Magamról: aki ismer, az úgyis tudja - iwiw-identitás

forrás Prim Online, 2008. március 22. 11:00

Ki vagyok? Honnan jöttem és hová tartok? Mennyire ismerem önmagam? Nincs időnk a kérdésekre. Nincs időnk a válaszokra. Nincs időnk (ön) magunkra. A Pszinapszis 2008-ban három napot arra szán, hogy megállítsa az időt, felfedje az illúzióval leplezett valóságot…

Magamról: aki ismer, az úgy is tudja – IWIW identitás: e címmel tart Hain Ferenc előadást az önismeret témakörében, de természetesen ezt csak lapunk profilja miatt emeltük ki a gazdag kínálatból.

A Pszinapszis – Budapesti Pszichológiai Napok Európa legnagyobb, kizárólag diákok által szervezett tudományos-kulturális rendezvénye. Az első Pszinapszison, 1997-ben még mindössze 100 fő vett részt, mára azonban a látogatók száma meghaladja a 4000 főt. A magyar pszichológustársadalom a programot a hazai tudományos élet fontos eseményei között tartja számon. Rendszeresen előadóik között üdvözölhetik többek között Mérő Lászlót, dr. Popper Pétert, dr. Vekerdy Tamást.

A rendezvény célja a pszichológia megismertetése, elfogadtatása, népszerűsítése a szakma nemzetközileg is elismert neves képviselői által. Ezért a szervezők fontosnak tartják, hogy a Pszinapszison a pszichológia különböző rész- és határterületeit, a kutatások legfrissebb eredményeit és az alkalmazási tapasztalatokat mindenki számára közérthetően mutassák be előadásaikon, műhelyfoglalkozásaikon. A szakmai programmal párhuzamosan színvonalas kulturális műsorokat is kínálnak, így mindenki megtalálhatja a számára legmegfelelőbb elfoglaltságot.

A Pszinapszis idei főcíme „Megállok magamért”: rohanó világunkban egyre kevesebb idő jut magunkra, elfelejtünk azokkal a dolgokkal foglalkozni, amikért érdemes élnünk. Ennek megfelelően a 3 nap folyamán elsősorban önismerettel foglalkoznak: az időt, mint a fejlődés, s mint az önmagunkra figyelés terét vizsgálják meg előadóikkal és látogatóikkal.

A Pszinapszis az Angyalföldi József Attila Művelődési Központban kerül megrendezésre 2008. április 18-20. között.

A Pszinapszis jogi és infrastrukturális hátterét a Pszichodiák Alapítvány biztosítja, amely szervezet munkáját a Fővárosi Bíróság 2000-ben közhasznú tevékenységnek minősítette.

Kulcsszavak: konferencia iWiW

Színes ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Hogyan válassz szoftverfejlesztő céget 5 lépésben?

Ha jelentős tőkét, erőforrásokat és időt fektetsz be egy szoftverfejlesztési projektbe, akkor egyáltalán nem mindegy, hogy milyen cégnek szervezed ki az adott feladatot.

2023. április 24. 09:12

Hát persze hogy dráma!

A Super Bowl reklámjai kapcsán szinte minden évben születik egy cikk Amerikában élő és dolgozó barátunk, Horváth Laci tollából, az idén azonban a marketing mellett szó esik az izgalmakról és a bírókról is...

2023. február 15. 23:01

Digitalizáció a KKV-knál - ahogy a mesterséges intelligencia látja

Manapság mindenki mindenről a ChatGPT-t kérdezi meg, úgyhogy - gondoltam - mi is kipróbáljuk, megnéztük, hogy milyen hírt írna a mesterséges intelligencia arról, hogy hol tart a digitalizáció Magyarországon a kis- és középvállalkozásoknál. Íme:

2023. február 4. 21:32

Okoskarkötővel a finom eleganciáért

Ha egy eszköz neve elé odatesszük, hogy “okos”, rögtön mindenki azt hiszi, hogy egy apró kütyüről van szó, amibe rengeteg hasznos, vagy annak ítélt funkciót sűrítettek bele. 

2022. november 15. 09:24

A legnépszerűbb szoftverek kreatív munkához

Ha olyan szoftvert keresünk, amellyel a kreatív munkát végző szakemberek csodálatos dolgokat hozhatnak egyszerűen létre, bizony nem kell sokáig kutakodnunk. Számos nagyszerű szoftver közül válogathatunk a világháló széles palettáján!

2022. augusztus 11. 11:42

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a legnagyobb webáruházak rangsora

2023. május 23. 20:10

Új fizetési kapu magyar e-kereskedőknek

2023. május 18. 12:49

Nem törődünk eléggé online adataink védelmével

2023. május 8. 15:39

Új keresőt fejleszt a Google

2023. április 24. 20:01