Ázsiában terjeszkedik az Avnet

forrás Prim Online, 2010. január 20. 17:20

Az Avnet megvásárolta a Hutchison Whampoa Limitedtől a kínai Vanda Group informatikai vállalatot, és a vietnami piacra is helyi disztribútor megszerzésével lép be a cég.

A felvásárlás után a Vanda Group az Avnet keretén belül fog működni, megtartva a korábbi márkanevet, a menedzsmentet, és az üzleti folyamatokat.

A Vanda Group Kínában, Hongkongban és Makaón piacvezető az informatikai szolgáltatások terén - a cég 1982 óta szolgálja ki ázsiai ügyfeleit. Rendszerintegrációs szolgáltatásokat, hardver- és szoftvermegoldásokat kínál, többek között az IBM, Lenovo, Cisco, Sun, Nokia és az Oracle termékköréből.

A cég különböző iparági megrendelőknek szállít Kínában, az országos bankoktól, pénzügyi cégektől a telekommunikációs vállalatokig, kormányzati szervezetekig, közművekig.

Az Avnet számára az akvizíció erős piaci belépőt jelent a kínai banki/biztosítási szektorba is, mivel a Vanda Group saját banki szoftvermegoldása, a VisionBanking Suite igen jól ismert ebben a szegmensben.

Az Avnet 2009 év végén bejelentette, hogy Vietnamban befejezte a Sunshine Joint Stock Company akvizícióját is. A 2001-ben alapított vietnami cég informatikai nagykereskedőként szervereket, storage-okat, szoftvereket értékesít rendszerintegrátoroknak és viszonteladóknak.

A Sunshine vállalat az Avnet Technology Solutions ázsiai divíziója keretén belül fog működni. A cég Ho Si Minh városban, Hanoiban, Danangban rendelkezik értékesítési irodákkal, és vezető gyártókat képvisel Vietnamban - például a HP, az IBM és a Lenovo termékeit ajánlja partnereinek.

Kulcsszavak: Avnet +céginfo Kína

Infogazdaság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Még lehet jelentkezni a 6 millió forint összdíjazású ötletpályázatra

A nagy érdeklődésre való tekintettel február 27-ig meghosszabbítja Zöld Kód – Kódolj a holnapért! című ötletpályázatának jelentkezési határidejét a Vodafone Magyarország Alapítvány. A szervezők továbbra is hangsúlyozzák: a diákoknak szóló, fenntarthatósági kérdéseket körüljáró versenyen való részvételhez programozással kapcsolatos külön tudás, előképzettség nem szükséges, annál inkább nyitottság, a digitális platformok iránti érdeklődés és kalandvágy.

2024. február 20. 19:22

Az ABB megerősíti vezető szerepét a következő generációs MI-alapú mobil robotika területén

Az ABB bejelentette, hogy felvásárolta a Sevensense svájci start-up céget, amely az autonóm mobil robotok (AMR) számára kifejlesztett, mesterséges intelligenciával támogatott 3D-s látásalapú navigációs technológia vezető szállítója. A Sevensense-t 2018-ban alapították a svájci műszaki egyetem, az ETH Zürich spin-offjaként.

2024. február 20. 16:07

Személyre szabottan kimutatja a munkavállalók szén-dioxid kibocsátását egy forradalmian új fejlesztés

Az innovatív norvég startup, a Carbon Centrum új befektetője, az EIT InnoEnergy égisze alatt folytathatja a CarbonID fejlesztését. A platformot arra hozták létre, hogy az autonóm módon kövesse a vállalati dolgozók CO2 kibocsátását (Scope 3 emisszió), létrehozva ezzel az első, adatokkal alátámasztott egyéni szén-dioxid-azonosítót a világon.

2024. február 19. 15:57

Csökkenő vezérigazgatói félelmek, óvatos bizakodás 2024-re

A vezérigazgatók 54%-a a globális, 60%-uk a hazai gazdaság növekedési ütemének javulásában is bízik – derül ki a 13. PwC Magyarországi Vezérigazgató Felmérésből. A vállalatok több mint fele (58%) áremelést, több mint harmaduk (36%) pedig létszámbővítést tervez idénre, és tízből négy vállalatvezető vallja, hogy cége üzleti modelljén és folyamatain is változtatni kell a hosszú távú fennmaradáshoz. 394 forintos eurót, 1,7%-os GDP-növekedést és 8%-os inflációt várnak a magyar vállalatvezetők 2024-re.

2024. február 19. 14:25

Története legerősebb évét zárta az SAP Hungary

Minden eddiginél jobb évet zárt 2023-ban az SAP Hungary, mellyel elnyerte a 24 országot tömörítő közép-kelet-európai régió „SAP - Best Country of the Year” díját, míg tanácsadási üzletága az „SAP - Best Cloud Services Country” elismerést vihette haza. A rekord üzleti eredmény egyik fő oka a felhőszolgáltatások iránt megnövekedett kereslet volt, csak ebben a szegmensben 74 százalékkal nőtt az SAP Hungary bevétele az előző évhez viszonyítva.

2024. február 19. 09:56

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Közös mentorprogramot indít a Corvinus és az OTP

2024. február 20. 11:27

Megvannak ‘Az Év Honlapja’ 2023 díjazottjai!

2024. február 8. 09:30

Számos díjjal jutalmazták az LG innovációit a 2024-es CES-en

2024. január 29. 16:07

Felvásárolta a Siemens a Helioxot

2024. január 17. 19:40