A Nintendo mentette meg egy gyerek látását

Genda Csongor Zoltán, 2010. június 30. 20:06

Egy súlyos szembetegségben szenvedő kisgyermek a Nintendo hordozható játékgépének köszönheti látását, ugyanis az segített neki szemizmai fejlesztésében.

Ben Michaels hatéves kisiskolás egyik szemgolyójában a látóidegek rohamléptekkel sorvadni kezdtek, amit sem műtéti úton, sem pedig gyógyszeres kezeléssel nem lehetett volna visszafordítani, ezért kezelőorvosai azt javasolták a szülőknek, hogy vásároljanak egy Nintendo DS-t, amit napi két órán keresztül használnia kell a kisfiúnak úgy, hogy közben az egészséges szemét bekötik, hogy játék közben csakis a beteg szerv dolgozzon. A terápia hatásosnak bizonyult, ugyanis a gyermek már az első hét után jelentős fejlődésről számolt be, a kórházi leletek pedig 250%-os látásjavulást mutattak az eredeti állapothoz képest. Ben kezdetben az arcokat sem ismerte fel, de a Nintendo-kezelés megkezdése óta ismét be tudja azonosítani a körülötte lévőket a beteg szemével is, sőt olvasni is tud azzal.
A terápiát javasló szakorvos szerint az intenzív szemmozgást igénylő játékok rendkívüli mértékben képesek megerősíteni a szemizmokat és fejlesztik a fókuszálását is, ezért minden látásproblémával küzdő gyermeknek ajánlja a Nintendo konzolját.
 

Színes ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A legnépszerűbb szoftverek kreatív munkához

Ha olyan szoftvert keresünk, amellyel a kreatív munkát végző szakemberek csodálatos dolgokat hozhatnak egyszerűen létre, bizony nem kell sokáig kutakodnunk. Számos nagyszerű szoftver közül válogathatunk a világháló széles palettáján!

2022. augusztus 11. 11:42

Propaganda elleni védőoltás: Utazás!

Amerikai tudósítónk, Horváth László, olyan szemmel látogatta meg az év egyik legnagyobb turisztikai rendezvényét, az IPW Orlando 2022-öt, hogy közben szemügyre vette, mely fejlesztések könnyítik meg az ideérkezők utazását, és elfilozófált annak kapcsán, hogy miért érdemes útra kelni, és akár egy konferencia-részvételt is összekötni az adott hely felfedezésével, az ország - Amerika - felfedezésével.

2022. augusztus 8. 23:11

Így óvja a szemét, ha sokat ül kijelző előtt

Tudta, hogy a nyugati emberek naponta átlagosan 6 órát töltenek különböző képernyők előtt? Ha belegondol, egy kicsit furcsa is, hogy a telefonunk kijelzőjére védőfóliát teszünk, a laptop kijelzőjét folyamatosan törölgetjük, portalanítjuk, szóval óvjuk az eszközeinket, miközben a szemünk védelmére nem is gondolunk. Íme pár tipp, ami segíthet megtartani a szeme egészségét, ha sok időt tölt kijelző előtt.

2022. június 13. 17:17

Esztétikus magas teljesítményű asztali számítógép - igenis létezik!

Ebben a cikkben azt szeretnénk hangsúlyozni, hogy igenis reális elképzelésnek számíthat egy olyan asztali számítógép beszerzése, amelyik nemcsak teljesítményben, hanem az esztétikumot tekintve is elsőrendű vételnek számít. Következzenek tehát a részletek!

2022. február 15. 18:06

Hogyan ne válj a hackerek áldozatává másodpercek alatt?

Elképzelhetetlen ma már az élet internet nélkül. Munkához, tanuláshoz, de sokan még a heti bevásárlást is a világhálóra fellépve oldják meg.

2022. január 31. 09:19

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Új HR vezérigazgató-helyettes a Yettelnél

2022. augusztus 11. 11:21

Most lesz csak igazán fontos érteni az energiacímkéket

2022. július 31. 12:17

Hetedik éve sikeres az ABB női esélyegyenlőséget célzó mentorprogramja

2022. július 25. 12:40

Így mutatkozik meg a háború hatása a kriptovilágban

2022. július 19. 16:24