Siemens Nemzeti Vállalat: 27,5 százalékos forgalom-növekedés

Kovács Attila, 2008. július 30. 18:18

Nemzetközi téren létszámcsökkenés és a vezetői kör leszűkítése; Magyarországon összességében nem csökkenő létszám: mintegy150-200 új munkahely betöltésre vár; fókuszban a környezet-portfolió, az üzleti etikai folyamatok határozott és következetes véghez vitele.

Az elmúlt év legfontosabb vállalati eseményeiről és az aktuális változásokról tartott ma sajtótájékoztatót Szentkuti László, a Siemens Zrt. elnök-vezérigazgatója. Kühn János, a Siemens Zrt. Compliance vezetője pedig rövid áttekintést nyújtott a vállalat üzleti etikai folyamatairól. Különböző ágazatokban a Siemens ma mintegy 2500 főt foglalkoztat Magyarországon.

Nemzetközi téren 17 ezres létszámleépítést hajt végre a Siemens. A főbb hazai pénzügyi mutatók: a 2006-2007-es üzleti évben a Siemens Nemzeti Vállalat forgalma 27,5 százalékkal, 73,7 milliárd forintra emelkedett; az adózás utáni eredmény 1,9 milliárd forintot tett ki. Jelenleg a Siemens ágazatainak összesen 30,5 milliárd forint értékű a megrendelésállománya, ami Szentkuti szerint az év végére akár duplára is növekedhet. Nálunk inkább a munkaerőhiány a jellemző, különösen igaz ez a transzformátorgyárban s az erőműtechnikában, ahol 100-100 fős hiány mutatkozik. Magyarországon is ágazatkonszolidációt hajt végre a Siemens: az ipar (itt Szentkuti a felelős), egészségügy és energetika jelenti a három fókuszterületet. (Ismeretes, hogy a kommunikációs ágazat korábban kivált a szervezetből és vegyes vállalatként a Nokia Siemens Networks keretei között, illetve a Siemens Enterprise Communications Kft. néven, különválva végzi tevékenységét). A Siemens Magyarországon is határozottan kíván a jövőben fellépni a korrupció ellen. Minden szerződésüket átvizsgálják, ha kell, személyi változásokat is foganatosítanak. Tenderek, pályázatok kapcsán észlelt esetleges visszásságok/visszaélések felfedezése esetén a vállalat Magyarországon is, ha kell, következetesen bírósághoz fog fordulni. 

Kulcsszavak: Siemens-hu +céginfo

Céginfó ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Dyntell lett a régió leggyorsabban fejlődő magyar technológiai cége

A 18 ország 50 vállalkozását tartalmazó Deloitte Technology Fast 50 versenyen az előkelő hatodik helyet szerezte meg a debreceni székhelyű Dyntell, amely üzleti szoftver fejlesztőjeként egy év alatt 2537 százalékos növekedést ért el. 

2019. október 22. 11:50

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Újabb mérföldkő a hazai digitális oktatásban

2019. október 10. 18:44

Ma 20 éves a Wi-Fi

2019. szeptember 30. 11:26

Az ABB a világ legkorszerűbb robotikai gyárát építi Sanghajban

2019. szeptember 23. 09:37

Nem omlik össze az ekereskedelem: egy év haladék az erős ügyfélhitelesítésre

2019. szeptember 11. 08:34
online sportfogadás