HRP Dealer Day 2008

Kovács Attila, 2008. szeptember 11. 17:08

Idei viszonteladói napjával összefüggően rendezett ma sajtótájékoztatót a HRP. Ezen Hegyi Tamás, a HRP és BSC által alkotott cégcsoport ügyvezető igazgatója a következőkről tájékoztatott.

A HRP Hungary Kft. 2007-es árbevétele 19,37 milliárd forint volt (7%-os növekedés), a Business Software Center (BSC) Kft. 8,67 milliárd forintos (13%-os növekedés) árbevételt ért el. Az idei év tervei szerint a cégcsoport együttes árbevétele meghaladja a 30 milliárd forintot. Molnár Bence a HRP saját összeszerelésű Intensa PC-inek az eladásairól szólva megemlítette, hogy az eladások első évében, 2007-ben a nyolcadik helyet érték el Magyarországon. Jelenleg 6-8 alapkonfigurációra épül a skála. Az összeszerelés és a garanciális munka Törökbálinton logisztikai központban történik. A három év garanciával szállított Intensa PC-kben nem találhatók ún. "no-name" alkatrészek. Eddig három HRP-partner jelentette be, hogy hogy a közbeszerzési tenderekben Intensa PC-kkel indulnak (A sajtótájékoztatón elhangzott, hogy a hazai összeszerelésű PC-k között egyedül az Intensa rendelkezik Microsoft HCL hardverminőségi bizonyítvánnyal). Kiskereskedelmi forgalomban az Intensa jelenleg a MediaMarktnál, valamint az Auchan és Tesco retail-láncokban talkálható meg. Viszonylag kevés a szoftverrel is ellátott Intensa PC-k aránya, a teljes Intensa-eladási volumen 30 százaléka. 

A HRP-partner RelNet Kft. mint hivatalos magyarországi terméktámogatási központ, teljes mértékben magyarította a Kaspersky most piacra került 2009. évi antivírus- és internetbiztonsági programtermékeit, illetve végzi az azokkal kapcsolatos terméktámogatást.

Kulcsszavak: HRP +céginfo

Infogazdaság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Vállalati adatokon tanított generatív AI: a jövő útja a cégeknek

A nyilvános adatokon tanított AI modellek esetében mára egyértelművé vált, hogy nemcsak segíteni képesek a vállalatokat, hanem használatuk számos kockázatot is jelenthet azokra nézve. Ennek elkerülése érdekében, valamint a produktivitás javítása, a költségek optimalizálása és a komplex információk megértése céljából egyre többen saját adataikat használva tanítják a generatív mesterséges intelligenciát – derül ki a Deloitte TMT Predictions 2024 kutatásából. 

2024. február 27. 18:59

Hogyan járul hozzá a digitalizáció az energiaköltségek csökkentéséhez?

A digitalizáció már elkerülhetetlen, legyen szó akár irodáról, akár oktatási intézményről. Az átállást erősen sürgeti az egyre inkább elterjedő környezettudatos trend, de nyomós érv mellette az energiaárak kiugróan magas megemelkedése is. Hogy milyen eszközökben érdemes gondolkodnunk és azok milyen megtérülést hozhatnak már néhány éven belül, abba Herczog Gábor, a Legamaster magyarországi forgalmazójának, a Stiefel Magyarország Kft. ügyvezető igazgatója és Urbán Tamás vizuáltechnika üzletágvezető nyújtott betekintést.

2024. február 27. 11:26

Konnektivitás újratöltve: a Xiaomi bemutatta az új „Human x Car x Home” koncepcióját

A Xiaomi az MWC Barcelona 2024 rendezvényen bemutatta az új „Human x Car x Home” stratégia jegyében kifejlesztett okos ökoszisztémáját, amely új fénybe helyezi a technológiai integráció fogalmát.  A Xiaomi SU7 elektromos autó ennek az új megközelítésnek a megtestesítője, amely a bejelentéssel együtt debütált nemzetközileg, ízelítőt adva abból, hogy milyennek képzeli el az okos eszközökkel bőven ellátott jövőt a Xiaomi – egy olyan új világot, amelyben a felhasználói igényeket egy közös okos ökoszisztéma fogja kiszolgálni.

2024. február 26. 18:59

Különleges motort fejlesztett az ABB

Az ABB egy újabb világelsőséget ért el az IE5-ös hatékonyságú szinkron reluktanciamotorok (SynRM) fejlesztésében egy olyan új változat piaci bevezetésével, amely egyesíti az ultraprémium energiahatékonyságot a rendkívül jó tényleges teljesítményt nyújtó folyadékhűtés előnyeivel. Az új kialakítás kompakt helyigény mellett új mércét állít fel a nagy kimenti teljesítmény és a megbízhatóság tekintetében. 

2024. február 26. 17:30

A GreenGo hatalmas rakterű autókkal erősíti flottáját

A GreenGo egyre azon dolgozik, hogy környezetbarát és praktikus közlekedési megoldásokat kínáljon ügyfeleinek. A flottához újonnan csatlakozó, Cargo L névre hallgató Opel Vivaro-e típusú tehergépjárművek egyedülállóak a magyar carsharing-piacon, hiszen 100 %-ban elektromosak, méretüket tekintve az eddigi legnagyobbak, így ideálisak a legkülönlegesebb kihívások esetére is.

2024. február 26. 09:59

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar fejlesztők programján ámul a világ: Már nem csak tanul, teremt is a magyar MI

2024. február 27. 20:28

Magyar siker a bahreini Forma 1-en

2024. február 21. 16:15

Közös mentorprogramot indít a Corvinus és az OTP

2024. február 20. 11:27

Megvannak ‘Az Év Honlapja’ 2023 díjazottjai!

2024. február 8. 09:30