Bloggertalálkozó a Hegyalján

Kiss Ádám Zoltán, 2008. július 15. 07:17

A most véget ért Hegyalja fesztiválon nem csupán a már kötelező internetsátor segített a látogatók információéhségén és kommunikációs vágyain, külön bloggertalálkozót szerveztek, ahol az érdeklődők és érdekeltek végre személyesen is megoszthatták egymással gondolataikat.

A vasárnap befejeződött Hegyalja fesztivál mindig is a gyönyörű környezetről, kiváló társaságról és felvágásmentes közvetlen légköréről volt híres. A rendezvényt már az is megkülönbözteti a többi hasonló megmozdulástól, hogy a fesztivál a tiszai ciánszennyezés évében jött létre, azonnal felvállalva a környezettudatos gondolkodást. Ehhez most is hűek maradtak a rendezők, hiszen az interneten szervezett Zöldvadművelet 2.0 gerillakertész sorozat mellett külön Tisza-tisztító csónaktúrát is tartottak.

Aki nem szimplán csak blogol, hanem véleménye is volt a hazai és a nemzetközi blogtrendekről, voltak emlékezetes történetei a blogok hatásáról, s ezeket ki is akarta fejteni okos és még okosabb bloggerek társaságában, most lehetőséget kapott minderre a Hegyalja Fesztivál Zöld Színpadán. Mivel a szervezők nem kívántak kizárólag saját ízlésük szerint válogatni a több ezer jobbnál jobb blog között, ezért magára a blogszférára bízták a részvételt, jelentkezéses volt a10-én, délután hat órakor kezdődött találkozó: a meghívottak mellett azok is kifejthették a véleményüket, akiket a jelentkezők közül kiválasztottak a szervezők. A jelentkezéseket e-mailben lehetett leadni a következő adatokkal: a blog neve, típusa, url, napi látogatottság.

Az idén is elért 60 ezres látogatottság mellett az internetsátor már kötelező kellék, ezt idén 12 számítógép és szakértő segítők képviselték. Külön lehetőséget biztosítottak a saját, vagy csoportos fotó készítésére, ezek minőségét pedig a Canon felszerelése és munkatársai biztosították. Az elkészült felvételeket azonnal fel lehetett rakni az internetre, de a helyszínen ki is nyomtatták, sőt akár A3-as méretű plakátot is készítettek belőle szolid 300 forintos összeg befizetése mellett. Bár a fesztiválozás ma már nem olcsó mulatság, érdemes megemlíteni, hogy a hegyalja még mindig tartja magát az elérhető árakhoz, mind a belépő, mind az étel-ital szintjén visszafogott árakat biztosítva, miközben olyan nemzetközi fellépőket is leszerződtettek, mint a Katatonia, vagy éppen Juliette & The Licks, népszerűségének legfontosabb összetevője azonban mindenképpen a kiváló hangulat.

Kulcsszavak: fesztivál blog

Színes ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Egy új tévé színt visz a mindennapokba

Ma már nemcsak azért vásárolunk televíziót, mert a sugárzott műsorokat szeretnénk nézni, hanem mert a forradalmian új készülékek számtalan lenyűgöző funkcióval lettek ellátva. Hozzájárulnak ahhoz, hogy magasabb szintre emeljük a tévézés élményét.

2024. április 28. 22:16

A múlt feltárása, a jövő segítségével!

Kevés izgalmasabb terület létezik a régészetnél. Vajon mi rejtőzik a régi idők, épületek falai mögött? Felfedezések, meglepetések sokasága, amire nem igazán lehet felkészülni. Egy ilyen terepmunkát azonban nem lehet csak úgy, ásóval elvégezni, és még Indiana Jonesnak is óriási segítség egy-egy digitális, innovatív, 21. századi eszköz!

2024. április 15. 18:46

Megéri-e az elektromos autózás?

Az elektromos autók használata ugyan már nem új keletű dolog, mégis még mindig nagyon megosztó témának számít. Vannak megrögzött ellenzői és szinte már vallásos áhitattal tisztelői is ennek a közlekedési eszköznek, de az igazság vélhetően valahol a kettő között lesz. Nagyban múlik ugyanis sok dolog azon is, hogy milyen felhasználói szokásaid vannak a mindennapokban. A következő cikkben azonban összegyűjtöttük az elektromos autózás néhány pozitívumát.

2023. június 19. 09:31

Mire jók a chatbotok?

Éjjel-nappal elérhető chates ügyfélszolgálatot fenntartani igen költséges. A legtöbb weboldal számára nem is érné meg. Van azonban egy módszer, amivel jelentősen lehet növelni a felhasználói élményt, mégpedig chatbot használatával.

2023. június 16. 10:27

Hogyan válassz szoftverfejlesztő céget 5 lépésben?

Ha jelentős tőkét, erőforrásokat és időt fektetsz be egy szoftverfejlesztési projektbe, akkor egyáltalán nem mindegy, hogy milyen cégnek szervezed ki az adott feladatot.

2023. április 24. 09:12

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50