T-Mobile: küszöbön a milliomodik mobil internetező

MTI Sajtóadatbank, 2010. május 3. 08:23

A napokban eléri az 1 milliót a mobil internet előfizetők száma a magyar piacon - mondta sajtótájékoztatón Chris Mattheisen, a Magyar Telekom Nyrt. elnök-vezérigazgatója. Hozzátette, az elmúlt években nemcsak az előfizetők számát tekintve fejlődött gyorsan a mobil internet, 2007 óta több százszorosára nőtt az adatforgalom is.

A társaság további gyors fejlődést vár az internet-forgalomban, s már teszteli az új, negyedik generációs hálózatot a long term evolutiont (lte). Az Ericssonnal közösen egy igazi, telepített, nem kísérleti rendszert pénteken nyilvánosan is bemutattak az újságíróknak. A bemutatott rendszer (ngnm - next generatoin mobile network) már kereskedelmi forgalomban is kapható, sőt, Svédországban már működik is egy ilyen alapú hálózat. Kérdésekre válaszolva Chris Mattheisen elmondta, kereskedelmi forgalomba 2012-2013-ban kerülhet az lte, de ehhez szükséges frekvencia, illetve mobilkészülék is.

 A Magyar Telekom mobil üzletágának, a T-Mobilenak 46 százalékos részesedése van a mobil internet piacon, az előfizetők 95 százaléka már széles sávon kapcsolódik a világhálóhoz.

 Maradi István, a Magyar Telekom vezérigazgató-helyettese kifejtette, az új rendszer bevezetésének egyik fő célja, hogy az egy bit továbbítására eső költséget a tizedére, vagy még ennél is nagyobb mértékben csökkentsék. A fejlesztés másik motivációja a növekvő adatforgalom kiszolgálása, illetve az is, hogy a virtuális térben játszókat valódi élményhez juttassák, vagy akár egy 3D-s filmet on-line módon nézhessenek az előfizetők.
 

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Újabb mérföldkő a hazai digitális oktatásban

2019. október 10. 18:44

Ma 20 éves a Wi-Fi

2019. szeptember 30. 11:26

Az ABB a világ legkorszerűbb robotikai gyárát építi Sanghajban

2019. szeptember 23. 09:37

Nem omlik össze az ekereskedelem: egy év haladék az erős ügyfélhitelesítésre

2019. szeptember 11. 08:34
online sportfogadás