Átadták az idei Gyurós Tibor-díjakat

forrás Prim Online, 2010. június 10. 11:25

Tizenharmadik alkalommal adták át az Informatikai Vállalkozások Szövetsége (IVSZ) által alapított díjat.

2010-ben az Év Informatikai Cégvezetője dr. Schvarcz Zoltán, az XAPT Hungary Kft. ügyvezető igazgatója, az Év Fiatal Informatikai Vállalkozója pedig Varga Tamás, a Carnation Zrt. fejlesztési igazgatója lett. A díjakat Laufer Tamás, az IVSZ elnöke, dr. Nyitrai Zsolt, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium infokommunikációs államtitkára és dr. Detrekői Ákos, a bírálóbizottság elnöke, NHIT elnök adta át.

Dr. Schvarcz Zoltán, az XAPT Hungary Kft. ügyvezető igazgatója alapítóként közel 10 éve irányítja a céget. Az alapítástól eltelt egy évtizedben az XAPT egy közel 100 főt foglalkoztató, az integrált vállalatirányítási rendszerek között Magyarországon jelentős piaci részesedéssel rendelkező, és a globális piacon is elismert céggé fejlődött. 2009-ben a cég csatlakozott az osztrák New Frontier Holding GmbH csoporthoz azzal a céllal, hogy további forrásokat és lehetőségeket kapjon a nemzetközi növekedéshez. Ebből következően az XAPT Hungary Kft. számára a 2009. év során a legfontosabb feladatok a hazai és nemzetközi piacbővítéshez, saját iparági fejlesztések készítéséhez és a Microsofttal való nemzetközi együttműködés szélesítéséhez kapcsolódtak. Az év során a már meglévő kanadai leányvállalatuk mellett megalapították leányvállalatunkat az Amerikai Egyesült Államokban is.  Leányvállalataikkal nagy értékű projekteket valósítottak meg Kanadában és az Egyesült Államokban, valamint partnereikkel közösen a Közel- és Távol keleten, továbbá több európai országban. Közel 20 országban működik az általuk bevezetett rendszer vagy az általunk készített fejlesztés. Árbevételünk jelentős része exportból származik.

Az XAPT felkerült a Deloitte Fast 50 listára, a közép-kelet-európai régió 50 legdinamikusabban fejlődő technológiai vállalkozásainak rangsorába. A rangsorban a 36. helyen áll.
Schvarcz Zoltán legjelentősebb személyes eredményének azt tartja, hogy olyan stratégia mentén sikerült az XAPT Hungary Kft-t fejleszteni és vezetni, ami az elmúlt 10 évben töretlen fejlődést eredményezett és megteremtette az alapjait a további fejlődésnek és regionális terjeszkedésnek.

Varga Tamás 2007 januárjában csatlakozott a Carnation csapatához, feladata a fejlesztési divízió operatív vezetésén túl a cég technológiai és fejlesztési stratégiájának kézben tartása, valamint a tanácsadók és ügyfelek támogatása technológiai szakértőként.

2009 januárjától a Carnation tagja a MEFIT kuratóriumának, Varga Tamás személyében aktívan közreműködött a Titán program részleteinek kidolgozásában valamint az IVSZ és a MEFIT szervezésében 2010 elején lezajlott e-Skills országos rendezvénysorozatban is. 2009 áprilisában közreműködésével a Carnation belépett a Mobilitás és Multimédia Klaszterbe (MMKlaszter), amely a magyarországi mobil- és multimédiás technológiák szereplőinek és a hazai kutatás-fejlesztési kapacitás összefogására, valamint - e kapacitásra alapozva - a hazai találmányok (világ)piaci bevezetésére jött létre.

2009 első negyedévében személyes irányításával elérték, hogy a cég 20 fős technológiai csapatában mindenki legalább egy nemzetközi minősítéssel rendelkezik 2009 tavaszán Londonban a Sitecore CMS elismert oktatójává vált, melyet elsőként sikerült megszerezni nem Sitecore alkalmazottnak. 2009-ben munkájuk elismeréseként átvehették a Sitecore Site of The Year díjat is a 2008-as Labdarúgó EB és az Olimpiai híreket és videókat kiszolgáló telesport.hu weboldal fejlesztésért és üzemeltetéséért.

Varga Tamás a sok nemzetközi és hazai elismerés mellett legnagyobb eredményének a Mobilitás és Multimédia Klaszterben folytatott aktív munkájának gyümölcsét, a két nyertes Európai Uniós pályázatot tartja.  A „Komplex multimédiás alkalmazáscsomag kifejlesztése mobilinternetre és a hozzá kapcsolódó internetes fejlesztések” és az „MSL Accessibility jelnyelvi digitális akadálymentesítő keretrendszer fejlesztése” pályázatok összesen több mint 580 millió Ft támogatást kaptak, és a projektek összértéke eléri az 1,2 milliárd Ft-ot.

Egyetlen magyar full-service ügynökségként, a Carnation ismét felkerült a Deloitte Fast 50 listára, a közép-kelet-európai régió 50 legdinamikusabban fejlődő technológiai vállalkozásainak rangsorába. A rangsorban a Carnation a 24. helyen áll.

Infogazdaság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Hibaanalízis mesterséges intelligenciával

Evidenciának tűnik, hogy kifizetődőbb elvégezni a megelőző karbantartásokat, mint megvárni, amíg beüt a baj és le kell állítani az egész gyártósort. De honnan tudjuk, hogy pontosan hol és milyen karbantartásra van szükség? A választ a mesterséges intelligencia adhatja meg. A karbantartási és szerviztevékenységek valódi igényeknek megfelelő ütemezését célzó Siemens Predictive Service Analyzer megoldással akár 30 százalékkal is növelhető egy gyártóüzem rendelkezésre állása.

2022. május 22. 16:18

5,4 billió dollárt is elérhetik idén a globális e-kereskedelemből származó bevételek

Amíg a nemzetközi kereskedelem 19 százaléka zajlik jelenleg elektronikus csatornákon, addig ez az arány hazánkban csak 10% körül van, így a piaci szereplők számára jelentős potenciál van a fejlődésre. - hangsúlyozta Mészáros Ádám, a DHL Express Magyarország vezérigazgatója a hazai webshopok számára könnyedén elérhető határon túli piacok nyújtotta lehetőségekről tartott nyitó előadásában az idén második alkalommal megrendezésre kerülő Future Trade konferencián. 

2022. május 22. 14:59

Négyszer annyian rendelnek házhoz a kedvenceknek

Ha online bevásárlásról van szó, már nemcsak magunkról, hanem a kisállatainkról is minél gyorsabban szeretnénk gondoskodni. Az állateledel-rendelések egyre népszerűbbek a foodpandán: a platformon keresztül egyre több üzleti partnertől lehet rendelni a kedvenceknek, a cég saját élelmiszerüzleteiben, a panda marketekben pedig megnégyszereződött az elmúlt évben az állatoknak vásárlók száma. 

2022. május 22. 13:31

Ezentúl a KKV-k is beléphetnek a podcast hirdetési piacra

A DisplayNOW hirdetési webshop egy éve jelent meg a hazai piacon, hogy a KKV-k számára kínáljon hazai hír- és tematikus weboldalakon egyszerűen megvásárolható márkamegjelenést, mely számukra korábban nehezen volt elérhető. A trendekre reagálva a DisplayNOW segítségével a tudatos KKV-k mostantól a podcast hallgatók egyre növekvő táborát is elérhetik, könnyen, akár médiavásárlási tapasztalat nélkül.

2022. május 22. 11:52

Év Gyára díjat nyert a Bridgestone Tatabánya

Év Gyára 2021 díjat nyert a Bridgestone Tatabánya a „Legjobb menedzsment folyamatok” kategóriában. A vállalat az elmúlt években számos elismeréssel gazdagodott, például elnyerte az Év beszállítója címet, a Családbarát Munkahely elismerést, Topolcsik Melinda, ügyvezető igazgató pedig a nagyvállalati szektorban harmadik helyezést ért el „Az év cégvezetője” versenyen.

2022. május 22. 10:03

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Témanapot tart a Neumann Társaság az úttörő magyar számítógépépítőről

2022. május 16. 11:18

Példátlan szövetségre lépett két globális vállalat

2022. május 10. 15:35

A legnagyobb forgalmú online kereskedők rangsora

2022. május 5. 11:20

Nívó-díjat kapott a Magyar Telekom

2022. április 29. 20:24