Pentax K2000: fehér külső, játék és szoftverfrissítés

Kiss Ádám Zoltán, 2008. december 19. 12:02

A Pentax egyik nagy reménysége a nemrég bemutatkozott K2000/K-m-es modell, mely most a DSLR-ek világában különlegesnek számító fehér változatban is megjelent, de a cég online játékot is megrendelt a gép népszerűsítésére, és a firmware-t is frissítette.

A Pentax mindig is érdekes szereplője volt a DSLR piacnak. Míg az élen egyértelműen a Nikon és a Canon dominál, a két piacvezető sokszor csak lassan vezeti be az újdonságokat, és gépeik meglehetősen drágák is. Ennél sportosabb a Pentax hozzáállása, mely felsőkategóriás kompakt árban már kínál tükörreflexes gépeket, és marketingjük is eltérő. Ezt mutatja, hogy a lefelé egyre nyitottabb DSLR kategóriában egyedülálló módon a K2000-es fehér külsővel is megjelent. Ez még messze áll a kompaktok terén hódító színezési hullámtól, ám mégis sok olyan vásárlót megérinthet, akik idegenkednek egy komoly műszer külsejű gép vásárlásától. A cég új 10 megapixeles reménysége néhány mutatóban elmarad ugyan a nagytestvér K200D-től, ám itt a másodpercenkénti 2,8 felvétel helyett 3,5 kép is készülhet sorozatfelvétel módban.

A Pentax a modell népszerűsítésére egy bemutató online játékot is rendelt, melyben megismerhetjük a gép kezelését, és a Loch Ness-i szörnyet és a Yetit is lencsevégre kaphatjuk. Frissült a gép alapszoftvere is, a v1.10-es változatban továbbfejlesztették a kivágási lehetőségeket, a súgó funkciót, és az egyedi menüpontok kezelését. A fényképező mellé két optikát is ajánl a gyártó, melyből az egyik a 18-55 milliméterig, a másik pedig az 50-200 milliméterig tartó tartományt fedi le, DA L 18-55mm/F3.5-5.6 AL és DA L 50-200mm/F4-5.6 AL néven, szintén fehér színben.
 

Kulcsszavak: Pentax kamera

Digicam ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Nikon: tükör nélküli videókészítő szett

A Nikon ma bemutatja a videó- és tartalomkészítők számára egyaránt megfelelő első tükör nélküli videókészítő szettjét – a Nikon Z 6 Essential Movie szettet. A készlet biztosítja az igazán lényeges összetevőket a gyors videófelvételhez, és az alapvető eszközöket a kiváló minőségű videók készítéséhez.

2019. szeptember 10. 10:46

A kulcslyuk után itt a mini kulcslyuk

Az informatikai eszközök, a nagyobb felbontású és egyre kisebb kamerák az orvosi technológiák, műtétek, eljárások terén is egyre jelentősebb áttörést eredményeznek: így a sebészet is új korszakba lépett, már Magyarországon is végeznek mini laparoszkópiás műtéteket.

2018. szeptember 13. 11:45

Digitális forradalom zajlik a filmkészítésben

Nem kellenek dollármilliók a jó és sikeres játékfilm készítéséhez, az ötlet, a tartalom sokkal fontosabb, mint a technika - hirdeti Karl Bardosh, azaz Bardos Károly, a digitális újmédia nemzetközi képviselője, a New York-i Egyetem professzora, aki Szekszárdon, a Digi 24 elnevezésű digitális rövidfilmes versenyen adott interjút az MTI-Pressnek.

2011. október 1. 08:43

Videoklippek és szürreális fotók a Szigeten

Igazi cirkusz-kultúrtörténeti gyöngyszem várja az idei Sziget látogatóit. A Cirkusz Galéria egy régi cirkuszi lakókocsi restaurálásának eredménye. A klasszikus cirkuszi külső modern, minimál kortárs művészeti galériát takar, amely a Sziget rendezőinek reménye szerint igazi vizuális találkahely lesz. A galéria megálmodója Matyasi Gábor fotóművész, a fesztivál alatt az ő szürreális fotói, videoklipjei tekinthetők meg a falakon.

2011. július 28. 12:53

Sony SX21E: Kamera vagy távcső?

A nagyteljesítményű, 57x-es optikai zoommal rendelkező új Sony Handycam SX21E-vel akár a teljes képernyőt betöltő közeli felvételek készíthetők kifogástalan képminőségben. S ha ez nem elég, a kibővített zoom 67x-es értékre növelhető látható minőségromlás nélkül.

2011. július 18. 17:42

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az idei Gyurós Tibor-díjazottak

2023. szeptember 20. 15:17

Diákokat, női vezetőket és roma fiatalokat is támogatnak a Morgan Stanley munkatársai

2023. szeptember 18. 13:16

Hat érmet hoztak haza a magyar diákok a Nemzetközi Informatikai Diákolimpiáról

2023. szeptember 4. 15:38

Harminc évre előre tekintenek a 30. MENTA konferencia előadói

2023. augusztus 31. 12:59