Motorola push-to-talk mobil Android rendszerrel

Milkovits Gábor, 2010. március 23. 07:29

A Motorola hivatalosan bemutatta az első olyan push-to-talk mobiltelefont, amelyen a Google Android operációs rendszere fut.

A Motorola i1 a push-to-talk adóvevő-szerű funkció jellegéből fakadóan nem egy szokványos Android okostelefon, mivel a kiemelt felhasználói célcsoportok – hadsereg, katasztrófavédelem, stb. – igényei egy kicsit mást követelnek. Így a készülék bizonyos mértékben ellenáll a fizikai behatásoknak, beleértve az új Monster Glass karcmentes kijelző-védő üveget is, ugyanakkor kapacitív érintőkijelzője csupán 3,1 colos.

Az i1 ennek ellenére jóval több funkciót kínál, mint a hagyományosan fapados push-to-talk mobilok: egyebek mellett 5 megapixeles kamerával van felszerelve és ellátták a közösségi oldalak kezelésére kihegyezett MOTOBLUR kezelőfelülettel, valamint a gyorsabb érintőképernyős szövegbevitelt lehetővé tevő Swype alkalmazással is. Fontos újítás még, hogy a készüléken Opera Mini 5 böngésző fut, amely a WiFi mellett a lassúbb iDEN hálózaton is teljes böngészési élményt biztosít. Az Android pedig még egy olyan pluszt is nyújt az eddigi push-to-talk mobilokkal szemben, hogy a hívó fél akkor is „látható” a képernyőn, ha a felhasználó közben éppen benne van egy másik alkalmazásban.

A Motorola i1 először az Egyesült Államokban lesz kapható: a SouthernLINC szolgáltatónál még tavasszal, míg a nagyobb Sprint a nyáron hozza forgalomba saját push-to-talk előfizetésével, egyelőre ismeretlen áron.
 

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak a digitális marketingről szóló legjobb szakdolgozatok

2023. március 27. 12:43

Az Alzánál egyszerűbb lett az áruvisszaküldés és a reklamáció

2023. március 21. 09:59

Töretlennek tűnik a csaló e-mailek és SMS-ek terjedése – van megoldás

2023. március 14. 20:32

IT Akadémiát indított a BME VIK és a Qualysoft

2023. március 9. 14:08