T-Mobile G1 Android a kontinensen

Milkovits Gábor, 2009. január 19. 21:02

A T-Mobile bejelentette, hogy a tajvani HTC által gyártott, első Android platformos okostelefon, a G1 az USA és Nagy-Britannia után hamarosan az európai kontinens több országában is kapható lesz.

Hamid Akhavan, a T-Mobile vezérigazgatója azt ígérte, hogy a G1 január végéig forgalomba kerül Ausztriában, Csehországban és Hollandiában, február 2-án pedig Lengyelországban és Németországban fog debütálni. Amerikában 2 éves hűségszerződéssel 179 dollárba kerül a Google nyílt forráskódú platformján alapuló érintőképernyős készülék; Akhavan egyelőre csak a német piacra mondott árat, ahol állítólag ugyanilyen feltételekkel mér 1 euróért elvihető lesz a G1. Az, hogy Magyarországot Akhavan esetleg csak elfelejtette említeni, vagy pedig nekünk még egy darabig várni kell az okostelefonra, egyelőre nem egyértelmű. A hivatalos menetrend szerint a mobil valamikor az idei első negyedévben érkezik hazánkba.

A HTC G1 GSM, EDGE, valamint 3G támogatással egyaránt el van látva, sőt, a gyártó még egy 3,1 megapixeles kamerával is felvértezte az újdonságot. Az okostelefon beépített GPS-el és gyorsulásmérővel egyaránt rendelkezik, ezen kívül beépített Bluetooth adapterrel, WiFi adapterrel és 1 GB-os adattároló kapacitással áll a felhasználók rendelkezésére. Az új készüléken egyetlen kattintással elérhető a Google keresője vagy bármely Google alkalmazás (Gmail, YouTube, Calendar, Google Talk), és szintén csak egy gombnyomás az internet.

Mobiltelefon-készülék ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A vállalati felhasználók körében is egyre népszerűbbek az összehajtható telefonok

A Samsung bejelentette, hogy a vállalati felhasználásra értékesített Galaxy Z Fold és Galaxy Z Flip okostelefonok száma globálisan több mint kétszeresére nőtt az előző évhez képest. Az összehajtható okostelefonportfólióra szerződött vállalati ügyfelek A teljes évet tekintve várhatóan 16 millióra emelkedik majd a világszerte vállalati partnereknek kiszállított összehajtható telefonok darabszáma, amely 73 százalékos növekedést jelent az előző évhez képest. 

2022. december 8. 20:12

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

A világ legígéretesebb kiberbiztonsági vállalatai közé került a Clarabot

2022. december 6. 21:30

Lezárult a 2022-es ’Az Év Honlapja’ pályázat!

2022. december 2. 13:58

Innovatív építőipari vállalkozás vezetőit díjazta a FIVOSZ

2022. november 29. 12:39

December 1. éjfélig lehet nevezni 'Az Év Honlapja’ pályázatra!

2022. november 23. 09:55