VMware View-t javító termékeket és szolgáltatásokat kínál az EMC

Kovács Attila, 2009. november 30. 16:08

Az EMC november 30-án egy sor olyan új termék, megoldás és szolgáltatás megjelenését jelentette be, amelyeket a VMware View 4 asztali virtualizációs megoldások értékének növeléséhez készítettek.

Az ajánlatok új technológiai lehetőségeket nyitnak meg a szervezetek számára, hogy miképpen alkalmazhatóak az EMC felügyeleti és biztonsági szolgáltatásai a hosztolt virtuális asztali környezetekben. Az ajánlatokhoz tanácsadási szolgáltatások és végrehajtást segítő iránymutatás is társul.

EMC tárolási infrastruktúra a VMware View támogatásához Az EMC egyesített tárolási megoldásainak és a VMware View Composer termékeinek együttes használatával a hagyományos asztali rendszerekével versenyképes áron telepíthetők hosztolt virtuális asztali rendszerek, aminek egyenes következményeként csökkenthetők a tárolási költségek, javítható az adatok rendelkezésre állása és rugalmasabb – ezáltal üzleti szempontból értékesebb – rendszer építhető ki. A hatékonyságnövekedés és költségcsökkentés további EMC termékfunkciókkal – például adatduplikáció-mentesítés vagy Enterprise Flash Disk meghajtók – is fokozható. A VMware View terméket az EMC iparágvezető egyesített tárolórendszerein telepítve magas szintű rendelkezésre állást és kiváló katasztrófa-helyreállási szolgáltatásokat nyújtó, teljes mértékben optimalizált infrastruktúrát kapunk. A PC over IP technológia kihasználásával megbízható, teherbíró asztali környezet biztosítható a végfelhasználók számára.

Az asztali virtuálizáció fantasztikus lehetőségeket kínál az ellenőrzés, felügyelet és biztonság javítására a hagyományos asztali és noteszgépes környezetekkel szemben. Az EMC és a VMware együtt dolgozik azért, hogy ezeknek a hatékonyság- és felügyeletjavító, gyorsaságot és biztonságot nyújtó szolgáltatásoknak a teljes választékát elérhetővé tegyük ügyfeleink számára” mondta Chad Sakac, az EMC VMware Technology Alliance részlegének alelnöke. Ennek az együttműködésnek a legjobb példái (például a mai bejelentés) segíthetik a vásárlókat a sima és minimális kockázatú átállásban a virtuális asztali környezetekre, vagy a már meglévő rendszer kiterjesztését.

Új megoldások az EMC RSA biztonsági részlegétől A notesz- vagy asztali gépekhez hasonló végpontok biztonsága – a véletlen adatvesztések, lopások vagy az érzékeny információk és alkalmazások jogosulatlan elérése – az egyik legnagyobb mai informatikai probléma. Az EMC-megoldások másik sarokköve az e veszélyekkel szembeni harcban az RSA és EMC Ionix technológiák integrált eszköztárát felvonultató RSA Soluzion for VMWare View termék, amely a VMware View-val együtt használva javítja a virtualizált asztali rendszerek felügyeletét és biztonságát. A megoldás részeként az RSA bejelentette az RSA SecurBook for VMware View megjelenését: ez részletes iránymutatást nyújt arról, hogyan telepíthetők és adminisztrálhatók a legfontosabb biztonsági eszközök a hosztolt virtuális asztali környezetekben. Az RSA SecurBook megoldás részletesen tartalmazza, hogyan integrálható az RSA Data Loss Prevention (DLP) Endpoint, az RSA enVision technológia, az RSA SecurID hitelesítés és az EMC Ionix Server Configuration Manager a VMware View környezetekben.

Az RSA-megoldás részeként kínált technológiai szolgáltatások. Az adatok bizalmasságának biztosítása: A VMware View megoldás részeként az RSA most megoldást kínál az érzékeny adatok kiszivárgásának veszélyére az RSA DLP termékcsomag integrációjával. Az adminisztrátorok számára különösen az RSA DLP Endpoint lesz hasznos, ahol adatészlelési irányelveket állíthatnak be az érzékeny információk megkereséséhez, illetve amelyben egyetlen központosított helyről kikényszeríthetik a felügyeletet a vállalat összes munkaállomásán.

A biztonsági események figyelése és a megfelelés demonstrálása: Az RSA enVision biztonsági információs és eseménykezelő (SIEM-) platformja mostantól lehetőséget ad a felhasználók és rendszergazdák tevékenységének figyelemmel kísérésére a VMware View-n belül. Az RSA enVision platform emellett alkalmas a VMware vSphere  környezet figyelésére és jelentéskészítésre is alkalmas, így a szervezetek a pontosabb és naprakész biztonsági értesülések alapján jobb biztonsági döntéseket hozhatnak.

Megbízható személyazonosságok létrehozása: Az RSA SecurID kéttényezős hitelesítése még egy biztonsági szintet ad annak biztosításához, hogy csak a megfelelő felhasználók érhessék el az adott virtuális munkamenetet és a virtuális asztali környezetben található legérzékenyebb tartalmakat. Az RSA SecurID kifejezetten úgy készült, hogy integráltan működjön a VMware View eszközzel és erős hitelesítést tegyen kikényszeríthetővé a VMware View portál és a VMware ESX Service Console használatával, az adminisztrációs hozzáférések védelméhez.

Az EMC Ionix Server Configuration Manager (SCM) emellett dokumentálva van az RSA SecurBook megoldásban, ezzel is támogatva a változások és konfigurációk kezelését a VMware View környezeten belül. Az EMC Ionix SCM eszközeivel a szervezetek automatizálhatják az irányelveket sértő konfigurációs változások azonosításának folyamatát a biztonsági kockázatok csökkentésére. A szoftver figyeli a virtuális asztali rendszereket, automatikus riasztásokat küld és orvosolja a konfigurációs problémákat, ha a megfelelés vagy a szolgáltatásszintek biztosításához a rendszerek finomhangolására van szükség. Az EMC Ionix SCM a felderítési, irányelvkezelési, változáskezelési/hibaorvoslási és jelentéskészítési lehetőségek kombinálásával javítja a műveleti hatékonyságot, csökkenti a költségeket és gondoskodik arról, hogy a konfigurációk biztonságosak, megfelelőek és naprakészek legyenek a fizikai és a virtuális asztali- és szervergépeken egyaránt.

Elérhetőség A VMware View 4 és az EMC Virtual Desktop Infrastructure konzultációs szolgáltatások a tervek szerint 2009 novemberétől elérhetők az egész világon. Az EMC VMware View-hoz tartozó tárolási infrastruktúra és biztonsági megoldások – beleértve az RSA SecurBook for VMware View eszközt – globális elérhetősége 2009 decemberében várható.

Kulcsszavak: VMware virtualizáció EMC

Infogazdaság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Az új One UI 6.1 frissítéssel még több Galaxy készüléken válnak elérhetővé a Galaxy AI funkciók

A Samsung Galaxy AI funkciói az új One UI 6.1 frissítéssel a korábbi Samsung Galaxy készülékeken is elérhetővé válnak, hogy még több felhasználó beléphessen az AI mobilok korszakába. A frissítés a Galaxy S23 szériát, az S23 FE, Z Fold5 és Z Flip5 készülékeket, valamint a Tab S9 termékcsaládot is érinti, a frissítés március végén indul. Az eszköz- és felhőalapú AI ötvözésével új lehetőségeket teremt az AI mobilélmények terén, igazodva a nemrégiben bemutatott Galaxy S24 szériához.

2024. február 23. 19:27

A magyar vállalkozónők kevésbé ambiciózusak, mint férfi társaik

A férfi vállalkozók nagyobb hajlandóságot mutatnak a nagyobb és merészebb célok kitűzésére, míg a női vállalkozók többsége kevésbé nagyratörő célokkal is megelégszik – derült ki a Szemléletváltó vállalkozóiszemlélet- és készségfejlesztő mentorprogram kutatásából.

2024. február 23. 16:04

Megállítható-e a képzett munkaerő külföldre áramlása?

A brain drain, magyarul az „agyelszívás” a magasan képzett munkavállalók elvándorlását jelenti egy szerényebb megélhetést adó, alacsonyabb fejlettségű országból egy fejlettebb, magasabb életszínvonalat biztosító országba. Így humán tőkéjüket (tudásukat, képességeiket, kreativitásukat) immáron egy másik gazdaságban kamatoztatják, serkentve ezzel a fogadó ország gazdaságát. Magyarországon a magasan képzettek elvándorlási rátája jelenleg közel 7%.

2024. február 23. 12:59

Kriptobefektetések: minek nevezzelek?

Nagy hírt kavart az amerikai értékpapírfelügyelet (SEC) január 10-i döntése, amelyben engedélyezte egyes, bitcoinon alapuló termékek tőzsdei bevezetését. Az, hogy ez a fecske mennyiben csinál nyarat (azaz a SEC döntését mennyiben fogják követni hasonló jellegű lépések akár az európai, akár az amerikai értékpapírpiacokon) leginkább a részleteken múlik: többek között azon, hogy milyen nevet is aggatunk a kriptovalutákon alapuló termékekre. A Jalsovszky Ügyvédi Iroda összefoglalta a legfontosabb tudnivalókat.

2024. február 23. 11:33

A tervezettnél gyorsabban halad fenntarthatósági céljai megvalósításával a Schneider Electric

Nagyot lépett előre fenntarthatósági célkitűzései teljesítésében a múlt évben a Schneider Electric, ennek köszönhetően a társaság az eredetileg tervezettnél jobban áll vállalásai megvalósításával. A cég több mint 550 millió tonna CO2-kibocsátás elkerülésében segítette ügyfeleit, a csomagolás közel kétharmadánál pedig már kartonpapírral helyettesítették az egyszer használatos műanyagot.

2024. február 23. 10:08

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar siker a bahreini Forma 1-en

2024. február 21. 16:15

Közös mentorprogramot indít a Corvinus és az OTP

2024. február 20. 11:27

Megvannak ‘Az Év Honlapja’ 2023 díjazottjai!

2024. február 8. 09:30

Számos díjjal jutalmazták az LG innovációit a 2024-es CES-en

2024. január 29. 16:07