Új informatikai képzési program a Debreceni Egyetemen

MTI Sajtóadatbank, 2009. március 25. 12:27

Új informatikai képzési programok szeptemberi indításáról állapodott meg a Debreceni Egyetem (DE) és az IT Services Hungary (ITSH) Kft.; az erről szóló dokumentumot Fábián István, a DE tudományegyetemi karok elnöke és Ilosvai Péter, a cég ügyvezető igazgatója írta alá kedden az egyetemen.

A hálózatok és operációs rendszerek témakörben meghirdetett specializációkra az egyetem bármely szakáról jelentkezhetnek hallgatók. A speciális informatikai ismeretek elsajátításával felértékelődik a jogászok, a közgazdászok vagy éppen a bölcsészkaron tanuló hallgatók diplomája - mondta az aláírást követően Fábián István.

A Magyarországon úttörőnek számító kezdeményezés megteremti azokat a feltételeket, amelyek összehangolják a kutatást, az oktatást, a diákok szakmai felkészítését és a piacképes tudást - tette hozzá.

Tájékoztatása szerint az egyetem biztosítja a hatékony oktatáshoz szükséges technikai, infrastrukturális, valamint szellemi hátteret, míg az ITSH szakmai támogatást nyújt a tantervek kidolgozásához, s részt vesz a vizsgakövetelmények kialakításában is.

Ilosvai Péter elmondta: a gazdasági válság ellenére cégükben töretlen a külföldi megrendelők bizalma, így fejleszthetik debreceni központjukat. Jelenleg mintegy hatszázan dolgoznak a hajdú-bihari megyeszékhelyen, de új székházuk elkészültével ezres nagyságrendűre szeretnék bővíteni a szolgáltató centrumot - fűzte hozzá.

Kulcsszavak: oktatás felsőoktatás

Infotársadalom ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Jelek az űrből: megszakítás nélküli lefedettség földrajzi korlátok nélkül

A műholdas és a földi mobilhálózatok integrálása új bevételi forrást jelent a műholdas, a félvezető- és a távközlési iparágak számára. A Deloitte TMT Predictions tanulmánya szerint 2024-ben már több mint 200 millió olyan okostelefont értékesíthetnek, amelyek képesek összekapcsolódni műholdas szolgáltatással. Mindemellett tovább növekedhetnek a műholdak létesítésére és -indítására fordított kiadások is, amelyekkel a beruházások összértéke már meghaladhatja a 3 milliárd dollárt.

2024. szeptember 6. 17:00

Az új Samsung projektorok elhozzák a minőségi moziélményt

A Samsung bejelenti a The Premiere 9 és The Premiere 7 projektorokat, a vállalat legújabb otthoni szórakoztatóipari újításait. Az ultrarövid vetítési távolságú projektorok lenyűgöző 4K felbontásukkal, magával ragadó hangzásvilágukkal, valamint továbbfejlesztett funkcióikkal akár minden lakóteret prémium minőségű házimozivá alakíthatnak.

2024. szeptember 6. 15:13

A legjobbak között a Schneider Electric dunavecsei okosgyára

A három legjobb közé került a Schneider Electric Dunavecsén felépített, május végén átadott Duna Smart Power Systems nevű okosgyára a „Green Awards powered by Green Cloud” megmérettetésen. A létesítmény megvalósítása során kiemelten kezelték a fenntarthatósági szempontokat, ennek jegyében például 28 ezer négyzetméternyi tetőn telepítettek napelemet, geotermikus energiát használnak a hűtési és fűtési rendszerek működtetéséhez, öntözésre és a mosdókhoz pedig az összegyűjtött esővizet használják. 

2024. szeptember 6. 13:29

Az analóg már nem versenyképes: hamarosan indul a MENTA

Az IVSZ – Digitális vállalkozások szövetsége idén is megrendezi hagyományos MENTA konferenciáját DigitALL-INspirations FOR COMPETITIVENESS címmel. A rendezvényre 2024. szeptember 19-20-án kerül sor Balatonalmádiban. Ahogy a konferencia címe is tükrözi, a digitalizáció mára már nélkülözhetetlen a versenyképesség megőrzéséhez a gazdaság valamennyi területén. Az előadások a legfrissebb elemzésekre és a legújabb technológiai innovációkra épülnek, a gyakorlatban is hasznosítható megoldásokat mutatnak be, így elősegítve a vállalatok versenyképességének növelését.

2024. szeptember 6. 11:41

A Samsung a 100. IFA kiállításon mutatja be legújabb innovációit

A Samsung bemutatkozott az IFA 2024 konferencián, hogy a berlini innovációs kiállítás századik évfordulóját megünnepelve megerősítse és folytassa „AI mindenkinek” jövőképének megvalósítását. A vállalat a mesterséges intelligencia széles körű kiterjesztése iránti elkötelezettségéről tett tanúbizonyságot, hogy minél többen részesülhessenek az AI nyújtotta előnyökben.

2024. szeptember 6. 09:58

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megújult fizetési felülettel erősíti tovább pozícióját az online fizetési piacon a Barion

2024. augusztus 25. 15:34

Indul az Azonnali Fizetési Rendszer 2.0

2024. augusztus 14. 10:27

Már több, mint 1,2 milliót lopnak el egy-egy család számlájáról a csalók

2024. augusztus 13. 12:03

Hogyan védhetjük ki a gyakori Booking.com átveréseket?

2024. augusztus 7. 10:33