Átadták az idei Gyurós Tibor-díjakat

forrás Prim Online, 2010. június 10. 11:25

Tizenharmadik alkalommal adták át az Informatikai Vállalkozások Szövetsége (IVSZ) által alapított díjat.

2010-ben az Év Informatikai Cégvezetője dr. Schvarcz Zoltán, az XAPT Hungary Kft. ügyvezető igazgatója, az Év Fiatal Informatikai Vállalkozója pedig Varga Tamás, a Carnation Zrt. fejlesztési igazgatója lett. A díjakat Laufer Tamás, az IVSZ elnöke, dr. Nyitrai Zsolt, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium infokommunikációs államtitkára és dr. Detrekői Ákos, a bírálóbizottság elnöke, NHIT elnök adta át.

Dr. Schvarcz Zoltán, az XAPT Hungary Kft. ügyvezető igazgatója alapítóként közel 10 éve irányítja a céget. Az alapítástól eltelt egy évtizedben az XAPT egy közel 100 főt foglalkoztató, az integrált vállalatirányítási rendszerek között Magyarországon jelentős piaci részesedéssel rendelkező, és a globális piacon is elismert céggé fejlődött. 2009-ben a cég csatlakozott az osztrák New Frontier Holding GmbH csoporthoz azzal a céllal, hogy további forrásokat és lehetőségeket kapjon a nemzetközi növekedéshez. Ebből következően az XAPT Hungary Kft. számára a 2009. év során a legfontosabb feladatok a hazai és nemzetközi piacbővítéshez, saját iparági fejlesztések készítéséhez és a Microsofttal való nemzetközi együttműködés szélesítéséhez kapcsolódtak. Az év során a már meglévő kanadai leányvállalatuk mellett megalapították leányvállalatunkat az Amerikai Egyesült Államokban is.  Leányvállalataikkal nagy értékű projekteket valósítottak meg Kanadában és az Egyesült Államokban, valamint partnereikkel közösen a Közel- és Távol keleten, továbbá több európai országban. Közel 20 országban működik az általuk bevezetett rendszer vagy az általunk készített fejlesztés. Árbevételünk jelentős része exportból származik.

Az XAPT felkerült a Deloitte Fast 50 listára, a közép-kelet-európai régió 50 legdinamikusabban fejlődő technológiai vállalkozásainak rangsorába. A rangsorban a 36. helyen áll.
Schvarcz Zoltán legjelentősebb személyes eredményének azt tartja, hogy olyan stratégia mentén sikerült az XAPT Hungary Kft-t fejleszteni és vezetni, ami az elmúlt 10 évben töretlen fejlődést eredményezett és megteremtette az alapjait a további fejlődésnek és regionális terjeszkedésnek.

Varga Tamás 2007 januárjában csatlakozott a Carnation csapatához, feladata a fejlesztési divízió operatív vezetésén túl a cég technológiai és fejlesztési stratégiájának kézben tartása, valamint a tanácsadók és ügyfelek támogatása technológiai szakértőként.

2009 januárjától a Carnation tagja a MEFIT kuratóriumának, Varga Tamás személyében aktívan közreműködött a Titán program részleteinek kidolgozásában valamint az IVSZ és a MEFIT szervezésében 2010 elején lezajlott e-Skills országos rendezvénysorozatban is. 2009 áprilisában közreműködésével a Carnation belépett a Mobilitás és Multimédia Klaszterbe (MMKlaszter), amely a magyarországi mobil- és multimédiás technológiák szereplőinek és a hazai kutatás-fejlesztési kapacitás összefogására, valamint - e kapacitásra alapozva - a hazai találmányok (világ)piaci bevezetésére jött létre.

2009 első negyedévében személyes irányításával elérték, hogy a cég 20 fős technológiai csapatában mindenki legalább egy nemzetközi minősítéssel rendelkezik 2009 tavaszán Londonban a Sitecore CMS elismert oktatójává vált, melyet elsőként sikerült megszerezni nem Sitecore alkalmazottnak. 2009-ben munkájuk elismeréseként átvehették a Sitecore Site of The Year díjat is a 2008-as Labdarúgó EB és az Olimpiai híreket és videókat kiszolgáló telesport.hu weboldal fejlesztésért és üzemeltetéséért.

Varga Tamás a sok nemzetközi és hazai elismerés mellett legnagyobb eredményének a Mobilitás és Multimédia Klaszterben folytatott aktív munkájának gyümölcsét, a két nyertes Európai Uniós pályázatot tartja.  A „Komplex multimédiás alkalmazáscsomag kifejlesztése mobilinternetre és a hozzá kapcsolódó internetes fejlesztések” és az „MSL Accessibility jelnyelvi digitális akadálymentesítő keretrendszer fejlesztése” pályázatok összesen több mint 580 millió Ft támogatást kaptak, és a projektek összértéke eléri az 1,2 milliárd Ft-ot.

Egyetlen magyar full-service ügynökségként, a Carnation ismét felkerült a Deloitte Fast 50 listára, a közép-kelet-európai régió 50 legdinamikusabban fejlődő technológiai vállalkozásainak rangsorába. A rangsorban a Carnation a 24. helyen áll.

Infogazdaság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Szegeden nyitotta meg legújabb üzletét a DIGI

A DIGI a régióban az elmúlt 10 év során fokozatosan végrehajtott technológiai beruházásokkal összhangban, előfizetői kényelmét és érdekeit szem előtt tartva a Szeged Plázában nyitotta meg legújabb üzletét.

2021. január 22. 16:37

Még fenntarthatóbbá válnak az emissziómentes járművek

A Continental a járműbeszállító ipar egyik legátfogóbb fenntarthatósági ütemtervét tűzte ki maga elé, amivel egy új globális ipari értékrendszer alapjait fekteti le. Az ütemterv egy része az emissziómentes járművekkel foglalkozik: 2022-től kezdve a Continental az emissziómentes személygépkocsikkal, buszokkal, vonatokkal és egyéb járművekkel kapcsolatos globális tevékenységeit karbonsemlegessé fogja tenni. A program a vállalat gyártási folyamatira, valamint azok további felhasználási szakaszaira, és a használat utáni újrahasznosításra terjed ki. Ezáltal a technológiai vállalat hozzájárul ahhoz, hogy az iparág teljességgel karbonsemlegessé tehesse az emissziómentes mobilitást.

2021. január 22. 11:30

A robotikai automatizálás legújabb trendjei

A robotika alkalmazásának egyre nagyobb térhódítása figyelhető meg különféle iparágakon belül, az olyan hagyományos területektől kezdve, mint amilyen például a gyártóipar, olyan újabb ágazatokig, mint az egészségügy, az FMCG vagy a kozmetikai szektor. A robotika technológiai fejlődése rendkívül gyors ütemben zajlik, amely gyakran a kapcsolódó technológiák (pl.: felhő-alapú számítástechnika, gépi látás) vívmányainak köszönhető, aminek eredménye, hogy újabb és újabb megoldások jöhetnek létre. Az alábbiakban bemutatjuk, hogy mely trendek jelenleg az új robotikai alkalmazások mozgatórugói, valamint mely piacok szolgálhatnak növekedési potenciállal a vállalkozások számára.*

2021. január 22. 10:02

Deloitte Tech Trends: Az alaprendszerek újjászületése

Egyre nagyobb teret nyernek az alacsony kódú és kód nélküli platformok, melyeknél minimális kézi kódolással, vagy kézi kódolás nélkül, előreprogramozott modulokból lehet alkalmazásokat létrehozni. Ez a piac már most közel 12 milliárd dolláros, és évente közel 23 százalékkal nő – áll a Deloitte legfrissebb Tech Trends kiadványában, amely már 12 éve mutat irányt IT- és cégvezetőknek és iparági szereplőknek. Milyen változások figyelhetők meg a digitális transzformáció területén? Hogyan lehet a legacy rendszerekben rejlő potenciált kihasználni? Hogyan érhető el költségmegtakarítás a modernizáció során? Cikksorozatunk következő részében ezekkel a kérdésekkel foglalkozunk.

2021. január 21. 18:40

UR kobotok problémamentes távvezérlése a COVID-19 idején

A COVID-19 járványhelyzet változtatásokat hozott a gyártók életébe: szükségessé vált az otthoni munkavégzéssel kapcsolatos irányelvek lefektetése, a társadalmi elhatárolódás követelményeinek való megfelelés, a munkaerőhiány és a távollét pedig létező munkaügyi problémává nőtte ki magát. Számos gyártó vezette be a kobotok használatát termelésének átalakítása vagy az üzletmenet folytonosságának fenntartása érdekében. De mi történik abban az esetben, ha probléma lép fel a kobot működése során és nincs a helyszínen személyzet? Mi van, ha új gyártásra kell átprogramozni a kobotot, de nincs senki a helyszínen, aki hozzá tudna férni a munkacellához? Mi van, ha a kobot működésével kapcsolatos adatokra lenne szüksége, de az üzem le van zárva? Lehet-e programozni a kobotot anélkül, hogy utána fertőtleníteni kellene a munkacellát?

2021. január 21. 13:41

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

A DokiApp-ot választották az év applikációjának

2021. január 18. 14:59

Zsinórban hatodszor az Év Honlapja a mateking.hu

2021. január 7. 09:55

Fejlett technológia és ügyfélszám bővülés az Adverticum Zrt-nél.

2020. december 18. 08:54

Új vezérigazgató a Telenor Magyarország élén

2020. december 16. 19:05
online sportfogadás