Több tízmilliónyi mobiltelefont tilthatnak le Mexikóban bűnmegelőzési céllal

MTI Sajtóadatbank, 2010. április 12. 10:32

Több tízmilliónyi mexikói mobiltelefon-tulajdonost zárhatnak ki a távközlési szolgáltatásból, ha a kormány valóban él a bűnmegelőzési céllal alkotott jogszabállyal, és kikapcsoltat minden olyan telefonszámot, amelynek tulajdonosa nem regisztráltatja magát.

Az állami tulajdonú rádió- és televízióállomásokon már hetek óta arra figyelmeztetik a mexikói mobiltulajdonosokat, hogy SMS-ben küldjék el a személyazonosságuk megállapításához szükséges adatokat.

A 84 millió mexikói mobiltelefon többsége feltöltőkártyás, az ilyen "eldobható" telefonszámok szinte bármelyik üzletből beszerezhetők. A szombaton lejáró határidőhöz képest csütörtökön még mintegy 30 millió mobiltelefonszám maradt regisztrálatlanul.

A mexikóiak mobiltelefonálási szokásait alapul véve ennyi mobilszám letiltása esetén a legnagyobb szolgáltató, az America Movil elméletileg napi 10 millió dollár (közel kétmilliárd forint) bevételtől eshet el. A cég tulajdonosa, a világ leggazdagabb emberének tartott Carlos Slim már kérte is a törvényhozóktól a határidő meghosszabbítását.

A kritikusok szerint az SMS-es adatközlés semmit sem ér, mert a bűnözők akár mások nevében, hamis adatokkal is regisztrálhatnak. Az illetékes hatóságok szerint viszont az adatok valódiságát is ellenőrizni fogják.

Kulcsszavak: mobiltelefon politika

Telekom ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Két új taggal bővül a OnePlus Nord termékcsalád

A OnePlus nemzetközi technológiai márka bejelentette a OnePlus Nord termékcsalád két új tagját, a OnePlus Nord N10 5G-t és a OnePlus Nord N100-at. A OnePlus Nord N széria magával ragadó felhasználói élményt nyújt megfizethető áron, ezeket a jellemzőket hordozza magán a most bejelentett két új okostelefon is. A OnePlus Nord N10 5G és a OnePlus Nord N100 hosszú üzemidőt, fejlett többkamerás rendszert és a csúcskategóriás telefonokra jellemző kezelőfelületet biztosít az OxygenOS-en keresztül.

2020. október 29. 13:20

Magyarországra is megérkezett az LG WING okostelefon

Holnap Magyarországra is megérkezik az LG elképesztő okostelefonja, az elforgatható kijelzős WING. A nemzetközi szinten is csak nemrégiben bemutatott készülék október 29-től már előrendelhető a népszerű online webshopokban és elektronikai üzletekben, november elejétől pedig már a Vodafone kínálatában is elérhető.

2020. október 28. 14:49

Hatékony termékkeresés a GLAMI szolgáltatásával

A GLAMI.HU egy évvel ezelőtt indította el vizuális keresési szolgáltatását, amely egy mobillal készített fotó vagy egy netről lementett kép segítségével egyetlen felületen több száz európai webáruház kínálatát teszi kereshetővé. Az egyre népszerűbb funkció nem csak a felhasználói élményben jelent nagy előrelépést, de jelentősen hozzájárul a webáruházak forgalmának növekedéséhez.

2020. október 28. 13:28

Már a Huawei Mate40 Pro a legjobb okostelefon fotózásra és videózásra a DxOmark szerint

Rögtön a bemutatását követően a DxOmark több rangsorának is az élére ugrott a Huawei legújabb zászlóshajó készüléke, a Mate 40 Pro. A független nemzetközi tesztoldal okostelefonos kamerákat sorba állító összevetésében a mezőnyt jelentősen maga mögé utasítva, 136 pontot érdemelt ki a Mate 40 Pro kiváló fotós és videós funkciókkal felvértezett hátlapi kamerarendszere. A készülék emellett átvette a vezetés a szelfikamerák rangsorában is, ráadásul szintén egy korábbi Huawei készüléket, a P40 Pro-t megfosztva a tróntól. 

2020. október 27. 19:41

Hány napot kell dolgoznunk egy iPhone 12 Pro-ért?

A Picodi analízis csapata összehasonlította az iPhone 12 Pro (128 GB) árát az átlagbérekkel különböző országokban, hogy kiderítsék hány napot is kell dolgozni az új Apple termékért világszerte.

2020. október 27. 09:26

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Van még idő jelentkezni az „Az Év Honlapja” pályázatra!

2020. október 15. 12:15

EasyBID – Header Bidding megoldás az Adverticumtól

2020. október 8. 15:45

A Bosch új koronavírus tesztje 39 perc alatt ad megbízható eredményt

2020. szeptember 30. 14:58

A vírusveszély miatt idén online rendezik meg a cégvezetők csúcskonferenciáját

2020. szeptember 21. 10:11
online sportfogadás