A hírműsorok anyagaiban is keresgélhetünk az elhangzott szavak alapján

MTI Sajtóadatbank, 2009. július 21. 10:05

Az internetes közönség már a legtöbb csatorna hírműsorának hanganyagában is kereshet az elhangzott szavak alapján.

A mindroom.hu oldalt a Digital Natives Szolgáltató Kft. indította el: a program beszédfelismerője a hangfájlokból szöveges fájlt készít, így a látogatók ugyanúgy tudnak keresni a video- és hanganyagokban, mint egy cikk szövegében - közölte a vállalat hétfőn az MTI-vel. Például az ingatlanadó szóra keresve a mindroom.hu-n megtalálhatók azok a híradóanyagok, amelyekben az ingatlanadó elhangzott, sőt az egyes műsorrészeket a szavak elhangzásától lehet lejátszani.

 A szófigyelő szolgáltatás díjmentesen értesíti a felhasználót, ha az általa megadott kifejezések elhangoztak az elmúlt 24 órában, a heti értesítő pedig tömör, átfogó képet ad a hét kiemelt témáiról.

 A mindroom szolgáltatásai kapcsolhatók a már meglévő videoarchívumokhoz is, ezzel a lehetőséggel élt elsőként a televíziós társaságok közül a Duna Televízió. Az oldalon hamarosan elindul a tartalomra célzott hirdetési rendszer is, gyarapítva a csatornák hirdetési bevételét. A rádiók közül a Gazdasági Rádió oldalára látogatók élvezhetik elsőként a mindroom keresőjét: jelenleg A nap vendége című műsor anyagait dolgozzák fel, de itt is folyamatosan bővül a kereshető műsorok száma.

 A program csaknem ötven hírműsor havi 1100 adása alapján havonta összesítést készít, hogy láthatóvá váljon, mely témák uralják Magyarországon a közbeszédet. A jelentések a mindroom weboldalán olvashatók el, és ugyanitt lehet feliratkozni a levelező listára is.
 

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Évi egymillió forint támogatás – már lehet pályázni a Széchenyi-egyetem Gólya-ösztöndíjára

A győri Széchenyi István Egyetem elsőéves nappali tagozatos hallgatói számára kiírt ösztöndíj-pályázat ötven nyertes hallgatóját tíz hónapon át havi százezer forintos ösztöndíjjal segíti az intézmény tanulmányaiban.

2023. október 2. 13:59

Minden második rendelést csomagautomatába kérnek a Vaterafutáron

A magánszemélyek közötti értékesítés hazai szintlépését mutatja, hogy a Vatera saját, a piactéren vásárolt tételek biztonságos és gyors továbbítását biztosító Vaterafutár szolgáltatásán keresztül minden második feladott csomag már valamelyik csomagautomatán keresztül jut el új tulajdonosához. A legtöbben könyvet és ruhát küldenek ezen a módon, de rengeteg zenei CD és DVD-film talál új gazdára automatán keresztül – sokan gyűjtői pénzérmét vagy háborús relikviákat is az átvétel e kényelmes módján veszik át.

2023. október 2. 12:41

Hogyan változnak az utazási szokások 2024-ben?

2024 egyik nagy kérdése, hogy vajon átalakítja-e az utazási szokásokat az autósokat érintő számos módosítás. Jövőre jön az egynapos autópálya-matrica, megszűnik a B2-es (buszos) díjkategóriájú matrica, bővül a fizetős utak listája, drágul az úthasználat, mindezen túl pedig emelkedtek a közigazgatási- és szabályszegési bírságok, illetve a benzin ára is. 

2023. október 2. 11:22

Az ABB drónjaival Bilbaóban bemutatott fényjáték az innováció és az együttműködés erejét demonstrálta

Az ABB csapata történelmet írt a spanyolországi Bilbaóban, amikor a város és az ABB első drónbemutatóját tartották. Kétszáz szinkronizált drón világította meg az esti égboltot az ikonikus Guggenheim Múzeum előtt. 

2023. október 2. 09:56

Díjmentes roadshow-konferencia az Közép-Dunántúl Régió kkv-döntéshozóinak

A PP Konferenciaközpont a székesfehérvári Pénz, de honnan? roadshow-konferenciáján most is, mint 22 év óta minden évben összegyűjti a hazai kkv-k számára rendelkezésre álló kedvezményes, támogatott pénzforrásokat és a hatékonyságot növelő új módszereket.

2023. október 1. 14:58

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Negyvenéves magyar mikroszámítógépre fejlesztenek új játékokat

2023. szeptember 29. 18:51

Megvannak az idei Gyurós Tibor-díjazottak

2023. szeptember 20. 15:17

Diákokat, női vezetőket és roma fiatalokat is támogatnak a Morgan Stanley munkatársai

2023. szeptember 18. 13:16

Hat érmet hoztak haza a magyar diákok a Nemzetközi Informatikai Diákolimpiáról

2023. szeptember 4. 15:38