Átadták az idei Gyurós Tibor-díjakat

forrás Prim Online, 2010. június 10. 11:25

Tizenharmadik alkalommal adták át az Informatikai Vállalkozások Szövetsége (IVSZ) által alapított díjat.

2010-ben az Év Informatikai Cégvezetője dr. Schvarcz Zoltán, az XAPT Hungary Kft. ügyvezető igazgatója, az Év Fiatal Informatikai Vállalkozója pedig Varga Tamás, a Carnation Zrt. fejlesztési igazgatója lett. A díjakat Laufer Tamás, az IVSZ elnöke, dr. Nyitrai Zsolt, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium infokommunikációs államtitkára és dr. Detrekői Ákos, a bírálóbizottság elnöke, NHIT elnök adta át.

Dr. Schvarcz Zoltán, az XAPT Hungary Kft. ügyvezető igazgatója alapítóként közel 10 éve irányítja a céget. Az alapítástól eltelt egy évtizedben az XAPT egy közel 100 főt foglalkoztató, az integrált vállalatirányítási rendszerek között Magyarországon jelentős piaci részesedéssel rendelkező, és a globális piacon is elismert céggé fejlődött. 2009-ben a cég csatlakozott az osztrák New Frontier Holding GmbH csoporthoz azzal a céllal, hogy további forrásokat és lehetőségeket kapjon a nemzetközi növekedéshez. Ebből következően az XAPT Hungary Kft. számára a 2009. év során a legfontosabb feladatok a hazai és nemzetközi piacbővítéshez, saját iparági fejlesztések készítéséhez és a Microsofttal való nemzetközi együttműködés szélesítéséhez kapcsolódtak. Az év során a már meglévő kanadai leányvállalatuk mellett megalapították leányvállalatunkat az Amerikai Egyesült Államokban is.  Leányvállalataikkal nagy értékű projekteket valósítottak meg Kanadában és az Egyesült Államokban, valamint partnereikkel közösen a Közel- és Távol keleten, továbbá több európai országban. Közel 20 országban működik az általuk bevezetett rendszer vagy az általunk készített fejlesztés. Árbevételünk jelentős része exportból származik.

Az XAPT felkerült a Deloitte Fast 50 listára, a közép-kelet-európai régió 50 legdinamikusabban fejlődő technológiai vállalkozásainak rangsorába. A rangsorban a 36. helyen áll.
Schvarcz Zoltán legjelentősebb személyes eredményének azt tartja, hogy olyan stratégia mentén sikerült az XAPT Hungary Kft-t fejleszteni és vezetni, ami az elmúlt 10 évben töretlen fejlődést eredményezett és megteremtette az alapjait a további fejlődésnek és regionális terjeszkedésnek.

Varga Tamás 2007 januárjában csatlakozott a Carnation csapatához, feladata a fejlesztési divízió operatív vezetésén túl a cég technológiai és fejlesztési stratégiájának kézben tartása, valamint a tanácsadók és ügyfelek támogatása technológiai szakértőként.

2009 januárjától a Carnation tagja a MEFIT kuratóriumának, Varga Tamás személyében aktívan közreműködött a Titán program részleteinek kidolgozásában valamint az IVSZ és a MEFIT szervezésében 2010 elején lezajlott e-Skills országos rendezvénysorozatban is. 2009 áprilisában közreműködésével a Carnation belépett a Mobilitás és Multimédia Klaszterbe (MMKlaszter), amely a magyarországi mobil- és multimédiás technológiák szereplőinek és a hazai kutatás-fejlesztési kapacitás összefogására, valamint - e kapacitásra alapozva - a hazai találmányok (világ)piaci bevezetésére jött létre.

2009 első negyedévében személyes irányításával elérték, hogy a cég 20 fős technológiai csapatában mindenki legalább egy nemzetközi minősítéssel rendelkezik 2009 tavaszán Londonban a Sitecore CMS elismert oktatójává vált, melyet elsőként sikerült megszerezni nem Sitecore alkalmazottnak. 2009-ben munkájuk elismeréseként átvehették a Sitecore Site of The Year díjat is a 2008-as Labdarúgó EB és az Olimpiai híreket és videókat kiszolgáló telesport.hu weboldal fejlesztésért és üzemeltetéséért.

Varga Tamás a sok nemzetközi és hazai elismerés mellett legnagyobb eredményének a Mobilitás és Multimédia Klaszterben folytatott aktív munkájának gyümölcsét, a két nyertes Európai Uniós pályázatot tartja.  A „Komplex multimédiás alkalmazáscsomag kifejlesztése mobilinternetre és a hozzá kapcsolódó internetes fejlesztések” és az „MSL Accessibility jelnyelvi digitális akadálymentesítő keretrendszer fejlesztése” pályázatok összesen több mint 580 millió Ft támogatást kaptak, és a projektek összértéke eléri az 1,2 milliárd Ft-ot.

Egyetlen magyar full-service ügynökségként, a Carnation ismét felkerült a Deloitte Fast 50 listára, a közép-kelet-európai régió 50 legdinamikusabban fejlődő technológiai vállalkozásainak rangsorába. A rangsorban a Carnation a 24. helyen áll.

Infogazdaság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A HONOR most már Európa 5 legsikeresebb okostelefon márkáinak egyike!

2023 utolsó negyedévében az európai okostelefon-értékesítés mérsékelten ugyan, de 3%-kal csökkent éves szinten, a HONOR azonban bámulatos, 116%-os növekedéssel zárta az évet. 

2024. február 25. 15:39

Van élet 1 millió dollár alatt – újraformálódik a startup piac

Az elmúlt évben jelentősen zsugorodott a nemzetközi és a hazai startup piac a befektetéseket és a csapatok számát illetően is. A start it @K&H vezető nagyvállalati inkubátor szerint azonban az óvatosabb hozzáállás átrendeződést, az úgynevezett unikornisok mellett a kisebb csapatok felértékelődését hozhatja magával, az egyre inkább MI vezérelte megoldások mellett. Az inkubátorprogram a következő féléves fejlesztési időszakban ezért a digitális innovációkra fókuszál, és IT kihívást is hirdet azoknak, akiknek még nincs konkrét ötletük, de belekóstolnának a vállalkozásindítás és a startupok világába.

2024. február 25. 10:26

Az új One UI 6.1 frissítéssel még több Galaxy készüléken válnak elérhetővé a Galaxy AI funkciók

A Samsung Galaxy AI funkciói az új One UI 6.1 frissítéssel a korábbi Samsung Galaxy készülékeken is elérhetővé válnak, hogy még több felhasználó beléphessen az AI mobilok korszakába. A frissítés a Galaxy S23 szériát, az S23 FE, Z Fold5 és Z Flip5 készülékeket, valamint a Tab S9 termékcsaládot is érinti, a frissítés március végén indul. Az eszköz- és felhőalapú AI ötvözésével új lehetőségeket teremt az AI mobilélmények terén, igazodva a nemrégiben bemutatott Galaxy S24 szériához.

2024. február 23. 19:27

A magyar vállalkozónők kevésbé ambiciózusak, mint férfi társaik

A férfi vállalkozók nagyobb hajlandóságot mutatnak a nagyobb és merészebb célok kitűzésére, míg a női vállalkozók többsége kevésbé nagyratörő célokkal is megelégszik – derült ki a Szemléletváltó vállalkozóiszemlélet- és készségfejlesztő mentorprogram kutatásából.

2024. február 23. 16:04

Megállítható-e a képzett munkaerő külföldre áramlása?

A brain drain, magyarul az „agyelszívás” a magasan képzett munkavállalók elvándorlását jelenti egy szerényebb megélhetést adó, alacsonyabb fejlettségű országból egy fejlettebb, magasabb életszínvonalat biztosító országba. Így humán tőkéjüket (tudásukat, képességeiket, kreativitásukat) immáron egy másik gazdaságban kamatoztatják, serkentve ezzel a fogadó ország gazdaságát. Magyarországon a magasan képzettek elvándorlási rátája jelenleg közel 7%.

2024. február 23. 12:59

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar siker a bahreini Forma 1-en

2024. február 21. 16:15

Közös mentorprogramot indít a Corvinus és az OTP

2024. február 20. 11:27

Megvannak ‘Az Év Honlapja’ 2023 díjazottjai!

2024. február 8. 09:30

Számos díjjal jutalmazták az LG innovációit a 2024-es CES-en

2024. január 29. 16:07