HRP Dealer Day 2008

Kovács Attila, 2008. szeptember 11. 17:08

Idei viszonteladói napjával összefüggően rendezett ma sajtótájékoztatót a HRP. Ezen Hegyi Tamás, a HRP és BSC által alkotott cégcsoport ügyvezető igazgatója a következőkről tájékoztatott.

A HRP Hungary Kft. 2007-es árbevétele 19,37 milliárd forint volt (7%-os növekedés), a Business Software Center (BSC) Kft. 8,67 milliárd forintos (13%-os növekedés) árbevételt ért el. Az idei év tervei szerint a cégcsoport együttes árbevétele meghaladja a 30 milliárd forintot. Molnár Bence a HRP saját összeszerelésű Intensa PC-inek az eladásairól szólva megemlítette, hogy az eladások első évében, 2007-ben a nyolcadik helyet érték el Magyarországon. Jelenleg 6-8 alapkonfigurációra épül a skála. Az összeszerelés és a garanciális munka Törökbálinton logisztikai központban történik. A három év garanciával szállított Intensa PC-kben nem találhatók ún. "no-name" alkatrészek. Eddig három HRP-partner jelentette be, hogy hogy a közbeszerzési tenderekben Intensa PC-kkel indulnak (A sajtótájékoztatón elhangzott, hogy a hazai összeszerelésű PC-k között egyedül az Intensa rendelkezik Microsoft HCL hardverminőségi bizonyítvánnyal). Kiskereskedelmi forgalomban az Intensa jelenleg a MediaMarktnál, valamint az Auchan és Tesco retail-láncokban talkálható meg. Viszonylag kevés a szoftverrel is ellátott Intensa PC-k aránya, a teljes Intensa-eladási volumen 30 százaléka. 

A HRP-partner RelNet Kft. mint hivatalos magyarországi terméktámogatási központ, teljes mértékben magyarította a Kaspersky most piacra került 2009. évi antivírus- és internetbiztonsági programtermékeit, illetve végzi az azokkal kapcsolatos terméktámogatást.

Kulcsszavak: HRP +céginfo

Infogazdaság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Microsoft mesterséges intelligencia megoldásával növeli hatékonyságát a Schneider Electric

A generatív mesterséges intelligencia (MI) kínálta lehetőségeket is kihasználja a Schneider Electric, hogy hatékonyabbá tegye működését és az új megoldások kifejlesztését. A vállalat törekvéseit a Microsoft Azure OpenAI megoldásával támogatja. 

2023. november 28. 16:01

Bemutatták a Széchenyi-egyetem és a Petz-kórház közös egészségtechnológiai fejlesztéseit

Szemmozgást detektáló diagnosztikai eszközt, telerehabilitációs szoftvert, műtéti közvetítő platformot, 3D és VR technológiai megoldásokat mutattak be a győri Széchenyi István Egyetem szakemberei a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Petz Aladár Egyetemi Oktató Kórházban. A „Digitális megoldások az egészségügyben” című tudományos ülésen a kiterjesztett valóság és a mesterséges intelligencia orvostechnológiai felhasználása is előtérbe került.

2023. november 28. 14:35

A SPAR automata boltot nyitott a Z-generációnak: egyszerre valós és virtuális

Mesterséges intelligencián alapuló, pénztáros és eladók nélküli SPAR automata üzlet működött két napon át Budapesten, Európa legnagyobb Sneakerness fesztiválján. Az elsősorban a Z-generáció tagjainak szánt szolgáltatás teszt-üzemmódban dolgozott, de a mobil „Satellit Store S” koncepció később országszerte megjelenhet majd egy-egy különleges eseményen, fesztiválon.

2023. november 28. 11:29

Nem álmodnak elég nagyot a magyar vállalkozók

A hazai kkv-tulajdonosok mindössze 3 százaléka szeretne nemzetközi céget építeni, de a nagyvállalattá növekedés is csupán 5 százalékuk céljai között szerepel. A magyar vállalkozók több mint kétharmada nem tűz ki ambiciózus üzleti célokat maga elé. Mindez aggodalomra adhat okot, mert nagy ambíciók nélkül kevesebb lesz a hazai nagyvállalkozás, és ha kevesebb a nagyvállalkozás, kevésbé erős a gazdaság – állapítja meg a Szemléletváltó vállalkozói szemlélet- és készségfejlesztő mentorprogram kutatása. 

2023. november 27. 19:10

Továbbra sem kell aggódniuk az informatikusoknak

Az IT iparág hatalmas lendületet vett az elmúlt években, és az informatikai szakemberekre még mindig nagy a kereslet, a mesterséges intelligencia, a szoftvertervezés- és fejlesztés, valamint a kiberbiztonság terén különösen. A fizetések éppen ezért továbbra is magasak, a Python fejlesztő akár havi bruttó 2.000.000 Ft-ot is kereshet. A vállalatok azonban megfontoltabbak lettek a szakemberek alkalmazását illetően, és egyre nagyobbá vált a senior kollégák iránti kereslet. Mi a helyzet a piacon, és most mit lehet látni 2024-re vonatkozóan? A Bluebird piaci körképe.

2023. november 27. 17:36

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Mutatunk 10 tippet, amivel kivédhetjük a csalásokat a Black Friday és a Cyber Monday idején

2023. november 21. 19:10

Tovább erősíti magyarországi jelenlétét a világ egyik vezető szoftverfejlesztő vállalata

2023. november 16. 14:27

A Magyar Telekom 2023. harmadik negyedéves eredményei

2023. november 9. 10:04

Meglepő döntést hozott a Vodafone

2023. október 24. 17:30