Netnagyikat képeznek Miskolcon

MTI Sajtóadatbank, 2008. szeptember 29. 08:32

Netnagyikká válhatnak azok a hatvan, hetven éven felüliek, akik ha csak rövid ideig, de ismét beülnek az iskolapadokba, és most az internet használatával ismerkednek meg Borsod-Abaúj-Zemplén megyében; érdeklődőben nincs hiány.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Idősügyi Tanács idei őszi szakmai programsorozata keretében időskorúak számára biztosít lehetőséget, hogy megismerkedjenek a számítógép alapszintű használatával és az internet felhasználásának területeivel, előnyeivel - mondta Tóth Annamária, a megyei önkormányzat szóvivője.

 Az érdeklődő időseknek bemutatják azt, hogyan juthatnak információhoz az internet segítségével, hogyan intézhetik ügyeiket a világhálón, miként vehetik fel és tarthatják a kapcsolatot távol élő családtagjaikkal, barátaikkal, ismerőseikkel.

 A képzést a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Önkormányzat és a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Idősügyi Tanács szervezi, amely tananyagot is biztosít a számítógéppel megismerkedni szándékozó, az internetet még nem használó időskorúaknak.

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Hogyan tartsuk fenn a biztonságot távmunkában idén nyáron?

A pandémia óta a legtöbb cég valamilyen formában megtartotta a távmunka lehetőségét, ráadásul a nyári időszakban még nagyobb mértékben dolgoznak otthonról, a nyaralóból, vagy akár külföldről a munkatársak. Kevés szó esik azonban arról, hogy milyen biztonsági kockázatokat rejt magában az, ha a céges laptop mozgó eszközzé válik. A TOPdesk Magyarország most összefoglalta, hogyan lehet egyensúlyt teremteni a biztonság és a kényelem között a távoli munkavégzés során.

2024. június 27. 16:04

Az ASUSTOR a 2024-es Computexen

Szeretnénk köszönetet mondani minden vendégünknek és márkapartnerünknek, köztük a Toshibának, a Western Digitalnak, a Samsungnak és a Goldkeynek, hogy eljöttek és részt vettek velünk a 2024-es COMPUTEX-en. Közreműködésük gazdagította az ASUSTOR standján látható tartalmakat. Azok számára, akik nem tudtak személyesen ellátogatni a COMPUTEX-en az ASUSTOR standjára, ebből a közleményből kiderül, hogy miket állítottunk ki idén.

2024. június 27. 14:31

Mi fordulunk leginkább a Google-hoz egészségügyi kérdésekkel

A STADA 23 európai országban végzett reprezentatív felmérése szerint mi, magyarok használjuk leginkább a Google-t, ha egészségüggyel kapcsolatos kérdésünk van. A felmérésből kiderül az is, hogy 10 éves távlatban szerintünk fognak leginkább bevetni robotokat az egészségügyben. A STADA Health Report 2024 alapján az európaiak egészségügyi rendszerekkel kapcsolatos elégedettsége már negyedik éve csökken ugyan, de a hagyományos egészségügyi ellátásba vetett bizalom növekszik és bízunk a hagyományos orvoslásban is.

2024. június 27. 13:00

Az Ecommerce Hungary támogatja az Ecommerce Europe nyílt levelét

Az Ecommerce Hungary támogatja az Ecommerce Europe nyílt levelét: egyenlő versenyfeltételek biztosítása az uniós piacon működő valamennyi e-kereskedelmi szereplőnek.

2024. június 27. 11:28

Új fejezet a Corvinus életében

Lezárult a Corvinus megújulási folyamatának első szakasza, új időszak kezdődik az egyetem életében. Kinevezését követően – várhatóan augusztus 1-től – Bruno van Pottelsberghe rektor veszi át az egyetem vezetését, az elnöki feladatokat is ellátva. Az elnöki pozíciót az elmúlt öt évben betöltő Anthony Radev a fenntartó stratégiai tanácsadójaként folytatja munkáját.

2024. június 27. 09:59

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Befektetőre talált a Megoldások a holnapért korábbi díjazottja

2024. június 25. 19:01

A kvantumtechnológia alapjaiban változtatja meg jövőnket

2024. június 20. 16:28

A kiberbűnözők piszkos játéka: 9+1 kibertámadás a sport világából

2024. június 12. 11:43

Elstartolt a Startup Safari Budapest 2024

2024. június 10. 11:40