Olcsóbb áramot és földgázt is szolgáltat immár a Magyar Telekom

Kovács Attila, 2010. május 5. 16:40

A Magyar Telekom 2010. május 17-étől kedvezményes árú villamosenergia- és földgázszolgáltatást kínál a telekommunikációs szolgáltatásait igénybe vevő lakossági ügyfelei számára Budapest XVIII. kerületében, Miskolcon, Szegeden, Székesfehérváron és Szombathelyen. Az energiakereskedelmi szolgáltatás az üzleti ügyfelek részére is elérhető. Az energiapiacra történő belépéssel az ország legnagyobb távközlési szolgáltatója nem kívánja gyökeresen átalakítani az energiapiaci viszonyokat, hanem - szolgáltatási körét tovább bővítve - jelenlegi és leendő ügyfeleinek kínál többletértéket.

A Magyar Telekom május 17-étől kedvezményes áram- és földgázszolgáltatást indít lakossági ügyfelei részére négy nagyvárosban: Szegeden, Székesfehérváron, Szombathelyen, Miskolcon és ezen városok vonzáskörzetében, valamint Budapest XVIII. kerületében. Az üzleti ügyfelek részére az ország teljes területén lehetőséget biztosítanak az igénybevételre. A T-Systems ügyfelei közül a kis- és középvállalatok meghatározott körét 2010 áprilisától közvetlenül keresik fel ügyfélmenedzsereink, hogy energiaszolgáltatási ajánlatainkat ismertessék.

A bejelentés sajtótájékoztatóján Christopher Mattheisen, a cég elnök-vezérigazgatója elmondta, a kedvezményes árú villamosenergia- és földgázszolgáltatást azoknak kínálják, akik a cég lakossági telekommunikációs szolgáltatásait (T-Home internet és/vagy telefon és/vagy TV) is igénybe veszik.

Az elnök-vezérigazgató az energiapiacra történő belépés kapcsán a továbbiakban elmondta: "Az új szolgáltatásnak köszönhetően a telekommunikáció mellett ügyfeleink otthonába visszük az energiát is - így biztosítjuk az otthon fényét és melegét. A Magyar Telekom alaptevékenysége természetesen továbbra is a telekommunikáció, amelyet most kiegészítünk az energiaszolgáltatásokkal. A széles ügyfélkörünk egyúttal kiépített bizalmat, megszokott értékesítési pontokat jelent és azt az előnyt, hogy mindent egy helyről, a megbízható szolgáltatótól lehet beszerezni. Sőt, a szolgáltatóváltással kapcsolatos teendőket is elintézzük az ügyfeleink helyett. Az új piaci területek felé történő nyitással előfizetőink elégedettségét, kényelmét és lojalitását szeretnénk növelni."

Az energiakereskedelmi szolgáltatás az üzleti ügyfelek részére is elérhető, de őket egyedileg keresi meg a társaság, s rájuk nem vonatkozik a területi korlátozás. Az elnök-vezérigazgató szerint 5(áramdíjból)-8 (gázdíjból) százalékos megtakarítást is elérhet egy ügyfél, ha az energiavásárlást kombinálja Magyar Telekom szolgáltatásainak vételével. A társaság azt tervezi, hogy az év második felében területileg is bővíti az energiaszolgáltatási portfólióját. A Magyar Telekom a szolgáltatást az E.ON-nal, mint stratégia partnerrel közösen nyújtja.

A bejelentés sajtótájékoztatóján elhangzott további fontosabb információk.

1. a komplex szolgáltatást szerződéskötést követően két hónappal való indulással, minden meghirdetett helyen a Magyar Telekom nyújtja;
2. számlázni is csak a Magyar Telekom fog, mégpedig havidíjas rendszerben;
3. a T-Home-osoknak a komplex távközlési-energia szerződés nem jelent majd új hűségprogramot;
4. a Telekom az energia szektorba való belépésével 2-3 éven belül 3-5 százalékos részesedésre számít a hazai energiapiacon;
5. 1-2 éven belül be szeretnék vezetni energiát is tőlük vásárló ügyfeleik részére a "smart metering" online energiafogyasztási mérési szolgáltatást is;
6. a Telekom vezetése gondolkodik azon, hogy a vállalat a közeljövőben valamilyen hasonló szerepet vállaljon az egészségügy és pénzügy területén is,
7. az érdeklődők, illetve a már velük szerződött ügyfelek minden további ügyintézése a T-Pontokban és T-Home partnerüzletekben, illetve díjmentesen a 1412 lakossági, illetve a 1435-ös üzleti telefonszámos ügyfélszolgálaton lehetséges
8. a T-Home önálló áram-és gázszerződéssel rendelkezik,
9. az "induló" öt helyen jelenleg összesen mintegy 55 ezer T-Home előfizető található.


 

Kulcsszavak: Magyar Telekom +céginfo

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Cégépítés COVID idején: mit hoz 2022 a vállalkozások számára?

Az ünnepek közeledtével az üzleti életben is megkezdődik az évértékelés, illetve a 2022-re kitűzött célok megfogalmazása és a stratégiai tervezés. A hullámzó válsághelyzet és a folytonos bizonytalanság miatt még a legnagyobb piaci szereplők is félve tekintenek a jövőbe, miközben a kis- és középvállalkozások számára gyakran valóban a lét a tét. Költségoptimalizálás, digitális fejlesztések, stabil beszállítói- és ügyfélkör kialakítása – csak néhány feladat, amit most fontosabb megugrani, mint valaha. Melyek lesznek 2022 legégetőbb kihívásai a KKV-k számára és milyen megoldások segíthetnek sikerrel megbirkózni a nehézségekkel? A Brillit.com online üzleti platform szakértői elmondják, mit érdemes átgondolni az évvégi számvetés során.

2021. december 3. 16:22

Ismét nagyszabású beruházásba kezd a Schaeffler Szombathelyen

A Magyarországon 3 gyárat üzemeltető és közel 5000 főt foglalkoztató globális autóipari és ipari beszállító Schaeffler tovább erősíti a hazai telephelyek iránti elkötelezettségét. Kevesebb mint két hónapja adták át a második üzemet, egy tisztán e-mobility gyárat Szombathelyen, máris újabb, több mint 5 milliárd forint értékű beruházást indít a városban a Schaeffler. 

2021. december 3. 11:11

Együttműködés a vasúti kiberbiztonság erősítése érdekében

A Siemens Mobility és a RazorSecure együttműködési megállapodást írt alá annak érdekében, hogy a gördülőállomány üzemeltetőket világszerte megnövelt vasúti kiberbiztonság felügyeleti megoldásokkal lássák el. A növekvő digitalizáció előnyökkel jár, de felveti a kibertámadások elleni megfelelő védelem szükségességét is. 

2021. december 3. 09:53

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

December elején nyit az első magyar kriptotőzsde

2021. november 30. 21:13

Dr. Charaf Hassan a Vodafone Magyarország Alapítvány kuratóriumának új elnöke

2021. november 18. 16:49

A Magyar Telekom 2021. harmadik negyedévi eredményei

2021. november 9. 21:45

Magyar innováció nyert ezüstérmet az év egyik legfontosabb egészségügyi startup versenyén

2021. október 30. 14:59