Fix, pont-multipont WiMAX szélessávú megoldás a Motorolától

Kovács Attila, 2010. január 4. 13:23

A Motorola Nagyvállalati Mobil Megoldások (Enterprise Mobility Solutions) üzletága bejelentette a PMP320 jelű vezeték nélküli elérési hálózati megoldását, amelynek segítségével főleg a távközlési szolgáltatók, hálózati operátorok és nagyvállalatok képesek hálózati áteresztőképességüket növelni és licencelt 802.16e szabvány alapú WiMAX interoperabilitást elérni, fix, telephelyen kívüli megoldásokhoz.

Ezzel a Motorola tovább bővítette a költség hatékony pont-multipont vezeték nélküli megoldási portfolióját. A gyártó állítja: a PMP320 meglévő Motorola PMP vezeték nélküli szélessávú hálózatokhoz is telepíthető. A PMP320 a Motorola szerint megbízható és biztonságos külső elérési megoldást nyújt, mégpedig gyors kapcsolatot a 3,3 - 3,8 GHz frekvenciasávokban. A fix, külső alkalmazásokhoz optimalizált megoldás az alkalmazó hálózati operátorokat és szolgáltatókat segíti abban, hogy az infrastruktúrával összefüggő költségeket a minimális szinten tartsák. A PMP320 nem igényel speciális átjárókat, routereket, vagy szervereket. A megoldás nagy teljesítményt nyújt három különböző frekvencia-tartományban (3,3-3,4 GHz, 3,4-3,6 GHz és 3,6-3,8 GHz). Támogatja a standard WiMAX QoS profilokat, interoperabilitással rendelkezik a WiMAX 802.16e CPE-kkel, és standard AAA/RADIUS szervereket használ autentikációhoz. A nagy áteresztőképességet igazoló további jellemzők: 2x2 MIMO és matrix B funkcionalitás, 10 MHz-es csatornák, 802.16e kódolás/hibakorrekció.    

Kulcsszavak: Motorola WiMax

Telekom ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A HUAWEI P50 sorozat készülékein is elérhető lesz az érintésmentes fizetés

Új intelligens pénzügyi alkalmazással bővült a HUAWEI mobilökoszisztémája, amely lehetővé teszi az NFC-s, érintésmentes fizetést a gyártó legújabb P50 készülékcsaládjának okostelefonjain is, más, már a piacon lévő HMS-alapú készülékhez, például a HUAWEI nova 9-hez hasonlóan. Az alkalmazás a felhasználó tartózkodási helyétől függetlenül bármilyen bankkal vagy kártyaszolgáltatóval működik, és már elérhető Magyarországon is. 

2022. január 22. 12:26

A HONOR Magic V különleges kijelzővel és dinamikus teljesítménnyel nyújt kiváló felhasználói élményt

A HONOR nemzetközi technológiai márka a mai napon bejelentette a HONOR Magic V telefont, a vállalat első 5G képes, hajlítható csúcskészülékét. A HONOR Magic V piacvezető formatervezést, különleges kijelzőt, az új Qualcomm Snapdragon 8 Gen 1 csipszetnek köszönhetően pedig dinamikus teljesítményt nyújt. A vékony, „waterdrop” zsanérszerkezettel, a szélesebb külső kijelzővel és a legújabb Magic U 6.0-val a HONOR Magic V nagyot lép előre az hajlítható okostelefonok kialakítását tekintve, széleskörű funkciói pedig megkülönböztetik a jelenleg kapható hajlítható telefonoktól.

2022. január 10. 18:08

6 GB mobilnet a Telekom KKV ügyfeleinek a digitális elképzelésekhez

Ahogy a magánéletben, az üzleti életben is előtérbe kerülnek az év első napjaiban az újévi fogadalmak: a Telekom most díjmentes extra mobilnettel segíti a vállalkozások újévi elhatározásainak megvalósítását, digitális céljainak elérését.

2022. január 10. 16:27

A spanyol Király Kupában is debütál a díjnyertes magyar sporttech megoldás

A magyar fejlesztésű, díjnyertes digitális sporttechnológiai megoldásnak köszönhetően már a spanyol labdarúgókupa — hivatalos nevén Copa del Rey — 2021/22-es évadja során lehetővé válik a virtuális szurkolás az SD Ponferradina rajongói számára. Az alkalmazáson és weblinken keresztül akár az érdeklődő magyar szurkolók is beküldhetik szelfijeiket és személyes üzeneteiket, hogy távolról támogassák a csapat játékosait. 

2022. január 10. 13:44

Már egymilliónál többen töltötték le az eMAG appját

2021 a növekedés és innovációk éve volt az eMAG-nál: Magyarország legnagyobb e-kereskedelmi cége tavaly négy új üzletet nyitott, meghatszorozta az eMAG easybox csomagautomatáinak számát, mobilappjának felhasználói pedig másfélszeresükre bővültek - mostanra egymillió feletti letöltésszámot generálva.

2022. január 4. 12:41

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Új elnökséget választott az IAB Hungary

2022. január 21. 16:55

Ez a három újdonság határozza meg az online marketinget 2022-ben

2022. január 18. 15:29

Jön Magyarország legnagyobb e-kereskedelmi konferenciája

2022. január 12. 15:07

Már lehet regisztrálni az NMHH mobilkészülék-csere programjára

2022. január 7. 13:58