Olcsóbb áramot és földgázt is szolgáltat immár a Magyar Telekom

Kovács Attila, 2010. május 5. 16:40

A Magyar Telekom 2010. május 17-étől kedvezményes árú villamosenergia- és földgázszolgáltatást kínál a telekommunikációs szolgáltatásait igénybe vevő lakossági ügyfelei számára Budapest XVIII. kerületében, Miskolcon, Szegeden, Székesfehérváron és Szombathelyen. Az energiakereskedelmi szolgáltatás az üzleti ügyfelek részére is elérhető. Az energiapiacra történő belépéssel az ország legnagyobb távközlési szolgáltatója nem kívánja gyökeresen átalakítani az energiapiaci viszonyokat, hanem - szolgáltatási körét tovább bővítve - jelenlegi és leendő ügyfeleinek kínál többletértéket.

A Magyar Telekom május 17-étől kedvezményes áram- és földgázszolgáltatást indít lakossági ügyfelei részére négy nagyvárosban: Szegeden, Székesfehérváron, Szombathelyen, Miskolcon és ezen városok vonzáskörzetében, valamint Budapest XVIII. kerületében. Az üzleti ügyfelek részére az ország teljes területén lehetőséget biztosítanak az igénybevételre. A T-Systems ügyfelei közül a kis- és középvállalatok meghatározott körét 2010 áprilisától közvetlenül keresik fel ügyfélmenedzsereink, hogy energiaszolgáltatási ajánlatainkat ismertessék.

A bejelentés sajtótájékoztatóján Christopher Mattheisen, a cég elnök-vezérigazgatója elmondta, a kedvezményes árú villamosenergia- és földgázszolgáltatást azoknak kínálják, akik a cég lakossági telekommunikációs szolgáltatásait (T-Home internet és/vagy telefon és/vagy TV) is igénybe veszik.

Az elnök-vezérigazgató az energiapiacra történő belépés kapcsán a továbbiakban elmondta: "Az új szolgáltatásnak köszönhetően a telekommunikáció mellett ügyfeleink otthonába visszük az energiát is - így biztosítjuk az otthon fényét és melegét. A Magyar Telekom alaptevékenysége természetesen továbbra is a telekommunikáció, amelyet most kiegészítünk az energiaszolgáltatásokkal. A széles ügyfélkörünk egyúttal kiépített bizalmat, megszokott értékesítési pontokat jelent és azt az előnyt, hogy mindent egy helyről, a megbízható szolgáltatótól lehet beszerezni. Sőt, a szolgáltatóváltással kapcsolatos teendőket is elintézzük az ügyfeleink helyett. Az új piaci területek felé történő nyitással előfizetőink elégedettségét, kényelmét és lojalitását szeretnénk növelni."

Az energiakereskedelmi szolgáltatás az üzleti ügyfelek részére is elérhető, de őket egyedileg keresi meg a társaság, s rájuk nem vonatkozik a területi korlátozás. Az elnök-vezérigazgató szerint 5(áramdíjból)-8 (gázdíjból) százalékos megtakarítást is elérhet egy ügyfél, ha az energiavásárlást kombinálja Magyar Telekom szolgáltatásainak vételével. A társaság azt tervezi, hogy az év második felében területileg is bővíti az energiaszolgáltatási portfólióját. A Magyar Telekom a szolgáltatást az E.ON-nal, mint stratégia partnerrel közösen nyújtja.

A bejelentés sajtótájékoztatóján elhangzott további fontosabb információk.

1. a komplex szolgáltatást szerződéskötést követően két hónappal való indulással, minden meghirdetett helyen a Magyar Telekom nyújtja;
2. számlázni is csak a Magyar Telekom fog, mégpedig havidíjas rendszerben;
3. a T-Home-osoknak a komplex távközlési-energia szerződés nem jelent majd új hűségprogramot;
4. a Telekom az energia szektorba való belépésével 2-3 éven belül 3-5 százalékos részesedésre számít a hazai energiapiacon;
5. 1-2 éven belül be szeretnék vezetni energiát is tőlük vásárló ügyfeleik részére a "smart metering" online energiafogyasztási mérési szolgáltatást is;
6. a Telekom vezetése gondolkodik azon, hogy a vállalat a közeljövőben valamilyen hasonló szerepet vállaljon az egészségügy és pénzügy területén is,
7. az érdeklődők, illetve a már velük szerződött ügyfelek minden további ügyintézése a T-Pontokban és T-Home partnerüzletekben, illetve díjmentesen a 1412 lakossági, illetve a 1435-ös üzleti telefonszámos ügyfélszolgálaton lehetséges
8. a T-Home önálló áram-és gázszerződéssel rendelkezik,
9. az "induló" öt helyen jelenleg összesen mintegy 55 ezer T-Home előfizető található.


 

Kulcsszavak: Magyar Telekom +céginfo

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A diákmunkában elindult a nyári szezon

A Prohuman Diákmunka tapasztalatai alapján az átlagos órabérek 1700 és 2000 forint között alakulnak idén, de a kiemelt területeken akár 4000 forintos órabért is kézhez kaphat egy diákmunkás. 

2023. június 5. 17:10

Mesterséges intelligencia ír hirdetéseket egy ingatlanirodának

Az ingatlanpiac olyan szektor, ahol az ügynököknek gyakran szembe kell nézniük a mindennapi teendők mellett nagy mennyiségű adminisztrációs feladatokkal is. Egy forradalmi innováció azonban egészen új távlatokat nyit a szakmában: egy magyarországi ingatlanos hálózatnál már a mesterséges intelligencia (MI) generálja a hirdetési szövegeket. 

2023. június 5. 15:41

Irodát nyit Budapesten az Amazon Web Services

Az Amazon Web Services 2023. június 5-én nyitja meg az első budapesti irodáját, ami része az AWS folyamatos közép-kelet-európai bővülésének a növekvő számú régiós ügyfelek, partnerek kiszolgálásához. Az új magyarországi központ révén a munkatársak még több támogatást adhatnak az AWS felhőszolgáltatásaira való átálláshoz a különböző méretű magyarországi szervezetek, köztük induló vállalkozások, startup-ok, vállalatok, valamint a közszféra szervezetei számára.

2023. június 5. 14:09

A Széchenyi István Egyetem újabb 32 fiatal kutatója nyerte el az Új Nemzeti Kiválóság Program ösztöndíját

A győri Széchenyi István Egyetem újabb 32 hallgatója és oktatója nyerte el a Kulturális és Innovációs Minisztérium által meghirdetett Új Nemzeti Kiválósági Program (ÚNKP) ösztöndíját, akik idén is kétnapos konferencián mutatták be az általuk vizsgált témákat. A pilóta nélküli járművektől a kis- és középvállalkozások helyzetén át egészen az egészséges csokoládé előállításáig számos érdekes kutatás hangzott el a rendezvényen.

2023. június 5. 12:43

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Hogyan lopják el adatainkat a hackerek és mire figyeljünk jelszókezelő vásárlásakor?

2023. május 31. 15:40

Itt a legnagyobb webáruházak rangsora

2023. május 23. 20:10

Új fizetési kapu magyar e-kereskedőknek

2023. május 18. 12:49

Nem törődünk eléggé online adataink védelmével

2023. május 8. 15:39