Veszprémi egyetemisták a jövő szoftverfejlesztői

MTI Sajtóadatbank, 2009. április 23. 11:38

A veszprémi Pannon Egyetem diákjai nyerték a jövő szoftverfejlesztői számára meghirdetett verseny londoni döntőjét.

A programozóhallgatók versenyfeladata egy olyan Java-alkalmazás fejlesztése volt, amelyet Ricoh multifunkciós gépen lehet futtatni. A márciusi magyarországi döntőt Budapesten, majd az április 3-i európai döntőt Londonban Lájer Balázs és Szabó Zoltán nyerte az általuk kifejlesztett tesztértékelő rendszerrel - tájékoztatta az MTI-t szerdán a Ricoh Hungary Kft.

A negyedszer rendezett megmérettetésre, amelyen Magyarország idén vett részt először, 36 európai egyetem és főiskola több mint 500 hallgatója nevezett be.

A londoni döntőbe a magyar mellett már csak a francia, német, spanyol és norvég csapatok kerültek be, amelyeknek működés közben kellett bemutatniuk pályaműveiket. A Pannon Egyetem csapatának győzelmet hozó tesztértékelő rendszere szín- és karakterfelismerés alapján értékeli a beszkennelt feleletválasztós teszteket, majd elkészíti az egyedi és a teljes értékelési statisztikákat.

A szakmai zsűri nemcsak technológiai, hanem kereskedelmi szempontokat is figyelembe vett a döntéskor. A döntő résztevői egy hétvégét tölthettek Londonban és értékes ajándékokat kaptak.

A magyar győztesek a Ricoh-t képviselve részt vesznek a JavaOne 2009 konferencián San Franciscóban, ahol 10 ezer ember előtt mutathatják be az általuk kifejlesztett alkalmazást.

Kulcsszavak: oktatás díj Ricoh-hu

Infotársadalom ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Több időt igényel az álláskeresés, mint egy évvel korábban

Minimálisan csökkent az aktív álláskeresők aránya egy év alatt a hazai munkaerőpiacon, minden második dolgozó elégedett jelenlegi helyével, vagy legalábbis nem gondolkodik a váltáson. 1500 fő megkérdezésével készítette el rendszeres, negyedéves reprezentatív felmérését a Profession.hu 2024 elején, amelyben az álláskeresési státuszt és szokásokat vizsgálja.

2024. március 1. 11:35

Elképesztő! Így üldözi Max Verstappent a világ leggyorsabb drónkamerája

Max Verstappen már teszteli az Oracle Red Bull Racing legújabb modelljét, a 2024-2025-ös Formula-1 versenynaptárra fejlesztett RB20-at – de nemcsak a kiváló pilóta, hanem a médiacsapat is készül az új szezonra. Ralph „Shaggy” Hogenbirk, a Dutch Drone Gods tervezője és drónpilótája egyedi építésű modelljével csatlakozott egy körre a silverstone-i pályán.

2024. március 1. 10:10

A TCL az intelligens kijelzőtechnológia teljes spektrumát mutatta be az MWC-n

A TCL – a fogyasztói elektronika egyik vezető márkája és a világ két legnagyobb tévémárkájának egyike – részt vett a 2024-es barcelonai Mobile World Congress eseményen. A kiállításon bemutatta legújabb innovációit és intelligens összekapcsolt okoseszköz-ökoszisztémáját, amely kivételes felhasználói élményt kínál mind otthon, mind az úton lévőknek. Az új okostelefonok, csúcstechnológiás eszközök és okos routerek széles választéka mellett a TCL bemutatta eddigi legimpozánsabb televízióját is, a világ legnagyobb, 115 hüvelykes QD-Mini LED TV-jét.

2024. február 29. 21:34

A TCL két egymást követő évben is a világ 2. legjobb tévémárkája lett

Az Omdia piackutató vállalat ismét a TCL Electronics-ot, a vezető szórakoztatóelektronikai brandet választotta a világ második legjobb tévémárkájának.

2024. február 29. 21:05

Csökkenő profitvárakozások az e-autóiparban

Átírja a piaci versenyt a kínai autóipar előretörése, változnak a fogyasztói elvárások, a döntéshozók pedig a következő években is nehézségekre számítanak a nyersanyag-ellátásban. Egyebek mellett ezt állapítja meg az autóipari vezetők körében a KPMG által elvégzett felmérés, a 24. Annual Global Automotive Executive Survey. 

2024. február 29. 20:17

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar fejlesztők programján ámul a világ: Már nem csak tanul, teremt is a magyar MI

2024. február 27. 20:28

Magyar siker a bahreini Forma 1-en

2024. február 21. 16:15

Közös mentorprogramot indít a Corvinus és az OTP

2024. február 20. 11:27

Megvannak ‘Az Év Honlapja’ 2023 díjazottjai!

2024. február 8. 09:30