor, 2008. február 13. 11:10

A T-Mobile szerződést kötött a Yahoo-val arról, hogy márciustól a Google helyett ők lesznek a mobilcég exkluzív webes tartalomszolgáltató partnerei Európában.

Az együttműködés révén a Yahoo mintegy 90 millió mobiltelefonos előfizetőhöz juthat el az öreg kontinensen, míg összes mobilpartnerét beleszámítva ez a szám elérheti a 600 milliót. A T-Mobile mindeddig a Google-al állt kiemelten fontos kooperatív viszonyban, így a lépés érzékenyen érintheti a rivális céget. Ugyanakkor az idei év folyamán fokozatosan piacra kerülő Android platformú készülékekkel a Google is visszatérhet még kerülő úton, tovább bonyolítva az amúgy sem könnyen áttekinthető helyzetet.

A megegyezés mindenesetre azt tükrözi, hogy a Yahoo a fenyegető Microsoft-felvásárlás árnyékában sem veszítette még el a hitelét, azaz a potenciális partnerek bíznak benne, hogy a tartalomszolgáltató, akár sikerül ellenállnia, akár nem, a jövőben is megőrzi önállóságának jelentős részét.

Kulcsszavak: Google +céginfo T-Mobil Yahoo

Céginfó ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Újra Veres Mihály az EFISZ élén

Az EFISZ Elnöksége újabb három évre Veres Mihályt választotta az Elektronikus Fizetési Szolgáltatók Szövetsége (EFISZ) elnöki feladatainak ellátására.

2020. január 28. 13:36

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Életet menthet az ÉletMentő applikáció

2020. január 23. 14:20

Így válthatja le személyi igazolványunkat, útlevelünket egy okostelefon

2020. január 16. 14:39

Újra fesztiváloznak a marketingesek

2020. január 9. 08:01

Digitális biztonsági trendek 2020-ban a Sophos szerint

2020. január 3. 11:44
online sportfogadás