A mobil még a pénztárcánál is fontosabb

Milkovits Gábor, 2008. május 13. 21:35

Az IDC legújabb közvélemény-kutatása szerint a dolgozó emberek többsége abban az esetben, ha 24 órára csak egy tárgyat tarthatna magánál, a mobiltelefonját választaná.

A Nortel távközlési eszköz-gyártó által megrendelt kutatás szerint a megkérdezett 2367 személy több mint 38 százaléka hasznos tárgyai közül mobiltelefonjához ragaszkodna leginkább, míg a talán kézenfekvőbbnek tűnő pénztárcát kevesebb, mint 30 százalék választotta. A kérdőív azt is vizsgálta, hogy világszerte hány munkavállaló rendelkezik egyszerre sok ICT eszközzel és alkalmazással, például laptoppal és mobiltelefonnal, illetve e-mail címmel és közösségi oldalon való jelenléttel is egy időben. Úgy találták, hogy az ilyen dolgozók száma nemzetközi szinten eléri a 16 százalékot, és ami igazán meglepő, hogy a kutatásban részt vevő 17 ország közül a legnagyobb arányban Kínában élnek, míg a legkevesebben Kanadában és az Egyesült Arab Emírségekben. Ez a szám az IDC szerint 5 éven belül 40 százalék lesz; azoknak az aránya, akik „csupán” négy eszközt és hat alkalmazást használnak, már most eléri a 36 százalékot.

Mindez jót jelent a megrendelő Nortel számára, a folyamatok gyümölcsei azonban lassan érnek, ráadásul mások is szakíthatnak belőlük. A cég 2001 óta igyekszik végre tartósabb növekedési pályára állni, azonban az olcsó távol-keleti verseny és egyéb körülmények miatt a gyarapodás továbbra is egyszámjegyű marad, ráadásul ismét mintegy 2100 dolgozótól kénytelenek megválni.

Kulcsszavak: mobiltelefon trend

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50