Választás 2010: Elindult az Országos Választási Iroda új internetes oldala

MTI Sajtóadatbank, 2010. január 25. 10:34

Elindult az Országos Választási Iroda (OVI) új, az áprilisi országgyűlési választásra készített világhálós oldala - jelentette be Virág Rudolf, az OVI vezetője.

Mint mondta, a www.valasztas.hu oldalon elérhető internetes felület egyszerű, áttekinthető, és a korábbi választások alkalmával megszokott menürendszerrel érhető el. A gyengénlátók számára önálló felületen is olvashatók az információk. A honlapon a választással kapcsolatos összes szabály megtalálható: olvashatók a törvények, a rendeletek és a későbbiekben majd a legfontosabb OVI-intézkedések is.

 Az Országos Választási Bizottság (OVB) menüpontban a bizottsággal kapcsolatos minden lényeges információ naprakészen megtalálható: a határozatok, közlemények mellett a nyilvántartásukat kérő és a nyilvántartásba vett szervezetek listája is olvasható lesz.

 A honlapon megtalálhatók és letölthetők azok a nyomtatványok, amelyek a választás során szükségesek lehetnek, így például azok, amelyeken a választáson indulni szándékozó jelöltek, illetve pártok kérhetik nyilvántartásba vételüket. A külföldön történő szavazáshoz szükséges kérelem szintén fent van a honlapon.

 Sólyom László köztársasági elnök pénteken tűzte ki az országgyűlési választások időpontját, az első fordulót április 11-én, a másodikat április 25-én tartják. A honlapon megtalálható a választási folyamatra vonatkozó összes lényeges időpont is.

 Az internetes oldal a tavalyi európai parlamenti választásra már kiegészült a Google szolgáltatásaival, így kereshetőek a legfontosabb adatok.

 A választás napján pedig fent lesznek a részvételi adatok, a rendkívüli események és az eredmények is. Az oldalról elérhető a választástörténeti adatbázis is, ahol 1990-től az országos választások, népszavazások és európai parlamenti választások archív adatai között kutathatnak az érdeklődők.

Kulcsszavak: e-government

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Új elnökséget választott az IAB Hungary

2022. január 21. 16:55

Ez a három újdonság határozza meg az online marketinget 2022-ben

2022. január 18. 15:29

Jön Magyarország legnagyobb e-kereskedelmi konferenciája

2022. január 12. 15:07

Már lehet regisztrálni az NMHH mobilkészülék-csere programjára

2022. január 7. 13:58