Galaxy S: új Android csúcstelefon a Samsung-tól

Milkovits Gábor, 2010. március 24. 08:16

A Samsung a las vegasi CTIA rendezvényen bemutatta legújabb Android okostelefonját, a Galaxy S-t, amely a szokásos Android tulajdonságok mellett 1 GHz-es CPU-val és 4 colos AMOLED kijelzővel büszkélkedhet.

Az rivális Qualcomm Snapdragon-hoz hasonlóan 1 GHz-es processzor, amely a cég szerint a versenytársaknál jobb párhuzamos feladatkezelést és multimédiás megjelenítést kínál, a Samsung saját fejlesztése. Csakúgy, mint a 4” AMOLED érintőkijelző, amely 20 százalékkal fényesebb, szintén 20 százalékkal energiatakarékosabb, illetve 80 százalékkal kevésbé tükröz, mint a jelenleg kapható hasonló okostelefonok megjelenítői. Mindezek segítségével az Android 2.1 rendszerű Galaxy S képes például a 720p HD videólejátszásra, illetve akár 16 GB fedélzeti memóriával is érkezhet – lehetséges, hogy ez utóbbi nem minden modellnél lesz így.

A készülékkel kapcsolatban említést érdemel még az 5 megapixeles kamera, a Layar Reality böngésző, a számtalan helyhez köthető szolgáltatás (LBS), illetve az olyan előre telepített Google alkalmazások, mint a Google kereső, a Gmail és a Google Maps. További részletek, így a várható ár és a forgalmazás időpontja egyelőre nem ismertek, bár egyes hírforrások szerint a Samsung Galaxy S a nyáron lesz kapható világszerte.

Kulcsszavak: Samsung mobiltelefon

Mobiltelefon-készülék ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Exkluzív betekintést adnak három hősies hivatás munkájába a HUAWEI P60 Pro-val készített fényképek

Magyar fotográfusokkal együttműködve különleges mobilfotó-sorozattal mutatja be az éjszaka hétköznapi hőseinek életét a Huawei. A Huawei P60 Pro okostelefonnal készített képek exkluzív betekintést adnak három olyan hivatás – kutató-mentők, tűzoltók, polgárőrök – képviselőinek életébe, akik éjszakánként mások biztonságáért, nyugalmáért dolgoznak, akkor is készenlétben állva, amikor a többség az időt pihenéssel, alvással tölti. 

2023. június 7. 20:41

Divatfotózás a HONOR csúcskategóriás készülékével

A fotózás a kezdetektől fogva a divatipar elengedhetetlen része. A folyamatosan változó trendeket és stílusokat ugyanis meg kell örökíteni, elvégre meghatározzák az egyes korszakokat. A fotótechnológia fejlődése jelentős szerepet játszott a divatfotózás alakulásában is, exkluzív művészeti formából a személyes stílus médiumává alakítva azt. A HONOR Magic5 Pro egy forradalmi okostelefon, amely új szintre emeli a fotózást. Egy olyan eszköz a divatrajongók számára, amely ideális hogy, segítségével felfedezzék és kiaknázzák kreatív lehetőségeiket.

2023. június 7. 15:54

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Hogyan lopják el adatainkat a hackerek és mire figyeljünk jelszókezelő vásárlásakor?

2023. május 31. 15:40

Itt a legnagyobb webáruházak rangsora

2023. május 23. 20:10

Új fizetési kapu magyar e-kereskedőknek

2023. május 18. 12:49

Nem törődünk eléggé online adataink védelmével

2023. május 8. 15:39