Navigator: informatikai megbízás az Antenna Hungáriától

MTI Sajtóadatbank, 2008. június 16. 10:01

A Navigator Informatika Zrt. egymilliárd forint értékű üzemeltetési megbízást nyert az Antenna Hungária Zrt. (AH) pályázatán: a megállapodás 3 évre szól, amit az AH  egy évvel meghosszabbíthat.

Az informatikai rendszer üzemeltetése mintegy ezer felhasználó kiszolgálását, s 40 szerver működtetését jelenti.

A tender győztesét 3 pályázó közül választották ki az ár, a műszaki felkészültség és szakértelem, illetve a referenciák, a vállalt határidők és a rendelkezésre állás alapján.

Juhász Lajos, a Navigator Informatika Zrt. vezérigazgatója az MTI-nek elmondta: a társaság képes bármilyen méretű vállalat informatikai rendszerének üzemeltetésére.

A Navigator Informatika Zrt. a magyar IT piac egyik vezető informatikai szolgáltató vállalata: mintegy 280 ügyféllel rendelkezik és közel 4000 felhasználót támogat.

A 100 dolgozót foglalkoztató cégnek az AH-val kötött szerződése most a legnagyobb volumenű, de más vállalatokkal tárgyal két másikról is, amelyek egyenként is nagyobb értékűek.

A vezérigazgató elmondta: tavaly az IT-outsourcing piac gyakorlatilag nem nőtt, s várhatóan az idén sem bővül jelentősen. Az már biztosan látszik, hogy a korábbi feltételezésekkel ellentétben a kis- és közepes cégek megrendelései nem rántják ki a gödörből az iparágat. Ennek hátterében az áll, hogy ezeknek a cégeknek előbb informatikai beruházást kellene végrehajtaniuk ahhoz, hogy az IT-rendszereik működtetését más vállalatra bízhassák.

Nem teljesedett be az várakozás sem, hogy az állami megrendelések bővítik a piacot, sőt ellenkezőleg, a kormányzati szervezetek összevonásával még csökkent is az outsourcing szegmens megrendelése. Ezen túlmenően a nagy verseny miatt csökkennek a szolgáltatási árak is.

A Navigator 2007-ben 1,68 milliárd forint bevételt ért el, ami 10 százalékkal haladja meg az egy évvel korábbit, s jóval fölötte van a piaci átlagnak.

A cég kamat- és adófizetés, tőketörlesztés és amortizáció előtti eredménye (EBITDA) szintén 10 százalékkal nőtt, s tavaly elérte a 225 millió forintot.

Infogazdaság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Gyártás a Covid-19 időszakában

Hogyan lehet biztosítani az ellátási láncot vírus idején? Erről beszélgettünk Martin Kjaerboval az Universal Robots ellátási láncokért felelős alelnökével.

2020. július 10. 18:20

Visszatérő toborzási kedv: egyre több álláshirdetést adnak fel a cégek

2020 második negyedéve a koronavírus-járvány következtében kialakult válságról, és az azt követő újranyitás kezdetéről szólt – a hazai munkaerőpiacon is. Míg a járványhelyzet mélypontján az álláshirdetések száma drasztikusan csökkent az előző év azonos időszakához képest, később ez a tendencia gyorsan megváltozott. Amint elkezdett hozzászokni a társadalom az új helyzethez, a cégek újra működésbe léptek a toborzás területén is – ez látszik a Profession.hu második negyedéves jelentésének adataiból.

2020. július 10. 16:12

Kérdések és válaszok: Szünetmentes tápegységek, az energiagazdálkodás jövője

Az energiagazdálkodás jövőjéről Mike Byrnes, az Eaton felhő- és adatközponti szegmensének EMEA régiós értékesítési igazgatója fejti ki véleményét.

2020. július 10. 14:44

Vezető konténerfelügyeleti vállalatot vásárol fel a SUSE

A SUSE bejelentette, hogy megállapodást kötött a Rancher Labs felvásárlására. A kaliforniai székhelyű, nyílt forráskódú szoftverekkel foglalkozó vállalat piacvezető Kubernetes-felügyeleti platformot kínál ügyfeleinek. Az akvizíciónak és a két portfólió egyesülésének köszönhetően az ügyfelek a jövőben még egyszerűbben helyezhetik üzembe és felügyelhetik a konténerizált szolgáltatásokat bármilyen környezetben, beleértve az adatközpontokat, a peremhálózatokat és a felhőt.

2020. július 10. 11:58

Az elsők között vált folyamatos távmunkára a Vodafone Magyarország

Hazánkban egyedülálló módon a Vodafone Magyarország júliustól az ügyfélszolgálatos kollégák számára is lehetőséget biztosít a folyamatos távmunkára. A vállalat ügymenetében eddig is napi rutint jelentett az otthoni munkavégzés, azonban az elmúlt hónapok tapasztalatai rámutattak arra, hogy ezt a megközelítést olyan területeken – így az ügyfélszolgálatra – is be lehet vezetni, ahol eddig elképzelhetetlen lett volna. A programra jelentkező kollégáknak a vállalat a járványt követően is lehetőséget biztosít a távmunkára, ezzel úttörő szerepet vállalva az innovatív, digitális munkavégzés kialakításában. 

2020. július 10. 10:50

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Újdonságok a szegedi informatikatörténeti kiállításon

2020. július 3. 18:53

Új funkcióval bővült a WIWE

2020. június 15. 16:23

Fél évig ingyenes az Adverticum „DataMe DMP adatok" szolgáltatása

2020. április 30. 09:47

Az LG történetének legjobb üzemi eredményét érte el 2020. első negyedében

2020. április 29. 17:15
online sportfogadás