Multifunkciós egyetemi kártya lesz Debrecenben

MTI Sajtóadatbank, 2010. április 23. 13:18

Széles körben használható, multifunkciós egyetemi szolgáltató kártya fejlesztésére indított programot a Debreceni Egyetem Tudományegyetemi Karok centruma (DETEK); a pilot-projekt létrehozására irányuló partnerségi megállapodást a DETEK, az egyetemi könyvtár, valamint a hallgatói önkormányzat vezetői csütörtökön írták alá a fejlesztést támogató vállalatokkal.

A megállapodás értelmében 35 millió forintos költségvetésből megteremtik a Debreceni Egyetemi Kártya üzleti és technológiai alapjait, ami többek között a könyvtárhasználat, az elektronikus étkezési jegyek és a parkolás igénybevételét, egységesítését is lehetővé teszi majd.

 Az egyetemi szolgáltató kártya bevezetését szeptember 30-ig készítik elő mintegy 40 ezer potenciális felhasználó - 33 ezer hallgató és 6 ezer egyetemi dolgozó számára - közölte az aláírást követően Fábián István, a DETEK elnöke, a Debreceni Egyetem megválasztott rektora.

 Hozzátette: a Debreceni Egyetemi Kártya tesztidőszakában 2 ezer hallgató számára biztosítanak - a legmodernebb technológiáknak megfelelő - egyetemi kártyát, akik ennek segítségével az egyetemi könyvtár tervezett automatikus digitális jegyzet szolgáltatása keretében a könyvtár nyomtatórendszerén jegyzetnyomtatási szolgáltatást vehetnek igénybe.

 Az elektronikus jegyzetellátáson túl a tervekben szerepel számos egyetemi szolgáltatás (pl.: elektronikus étkezési jegyek, parkolás, könyvtári szolgáltatások és hallgatói kedvezmények igénybevétele, étel-, ital automaták használata, rendezvényekre jegyvásárlási lehetőség) kártyához rendelése, és az ahhoz kapcsolódó informatikai háttérrendszerbe integrálása is - fűzte hozzá Fábián István.
 

Oktatás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Európai szinten készít stratégiát a digitális készségek oktatásáról a Codecool

2020. december 2-án virtuális nyitóülésen hirdették ki az Európai Szoftverkészség-fejlesztési Szövetség (ESSA) megalakulását. A 26 ágazati partner – köztük a Codecool Programozóiskola – együttműködésével létrejövő szövetség célja az új európai szoftverkészség-fejlesztési stratégia és szakképzési tanterv kidolgozása és végrehajtása. A szövetség így kívánja kezelni az európai szoftverágazat munkaerőhiányát, mely visszafogja az infokommunikációs szektor növekedését.

2020. december 3. 19:16

A továbbképzés most mindennél fontosabb lehet

Az OKJ képzések teljesen átalakulnak, aminek következtében már csak december 31-ig indíthatnak a felnőttképző intézmények OKJ-t. A Ruander Oktatóközpont vezetője, Herczeg Rudolf elárulta melyek a legnépszerűbb IT képzések, a hagyományos vagy az online képzésekre van-e nagyobb igény és persze azt is, mivel készülnek a 2021-es évre.

2020. december 3. 13:32

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ismét lehet pályázni a Magyar Innovációs Nagydíjra

2020. december 1. 14:57

Hazánkban elsőként továbbított röntgenfelvételt egy diák 5G-n keresztül

2020. november 24. 12:01

A virtuális térben is nagyszabású startup találkozót szervezett a Hiventures

2020. november 21. 10:18

Robbanhat itthon év végén az e-kereskedelmi forgalom

2020. november 12. 15:52
online sportfogadás