A YouTube fizetős élő koncerteket közvetítene

MTI Sajtóadatbank, 2010. január 26. 08:55

Alkalmankénti díjfizetés ellenében tekinthetnének meg élő koncerteket a YouTube videomegosztó portálon a zenerajongók.

Az oldal fejlesztőinek új tervéről a cannes-i Midem zenei vásáron számolt be a szolgáltató.

Az oldal eddigi tapasztalatai az élőben közvetített koncertekről igen jók voltak, a U2 fellépésének, valamint Alicia Keys koncertjének sugárzását azonban reklámokból fedezték, a felhasználók pedig ingyen nézhették végig. A díjfizetés felé araszoló széles körű változtatásokat az Egyesült Államokban már ezen a héten kipróbálják: az internetezők meghatározott összeg fejében a Sundance Filmfesztiválon bemutatott filmek közül ötöt tekinthetnek meg.

"A jövőben is elsősorban reklámok által finanszírozott portál leszünk, de néhány esetben a fizetős tartalmak is ésszerűek lehetnek" - mondta Patrick Walker, a YouTube európai partnerekért felelős igazgatója Cannes-ban.

A szakember arra is felhívta a figyelmet, hogy az oldal rengeteg hasznot hajt a nagy lemezcégeknek és a művészeknek. Susan Boyle skót énekesnőt említette, aki a Britain's Got Talent című tehetségkutató révén csak a szigetországban tett szert ismertségre, miután azonban
fellépései megjelentek a videomegosztó portálon, az egész világ megismerte.

Kulcsszavak: YouTube zene

Internet ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Évi kétmillió mérés az NMHH független netsebességmérő oldalán

Ha az internetsebességünk rendszeresen elmarad a szolgáltató által garantált értékektől, érdemes a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH)  mérőszolgálatához fordulnunk. A Szélessáv.net oldalon elérhető internetsebességmérő most megújult, pontosabban dokumentált mérési jegyzőkönyvvel segíti a fogyasztó védelmét. Az elmúlt évben a külső felhasználók több mint kétmillió mérést végeztek el a független hatósági felületen.

2021. október 21. 15:38

Bemutatja 10 Gbit/s sávszélességű lakossági szolgáltatását a DIGI

A DIGI Magyarországon elsőként indítja el a 10 Gbit/s sávszélességet biztosító szolgáltatását, a jelenlegi piacon legnagyobb sávszélességgel bíró Fiberlink 10G-t. A fejlesztésnek köszönhetően a vállalat az első magyarországi távközlési szolgáltató, amely 10 Gbit/s-ot elérő szolgáltatást biztosít, ezzel a technológiai fejlődés új fejezetét elindítva a piacon.

2021. október 19. 18:42

A 3G küszöbön álló búcsúja során a hírközlési hatóság a fogyasztók védelmére összpontosít

A mobiltelefon-hálózatokban használt 3G-technológia felett eljárt az idő, lassú, drága és nem hatékony – ezt erősítették meg a mobilszolgáltatók és az állami szereplők is a 3G jövőjéről szervezett konferencián csütörtökön. A kivezetés időpontjáról a szolgáltatók döntenek, a hatóság célja a fogyasztók védelme, a tudatos döntésekhez szükséges információ biztosítása – mondta Kollár Péter, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság szakértője.  

2021. október 1. 18:52

A szolgáltató folyamatosan bővíti és fejleszti vezetékes hálózatát

A Vodafone tavaly augusztusban bejelentett 1 Gigabit sebességű internetszolgáltatása mára meghaladta a 1,5 millió végpontok számát Magyarországon. A szolgáltató a vezetékes szolgáltatások (TV, internet, vezetékes telefon) piacára lépése óta szüntelenül dolgozik a stabilitás és az élmény javításának érdekében.

2021. augusztus 31. 19:46

A Huawei új technológiájával sokkal gyorsabban juthat el a szélessávú internet minden otthonba

A Távközlési Világnap keretében olyan új technológiát mutatott be a Huawei Technologies Hungary a győri Széchenyi István Egyetemen, amellyel az eddigieknél sokkal gyorsabban juthat el a szélessávú internet a háztartásokba. 

2021. május 14. 13:32

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Hosszabbít Az Év Honlapja Pályázat

2021. október 15. 18:12

Google: környezetbarát keresési funkciók érkeztek

2021. október 7. 17:13

Radikális változások jönnek a Google keresésben: itt a MUM!

2021. szeptember 30. 19:07

Megújul a Vodafone vezetékes internet és TV portfoliója

2021. szeptember 29. 11:20