További növekedést tervez a Getronics

Kovács Attila, 2008. november 26. 14:50

A KPN leányvállalataként működő Getronics Magyarországon két leányvállalatot működtet, amelyek 14 Mrd forint éves árbevétellel rendelkeznek, és 450 alkalmazottat foglalkoztatnak. A hazai ügyfeleket az IT-outsourcing-ra és rendszerintegrációra specializálódott, mintegy 80 fős Getronics Magyarország Kft. szolgálja ki. A 2004 óta regionális szolgáltató központként (Global Service Center – GSC) működő EMEA Távolsági Szolgáltató Zrt. pedig mintegy 370 fővel, 12 nyelven nyújt infokommunikációs üzemeltetés-támogatási szolgáltatást Európában.

Rátkai Péter, a mintegy 32 magyar ügyféllel kapcsolatban álló kft. ügyvezetője ma sajtótájékoztón elmondta: a Getronics magyarországi árbevételének 31 százaléka származik rendszer- és üzemeltetési- outsourcing szolgáltatásokból. Az árbevétel 21 százalékát teszik ki a projekt-szolgáltatások, az alkalmazásfejlesztés és a rendszerintegráció, míg a forgalom 19 százalékát a Cisco, Microsoft és Dell termékek értékesítéséből származó árbevétel adja. A GSC Budapest (közvetlen magyarországi ügyfél nélkül működve) az árbevétel 29 százalékát hozta, 7x24 órás szolgáltatásaival.

A Getronics Magyarország Kft. az évek során stabil hazai ügyfélkört alakított ki egyenletes eloszlásban a piaci szegmensek között, így kellően diverzifikáltan a stabil növekedéshez. A vállalat árbevételének 38 százalékát ipari ügyfelei, például a MOL, Shell, Audi Hungária, McDonalds, Vegyépszer adják. Az árbevétel 25 százalékát teszik ki a távközlési vállalatoktól, például a Magyar Telekomtól és a British Telecomtól érkező megrendelések. A vállalat ügyfeleinek 20 százalékát hozzák a bankok és pénzintézetek, például az OTP, Raiffeisen Bank, Budapest Bank, CIB Bank és az ING. A fennmaradó 17 százalék pedig a kormányzati ügyfelektől, egyebek között az ORFK, APEH, MÁK, Nyilvántartó Hivatal és az Agrárkamara érkezik.

Rátkai a jövőben hazai tervekről is szólt a mai sajtótájékoztatón. Az informatikai rendszerek külső szakértőhöz történő kihelyezése, az IT-outsourcing csökkenő ICT-költségek mellett biztosítja a vállalatok számára az üzletfolytonosságot és a magas szintű rendelkezésre állást, ezért a Getronics ezen a területen növekedést vár. 2009-ben várhatóan felértékelődik az EU-s források hatékony felhasználása, amely a szakmailag kompetens, felkészült vállalkozók számára bővülő lehetőségeket biztosít. A Getronics hazai létszáma a tervek szerint 2010-ig közel a duplájára nő, ezzel a Getronics által Magyarországon foglalkoztatottak száma várhatóan eléri a 800 főt.

Újvári Krisztián
tanácsadó szólt a Getronics „Future-Ready Workspace” (FRW, infokommunikációs munkakörnyezet) szolgáltatásáról, amely a vállalatoknál található munkakörnyezetek teljes informatikai és kommunikációs infrastruktúrájának hatékony üzemeltetését biztosítja. Az FRW kialakítása során szabványpos modulokból tipizált munkakörnyezeteket (pl: főnök, kereskedő, könyvelő) tervez meg, vezet be és üzemeltet a Getronics. A felhasznált technológiák lehetővé teszik, hogy a vállalatok és különféle szervezetek felhasználói biztonságosan, bármikor és bárhonnan kommunikálhassanak és együttműködhessenek a megszokott környezetben. A Getronics FRW biztosítja, hogy a szervezetek ICT-infrastruktúrája rugalmasan kezelhető és megfizethető, valamint a változások követésére is felkészült legyen. Használatával a jelenlegi üzemeltetési költségek a Getronics tapasztalatai szerint 20-30 százalékkal csökkenthetők.

Céginfó ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Világszerte 100 milliónál tart a Lime e-rolleres utak száma

A zöld közlekedési megoldásokat kínáló mikromobilitási szolgáltató összesen 9000 tonnával csökkentette a városi közlekedésből származó CO2-kibocsátást a világ több mint 120 városában. Budapesten kiemelkedően magas az elektromos rollerek iránti érdeklődés, a felhasználók átlagosan 14 perces utakat tesznek meg a Lime környezetbarát járműveivel.

2019. szeptember 18. 19:45

Új felsővezetők a KPMG-nél

16 év után új vezérigazgatója lesz a KPMG magyarországi irodájának. 2019. október 1-én Robert Stöllingertől Rózsai Rezső, az audit részleg jelenlegi vezetője veszi át a stafétát a vezető partneri pozícióban. Beer Gábor, a cég adó- és jogi tanácsadási szolgáltatásokért felelős partnere lesz az üzleti tanácsadási részleg vezetője, illetve egyben a helyettes vezető partneri pozíciót is ő tölti majd be.

2019. szeptember 18. 14:32

Meghosszabbítja stratégiai együttműködését a Siemens és a BME

Partnerségük 21. évébe lépve a Siemens és a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem tovább bővíti együttműködését: az 5 évre meghosszabbított keretszerződéshez a Siemens-csoport több tagvállalata is csatlakozik. A megállapodás ünnepélyes aláírásakor ezen vállalatok vezetői is megosztották a partnerséggel kapcsolatos terveiket és céljaikat.

2019. szeptember 18. 09:31

Új nemzetközi informatikai cég a hazai piacon

A magyar piacon is megjelent a Microsoft Dynamics kiemelt nemzetközi partnere, a COSMO CONSULT csoport, az egyik legnagyobb német, vállalatirányítási rendszerekkel foglalkozó cég. A 12 országban jelenlévő, 130 millió euró éves forgalmú, több mint 1000 alkalmazottat foglalkoztató vállalat egy intenzív, kelet-európai terjeszkedés első állomásaként a mindkét országban piacvezető magyarországi ERP szolgáltatót, az XAPT Solutionst, és annak romániai leányvállalatát vásárolta meg. A lépéssel az XAPT neve fokozatosan eltűnik, és a vállalkozások a COSMO CONSULT neve alatt, kibővült portfolióval működnek tovább.

2019. szeptember 18. 08:19

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Mától rendelhetők az Apple legújabb termékei

Nem omlik össze az ekereskedelem: egy év haladék az erős ügyfélhitelesítésre

2019. szeptember 11. 08:34

A budapesti ITU Telecom World kulcsszava az 5G

2019. szeptember 9. 23:51

Az ESET az egyetlen kihívó a végpontvédelem területén

2019. szeptember 3. 13:26

30 év a hazai KKV vállalkozások fejlesztéséért

2019. szeptember 1. 13:27
online sportfogadás