Nem fogadja el az NHH büntetését az AH és bírósághoz fordul

MTI Sajtóadatbank, 2009. október 26. 08:43

Az Antenna Hungária (AH) nem fogadja el a Nemzeti Hírközlési Hatóság (NHH) tanácsának határozatát, sem pedig az abban szereplő szankciókat, így a 40 milliós bírságot sem, jogorvoslatért bírósághoz fordul.

Az AH csütörtökön közölte az MTI-vel azt is: hivatalosan is kérvényezi az NHH-tól és a Gazdasági Versenyhivataltól egy hatósági vizsgálat megindítását a televíziós műsorterjesztő platformok közötti versenyt torzító helyzet miatt.

Az NHH egyebek mellett azért büntette meg az AH-t, mert szerinte nem tartotta be a szerződésben vállaltakat, így például még nem fogható digitálisan egy új, általános tematikájú, szabad hozzáférésű tévéműsor. Az NHH megállapította azt is, hogy az AH az eredeti határidőre nem tette lehetővé azt sem, hogy a lakosság kedvezményesen vásárolhasson dekódert a digitális műsorok fogására.

Az AH az NHH által csütörtökön sajtótájékoztatón ismertetett határozatával kapcsolatban közölte: nem fogadja el, hogy az NHH a csoportot teszi felelőssé a külső felek által megtett, illetve elmaradt lépésekért, s egyáltalán nem veszi figyelembe a hatósági szerződés aláírását követő, a világgazdasági válság okozta pénzügyi, gazdasági és piaci környezetben bekövetkezett alapvető változásokat. Ezen túlmenően a határozat nem veszi kellőképpen figyelembe az AH a kötelezettségek kapcsán elért eredményeit és túlteljesítéseket.

Az AH álláspontja szerint a határozat nem tér ki a domináns fizetős platformok és a közelmúltban indult digitális földfelszíni platform között tapasztalható, versenyt torzító körülményekre sem. A társaság véleménye szerint a határozat számos szempontból nem szolgálja annak a több millió magyar állampolgárnak az érdekét, akik számára a földfelszíni platform az egyetlen szabadon fogható alternatíva a túlsúlyban lévő fizetősökkel szemben.

Az AH közölte azt is, hogy a külső segítség hiánya ellenére 2009 tavaszán-nyarán folyamán meg tudott állapodni a legnézettebb kereskedelmi csatornákkal, RTL Klubbal és a TV2-vel, valamint a Magyar Televízióval a digitális platformhoz történő csatlakozásukról.

Az AH egyik további érve szerint a csoport a platform promóciója kapcsán a vállalásait 2009 során túl is teljesíti. Kizárólag a tartalomkínálat megjelenését követően indulhatott el a MinDig TV nagy volumenű kommunikációs kampánya is, s az AH már az idén több mint 700 millió forintot költ a digitális platform népszerűsítésére. Ez az összeg a hatósági szerződésben a teljes digitális átállás időszakára vállalt többszöröse.

A társaság álláspontja szerint a kedvezményes dekódervásárlási konstrukció elindításával az anyagilag hátrányos helyzetben lévő állampolgárok számára is megnyílt a szolgáltatás vételének lehetősége. Augusztus végén, két hónappal a platform tartalommal való feltöltését követően már a háztartások több mint másfél százaléka rendelkezett a digitális adások megjelenítésére képes eszközzel.

Az AH szerint a digitális földfelszíni televíziós platformot az utóbbi hónapokban sikerült kimozdítani a holtpontról, ezáltal megkérdőjelezhetetlenné téve a létjogosultságát. Ezzel a digitális földfelszíni televíziós átállás folyamata visszafordíthatatlanná vált - áll a közleményben.

Kulcsszavak: NHH Antenna Hungária

Telekom ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Érkeznek a felújított telefonok a Telekomtól

Október 2-től A+ prémium minősítésű felújított készülékek vásárolhatók a Telekomtól. A vállalat ezzel is szeretné azt támogatni, hogy a digitális világ tüneményeihez való hozzáférés még szélesebb kör számára legyen elérhető.

2023. október 2. 18:20

A HONOR X6a-val a vállalat újra a középkategóriás okostelefonok világában alkot nagyot

A HONOR ma bejelentette, hogy érkezik a HONOR X6a. Bámulatos, 6,56”-os kijelzője támogatja a dinamikus fénytompítást, erőteljes 50MP-es tripla kamerarendszere kiváló a fényképezéshez, az 5200mAh-s  akkumulátor teljesítmény és a 128GB tárhely pedig átfogó felhasználói élményt nyújtanak az egész napra.

2023. október 2. 14:24

Díjeső a HONOR-nak Kínában

A HONOR innovációs díjat nyert az okoseszközök kategóriájában a Kantar BrandZ China gálaeseményen.

2023. szeptember 28. 12:53

Megérkezett a nemzetközi piacra szánt Xiaomi 13T telefoncsalád

A Xiaomi bemutatta a legújabb 13T okostelefon sorozatát, a Xiaomi 13T-t és a Xiaomi 13T Pro-t, amely a képalkotást művészi fokon űző felhasználók körében tehet szert majd a legtöbb rajongóra. A Leicával közösen fejlesztett, professzionális optika került a készülékekbe, így a Xiaomi 13T sorozat a Leica kamerák esszenciáját megragadó Authentic Leica Imagery szolgáltatásokkal büszkélkedhet. A telefonok teljesítményét optimalizálták, üzemidejüket még jobban kitolták, a kijelzőjük pedig kristály tisztán, nagy részletgazdagsággal jeleníti meg a tartalmakat – vagyis kivételesen jó képmegjelenítő tulajdonságokkal rendelkeznek és nagyszerű felvételek készülhetnek velük. 

2023. szeptember 27. 12:54

Kontakt jelnyelvi tolmácsszolgáltatás a Telekomnál

2023. szeptember 24-étől a Magyar Telekom 29 üzletében és telefonos ügyfélszolgálatán jelnyelvi tolmácsszolgáltatás vehető igénybe a hallássérült ügyfelei akadálymentes kiszolgálása érdekében.

2023. szeptember 24. 11:44

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Negyvenéves magyar mikroszámítógépre fejlesztenek új játékokat

2023. szeptember 29. 18:51

Megvannak az idei Gyurós Tibor-díjazottak

2023. szeptember 20. 15:17

Diákokat, női vezetőket és roma fiatalokat is támogatnak a Morgan Stanley munkatársai

2023. szeptember 18. 13:16

Hat érmet hoztak haza a magyar diákok a Nemzetközi Informatikai Diákolimpiáról

2023. szeptember 4. 15:38