Virtuális asztali környezet létrehozása VMware View4-gyel

Kovács Attila, 2010. március 17. 19:53

Március 17-én négyszáz résztvevővel rendezték meg a VMware budapesti virtuális destop napját az Aréna Plazában. A házigazdák ezt az eseményt arra is felhasználták, hogy sajtótájékoztatót rendezzenek, a már korábban bejelentett VMware View4 adatközpont virtualizáló desktop integrációs platformról.

Ismeretes, a VMware a vékonykliens alapú környezetet (is) forradalmasította a View4 -gyel, amely adatközpontokból szolgáltat egymástól különválasztott virtuális asztali gépeket - mindegyiket saját operációs rendszerrel, alkalmazásokkal és egyéni felhasználói konfigurációval. "A View4 egységes megoldásként már kliensgépeket is virtualizál, ezzel lehetővé teszi a a decentralizált felhasználók központosított kezelését" - mondta a tájékoztatón  Marek Swierad, a VMware kelet-európai regionális menedzsere. Hozzátette: "A VMware olyan egységes felületet nyújt az ügyfeleknek, amely a lehető legkevesebb ráfordítással biztosítja a felhasználói élményt, miközben nagyban egyszerűsíti az asztali gépek és alkalmazások kezelését". A konferencia egyik fő üzenetét továbbítva, Swierad kijelentette: a VMware nemsokára bejelenti közös szolgáltatási modelljét az infrastruktúra-felhők számára.

Architektúráját tekintve, a VMware View4 a következő alaptechnológiákat egyesíti:

  • virtuális asztali gép infrastrukúra (VDI);
  • fejlett operációs rendszer, képmenedzsment;
  • ágens nélküli alkalmazás-virtualizálás.


A tájékoztatón bemutatkozott a Széchenyi István Egyetem VMware alapú szerver és desktop virtualizációs projektje. A már meg is valósított célok voltak: tesztkörnyezet kiépítése a jövő fejlesztéseihez; központosított menedzsment; felügyelhetőség biztosítása; egyszerűbb karbantartás, tesztelhetőség, bővíthetőség; a fizikai szerverek számának csökkentése; magas rendelkezésre állás biztosítása.

Kulcsszavak: VMware

Infogazdaság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Sürgősen el kell kezdeni a jövő villamos hálózatainak kialakítását

Az elavult infrastruktúra hátráltatja az energiaátmenetet, ezért a villamos hálózatok digitális megoldásokra épülő korszerűsítését sürgetik a Schneider Electric szakértői. A vállalat a múlt héten, Párizsban megrendezett Enlit Europe 2023 konferencián több olyan megoldást is bemutatott, amelyek támogatják a hálózatok hatékony, a fenntarthatóság jegyében megvalósuló fejlesztését. 

2023. december 6. 09:55

A technológia és az energiahatékonyság új lehetőségeket teremt az öregedő épületek számára

A pandémia utáni időszak hatásai, a magas inflációs környezet, a növekvő energiaárak és a geopolitika turbulenciák igencsak megfeküdték a befektetők gyomrát. Éves összehasonlításban 65%-os visszaesés tapasztalható a CEE-6 régió irodapiacát érintő befektetésekben – állapítja meg a Colliers "ExCEEding Borders 2023/2024: a technológia mint megoldás a CEE régió öregedő irodakínálatára” címmel megjelent piaci jelentése. 

2023. december 5. 16:11

Globális innovációs központot nyitott Üllőn a Lenovo

A Lenovo nagyteljesítményű számításokra és mesterséges intelligenciára szakosodott európai innovációs központját a vállalat üllői gyártóüzemébe helyezte át a még magasabb szintű ügyfélkiszolgálás érdekében. A központot helyszíni raktárkészlettel működtetik, ami lehetővé teszi, hogy a Lenovo ügyfelei a legfejlettebb energiaellátási és hűtési infrastrukturális megoldásokhoz, valamint a legújabb generációs technológiákhoz is hozzáférjenek az ellátási láncon belül. 

2023. december 5. 11:29

Adatközpont-üzemeltetők digitális átállását gyorsítja fel az Eaton legújabb megoldása

A mesterséges intelligencia (MI), a felhőalapú számítástechnika, a virtualizáció és az energetikai átállás térnyerése révén egyre fontosabb az adatközpont-üzemeltetők számára, hogy hatékonyan gazdálkodjanak az eszközeikkel és az erőforrásokkal. Az Eaton intelligens energiagazdálkodási vállalat a rendelkezésre állás további növelésére, a teljesítmény optimalizálására és a fenntarthatóság fokozására tervezett új digitális megoldások portfóliójával támogatja az adatközpontok üzemeltetőit a digitális átállás felgyorsításában.

2023. december 4. 14:30

Conit és az ABB innovatív kabinokat fejleszt ki tengerjáró luxushajókhoz

A Conit vezető szerepet tölt be a tengerhajózási szektorban alkalmazott technológiai rendszerek terén. A több mint 100 hajón végzett rendszertelepítések során szerzett, széles körű tapasztalatának köszönhetően a Conit a villamos és elektronikai biztonsági rendszerek tervezésének és kivitelezésének, valamint a hajókon telepített, integrált villamos felügyeleti rendszereknek a szakértője.

2023. december 4. 13:01

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

December 15. éjfélig lehet nevezni Az Év Honlapja pályázatra!

2023. december 5. 10:06

A magyar cégek fele nem tud pályázni EU-s támogatásokra

2023. november 30. 10:01

Mutatunk 10 tippet, amivel kivédhetjük a csalásokat a Black Friday és a Cyber Monday idején

2023. november 21. 19:10

Tovább erősíti magyarországi jelenlétét a világ egyik vezető szoftverfejlesztő vállalata

2023. november 16. 14:27