Virtuális asztali környezet létrehozása VMware View4-gyel

Kovács Attila, 2010. március 17. 19:53

Március 17-én négyszáz résztvevővel rendezték meg a VMware budapesti virtuális destop napját az Aréna Plazában. A házigazdák ezt az eseményt arra is felhasználták, hogy sajtótájékoztatót rendezzenek, a már korábban bejelentett VMware View4 adatközpont virtualizáló desktop integrációs platformról.

Ismeretes, a VMware a vékonykliens alapú környezetet (is) forradalmasította a View4 -gyel, amely adatközpontokból szolgáltat egymástól különválasztott virtuális asztali gépeket - mindegyiket saját operációs rendszerrel, alkalmazásokkal és egyéni felhasználói konfigurációval. "A View4 egységes megoldásként már kliensgépeket is virtualizál, ezzel lehetővé teszi a a decentralizált felhasználók központosított kezelését" - mondta a tájékoztatón  Marek Swierad, a VMware kelet-európai regionális menedzsere. Hozzátette: "A VMware olyan egységes felületet nyújt az ügyfeleknek, amely a lehető legkevesebb ráfordítással biztosítja a felhasználói élményt, miközben nagyban egyszerűsíti az asztali gépek és alkalmazások kezelését". A konferencia egyik fő üzenetét továbbítva, Swierad kijelentette: a VMware nemsokára bejelenti közös szolgáltatási modelljét az infrastruktúra-felhők számára.

Architektúráját tekintve, a VMware View4 a következő alaptechnológiákat egyesíti:

  • virtuális asztali gép infrastrukúra (VDI);
  • fejlett operációs rendszer, képmenedzsment;
  • ágens nélküli alkalmazás-virtualizálás.


A tájékoztatón bemutatkozott a Széchenyi István Egyetem VMware alapú szerver és desktop virtualizációs projektje. A már meg is valósított célok voltak: tesztkörnyezet kiépítése a jövő fejlesztéseihez; központosított menedzsment; felügyelhetőség biztosítása; egyszerűbb karbantartás, tesztelhetőség, bővíthetőség; a fizikai szerverek számának csökkentése; magas rendelkezésre állás biztosítása.

Kulcsszavak: VMware

Infogazdaság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Vállalati adatokon tanított generatív AI: a jövő útja a cégeknek

A nyilvános adatokon tanított AI modellek esetében mára egyértelművé vált, hogy nemcsak segíteni képesek a vállalatokat, hanem használatuk számos kockázatot is jelenthet azokra nézve. Ennek elkerülése érdekében, valamint a produktivitás javítása, a költségek optimalizálása és a komplex információk megértése céljából egyre többen saját adataikat használva tanítják a generatív mesterséges intelligenciát – derül ki a Deloitte TMT Predictions 2024 kutatásából. 

2024. február 27. 18:59

Hogyan járul hozzá a digitalizáció az energiaköltségek csökkentéséhez?

A digitalizáció már elkerülhetetlen, legyen szó akár irodáról, akár oktatási intézményről. Az átállást erősen sürgeti az egyre inkább elterjedő környezettudatos trend, de nyomós érv mellette az energiaárak kiugróan magas megemelkedése is. Hogy milyen eszközökben érdemes gondolkodnunk és azok milyen megtérülést hozhatnak már néhány éven belül, abba Herczog Gábor, a Legamaster magyarországi forgalmazójának, a Stiefel Magyarország Kft. ügyvezető igazgatója és Urbán Tamás vizuáltechnika üzletágvezető nyújtott betekintést.

2024. február 27. 11:26

Konnektivitás újratöltve: a Xiaomi bemutatta az új „Human x Car x Home” koncepcióját

A Xiaomi az MWC Barcelona 2024 rendezvényen bemutatta az új „Human x Car x Home” stratégia jegyében kifejlesztett okos ökoszisztémáját, amely új fénybe helyezi a technológiai integráció fogalmát.  A Xiaomi SU7 elektromos autó ennek az új megközelítésnek a megtestesítője, amely a bejelentéssel együtt debütált nemzetközileg, ízelítőt adva abból, hogy milyennek képzeli el az okos eszközökkel bőven ellátott jövőt a Xiaomi – egy olyan új világot, amelyben a felhasználói igényeket egy közös okos ökoszisztéma fogja kiszolgálni.

2024. február 26. 18:59

Különleges motort fejlesztett az ABB

Az ABB egy újabb világelsőséget ért el az IE5-ös hatékonyságú szinkron reluktanciamotorok (SynRM) fejlesztésében egy olyan új változat piaci bevezetésével, amely egyesíti az ultraprémium energiahatékonyságot a rendkívül jó tényleges teljesítményt nyújtó folyadékhűtés előnyeivel. Az új kialakítás kompakt helyigény mellett új mércét állít fel a nagy kimenti teljesítmény és a megbízhatóság tekintetében. 

2024. február 26. 17:30

A GreenGo hatalmas rakterű autókkal erősíti flottáját

A GreenGo egyre azon dolgozik, hogy környezetbarát és praktikus közlekedési megoldásokat kínáljon ügyfeleinek. A flottához újonnan csatlakozó, Cargo L névre hallgató Opel Vivaro-e típusú tehergépjárművek egyedülállóak a magyar carsharing-piacon, hiszen 100 %-ban elektromosak, méretüket tekintve az eddigi legnagyobbak, így ideálisak a legkülönlegesebb kihívások esetére is.

2024. február 26. 09:59

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar fejlesztők programján ámul a világ: Már nem csak tanul, teremt is a magyar MI

2024. február 27. 20:28

Magyar siker a bahreini Forma 1-en

2024. február 21. 16:15

Közös mentorprogramot indít a Corvinus és az OTP

2024. február 20. 11:27

Megvannak ‘Az Év Honlapja’ 2023 díjazottjai!

2024. február 8. 09:30