VMware View-t javító termékeket és szolgáltatásokat kínál az EMC

Kovács Attila, 2009. november 30. 16:08

Az EMC november 30-án egy sor olyan új termék, megoldás és szolgáltatás megjelenését jelentette be, amelyeket a VMware View 4 asztali virtualizációs megoldások értékének növeléséhez készítettek.

Az ajánlatok új technológiai lehetőségeket nyitnak meg a szervezetek számára, hogy miképpen alkalmazhatóak az EMC felügyeleti és biztonsági szolgáltatásai a hosztolt virtuális asztali környezetekben. Az ajánlatokhoz tanácsadási szolgáltatások és végrehajtást segítő iránymutatás is társul.

EMC tárolási infrastruktúra a VMware View támogatásához Az EMC egyesített tárolási megoldásainak és a VMware View Composer termékeinek együttes használatával a hagyományos asztali rendszerekével versenyképes áron telepíthetők hosztolt virtuális asztali rendszerek, aminek egyenes következményeként csökkenthetők a tárolási költségek, javítható az adatok rendelkezésre állása és rugalmasabb – ezáltal üzleti szempontból értékesebb – rendszer építhető ki. A hatékonyságnövekedés és költségcsökkentés további EMC termékfunkciókkal – például adatduplikáció-mentesítés vagy Enterprise Flash Disk meghajtók – is fokozható. A VMware View terméket az EMC iparágvezető egyesített tárolórendszerein telepítve magas szintű rendelkezésre állást és kiváló katasztrófa-helyreállási szolgáltatásokat nyújtó, teljes mértékben optimalizált infrastruktúrát kapunk. A PC over IP technológia kihasználásával megbízható, teherbíró asztali környezet biztosítható a végfelhasználók számára.

Az asztali virtuálizáció fantasztikus lehetőségeket kínál az ellenőrzés, felügyelet és biztonság javítására a hagyományos asztali és noteszgépes környezetekkel szemben. Az EMC és a VMware együtt dolgozik azért, hogy ezeknek a hatékonyság- és felügyeletjavító, gyorsaságot és biztonságot nyújtó szolgáltatásoknak a teljes választékát elérhetővé tegyük ügyfeleink számára” mondta Chad Sakac, az EMC VMware Technology Alliance részlegének alelnöke. Ennek az együttműködésnek a legjobb példái (például a mai bejelentés) segíthetik a vásárlókat a sima és minimális kockázatú átállásban a virtuális asztali környezetekre, vagy a már meglévő rendszer kiterjesztését.

Új megoldások az EMC RSA biztonsági részlegétől A notesz- vagy asztali gépekhez hasonló végpontok biztonsága – a véletlen adatvesztések, lopások vagy az érzékeny információk és alkalmazások jogosulatlan elérése – az egyik legnagyobb mai informatikai probléma. Az EMC-megoldások másik sarokköve az e veszélyekkel szembeni harcban az RSA és EMC Ionix technológiák integrált eszköztárát felvonultató RSA Soluzion for VMWare View termék, amely a VMware View-val együtt használva javítja a virtualizált asztali rendszerek felügyeletét és biztonságát. A megoldás részeként az RSA bejelentette az RSA SecurBook for VMware View megjelenését: ez részletes iránymutatást nyújt arról, hogyan telepíthetők és adminisztrálhatók a legfontosabb biztonsági eszközök a hosztolt virtuális asztali környezetekben. Az RSA SecurBook megoldás részletesen tartalmazza, hogyan integrálható az RSA Data Loss Prevention (DLP) Endpoint, az RSA enVision technológia, az RSA SecurID hitelesítés és az EMC Ionix Server Configuration Manager a VMware View környezetekben.

Az RSA-megoldás részeként kínált technológiai szolgáltatások. Az adatok bizalmasságának biztosítása: A VMware View megoldás részeként az RSA most megoldást kínál az érzékeny adatok kiszivárgásának veszélyére az RSA DLP termékcsomag integrációjával. Az adminisztrátorok számára különösen az RSA DLP Endpoint lesz hasznos, ahol adatészlelési irányelveket állíthatnak be az érzékeny információk megkereséséhez, illetve amelyben egyetlen központosított helyről kikényszeríthetik a felügyeletet a vállalat összes munkaállomásán.

A biztonsági események figyelése és a megfelelés demonstrálása: Az RSA enVision biztonsági információs és eseménykezelő (SIEM-) platformja mostantól lehetőséget ad a felhasználók és rendszergazdák tevékenységének figyelemmel kísérésére a VMware View-n belül. Az RSA enVision platform emellett alkalmas a VMware vSphere  környezet figyelésére és jelentéskészítésre is alkalmas, így a szervezetek a pontosabb és naprakész biztonsági értesülések alapján jobb biztonsági döntéseket hozhatnak.

Megbízható személyazonosságok létrehozása: Az RSA SecurID kéttényezős hitelesítése még egy biztonsági szintet ad annak biztosításához, hogy csak a megfelelő felhasználók érhessék el az adott virtuális munkamenetet és a virtuális asztali környezetben található legérzékenyebb tartalmakat. Az RSA SecurID kifejezetten úgy készült, hogy integráltan működjön a VMware View eszközzel és erős hitelesítést tegyen kikényszeríthetővé a VMware View portál és a VMware ESX Service Console használatával, az adminisztrációs hozzáférések védelméhez.

Az EMC Ionix Server Configuration Manager (SCM) emellett dokumentálva van az RSA SecurBook megoldásban, ezzel is támogatva a változások és konfigurációk kezelését a VMware View környezeten belül. Az EMC Ionix SCM eszközeivel a szervezetek automatizálhatják az irányelveket sértő konfigurációs változások azonosításának folyamatát a biztonsági kockázatok csökkentésére. A szoftver figyeli a virtuális asztali rendszereket, automatikus riasztásokat küld és orvosolja a konfigurációs problémákat, ha a megfelelés vagy a szolgáltatásszintek biztosításához a rendszerek finomhangolására van szükség. Az EMC Ionix SCM a felderítési, irányelvkezelési, változáskezelési/hibaorvoslási és jelentéskészítési lehetőségek kombinálásával javítja a műveleti hatékonyságot, csökkenti a költségeket és gondoskodik arról, hogy a konfigurációk biztonságosak, megfelelőek és naprakészek legyenek a fizikai és a virtuális asztali- és szervergépeken egyaránt.

Elérhetőség A VMware View 4 és az EMC Virtual Desktop Infrastructure konzultációs szolgáltatások a tervek szerint 2009 novemberétől elérhetők az egész világon. Az EMC VMware View-hoz tartozó tárolási infrastruktúra és biztonsági megoldások – beleértve az RSA SecurBook for VMware View eszközt – globális elérhetősége 2009 decemberében várható.

Kulcsszavak: VMware virtualizáció EMC

Infogazdaság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Sürgősen el kell kezdeni a jövő villamos hálózatainak kialakítását

Az elavult infrastruktúra hátráltatja az energiaátmenetet, ezért a villamos hálózatok digitális megoldásokra épülő korszerűsítését sürgetik a Schneider Electric szakértői. A vállalat a múlt héten, Párizsban megrendezett Enlit Europe 2023 konferencián több olyan megoldást is bemutatott, amelyek támogatják a hálózatok hatékony, a fenntarthatóság jegyében megvalósuló fejlesztését. 

2023. december 6. 09:55

A technológia és az energiahatékonyság új lehetőségeket teremt az öregedő épületek számára

A pandémia utáni időszak hatásai, a magas inflációs környezet, a növekvő energiaárak és a geopolitika turbulenciák igencsak megfeküdték a befektetők gyomrát. Éves összehasonlításban 65%-os visszaesés tapasztalható a CEE-6 régió irodapiacát érintő befektetésekben – állapítja meg a Colliers "ExCEEding Borders 2023/2024: a technológia mint megoldás a CEE régió öregedő irodakínálatára” címmel megjelent piaci jelentése. 

2023. december 5. 16:11

Globális innovációs központot nyitott Üllőn a Lenovo

A Lenovo nagyteljesítményű számításokra és mesterséges intelligenciára szakosodott európai innovációs központját a vállalat üllői gyártóüzemébe helyezte át a még magasabb szintű ügyfélkiszolgálás érdekében. A központot helyszíni raktárkészlettel működtetik, ami lehetővé teszi, hogy a Lenovo ügyfelei a legfejlettebb energiaellátási és hűtési infrastrukturális megoldásokhoz, valamint a legújabb generációs technológiákhoz is hozzáférjenek az ellátási láncon belül. 

2023. december 5. 11:29

Adatközpont-üzemeltetők digitális átállását gyorsítja fel az Eaton legújabb megoldása

A mesterséges intelligencia (MI), a felhőalapú számítástechnika, a virtualizáció és az energetikai átállás térnyerése révén egyre fontosabb az adatközpont-üzemeltetők számára, hogy hatékonyan gazdálkodjanak az eszközeikkel és az erőforrásokkal. Az Eaton intelligens energiagazdálkodási vállalat a rendelkezésre állás további növelésére, a teljesítmény optimalizálására és a fenntarthatóság fokozására tervezett új digitális megoldások portfóliójával támogatja az adatközpontok üzemeltetőit a digitális átállás felgyorsításában.

2023. december 4. 14:30

Conit és az ABB innovatív kabinokat fejleszt ki tengerjáró luxushajókhoz

A Conit vezető szerepet tölt be a tengerhajózási szektorban alkalmazott technológiai rendszerek terén. A több mint 100 hajón végzett rendszertelepítések során szerzett, széles körű tapasztalatának köszönhetően a Conit a villamos és elektronikai biztonsági rendszerek tervezésének és kivitelezésének, valamint a hajókon telepített, integrált villamos felügyeleti rendszereknek a szakértője.

2023. december 4. 13:01

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

December 15. éjfélig lehet nevezni Az Év Honlapja pályázatra!

2023. december 5. 10:06

A magyar cégek fele nem tud pályázni EU-s támogatásokra

2023. november 30. 10:01

Mutatunk 10 tippet, amivel kivédhetjük a csalásokat a Black Friday és a Cyber Monday idején

2023. november 21. 19:10

Tovább erősíti magyarországi jelenlétét a világ egyik vezető szoftverfejlesztő vállalata

2023. november 16. 14:27