Kikerült a netre a Halo Reach, a Microsoft nyomoz

Milkovits Gábor, 2010. augusztus 25. 07:03

Hetekkel a szeptember 14-ei hivatalos premier előtt kiszivárgott, és rögtön fel is került a fájlcserélő oldalakra a népszerű Microsoft Xbox játékprogram-széria legfrissebb darabja, a Halo Reach.

A Microsoft közleménye szerint a cég nagyjából egy hónappal a startot megelőzően kiadott néhány kópiát újságíróknak és szakembereknek értékelés céljából. Valószínű, hogy ezek egyike került föl a világhálóra, 3 héttel a hivatalos forgalmazás kezdete előtt. A Microsoft eléggé szigorúan kezeli az ilyen eseteket, így ezúttal is kilátásba helyezte a kiszivárogtató személye utáni kiterjedt nyomozást, ugyanakkor egyelőre semmilyen konkrét gyanút nem közölt. A társaság tavaly több ezer játékost lekapcsolt az Xbox Live online szolgáltatásról, mivel úgy módosították konzoljaikat, hogy másolt játékok is fussanak rajtuk. Ugyanakkor nem a Reach az első olyan Halo játék, amely idő előtt kalózváltozatban felkerült a netre: hasonló történt annak idején a Halo 3 esetében is, ráadásul ezt a játékot egy francia kereskedő idő előtt kezdte el forgalmazni boltjaiban.

A Microsoft szerint a Halo Reach legfőbb újítása a Halo sorozat eddigi tagjaihoz képest az, hogy a játékosok kezdettől fogva számos extrához férhetnek hozzá. A játékmódtól függően több új fegyverből, képességből és kiegészítőből lehet majd válogatni, míg ezek a Halo-ban eddig hagyományosan csak a játék során, fokozatosan voltak megszerezhetők. Így például a Reach-ben már a legelején lehetőség lesz majd láthatatlanná válni, vagy éppen jetpack kézi rakéta segítségével repülni. A Halo Reach változtatásai elsősorban azt szolgálják, hogy az online multiplayer üzemmódban kiegyenlítettebb legyen a küzdelem a már régóta játszó, illetve a friss játékosok között.

Kulcsszavak: Microsoft játék Xbox

Fogyasztói elektronika ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Gamereknek szánja új készülékét az LG

Az LG népszerű tévé-termékcsaládjának legújabb kiadása, a C2-es sorozat az OLED-készülékek közt egyedülálló, 42 colos modellel bővült. Az új készülék kiváló választás lehet a gamerek számára, mivel mérete és funkciói kifejezetten ideálissá teszik konzolos és PC-s játékokhoz. A tévé többek közt például lehetővé teszi a Dolby Vision által támogatott játékot is 4K felbontásban, 120 Hz-en.

2022. május 24. 18:25

Innovatív képzési programban vehetnek részt a hallgatók a Széchenyi István Egyetemen

Második alkalommal rendezi meg a győri Széchenyi István Egyetem innovatív járműipari képzési programját, az Audi Development Campet az Audi AG és az Audi Hungaria támogatásával. A július 3-án kezdődő négyhetes, angol nyelvű táborban a hallgatók nemzetközi szaktekintélyektől, mentoroktól tanulhatnak, miközben valós ipari problémát oldanak meg, és akár karrierlehetőséget is nyerhetnek. Az érdeklődők május 31-ig jelentkezhetnek.

2022. május 23. 12:40

A klasszikusokat idézi a Huawei új, prémium okosórája

Három új viselhető okoseszközt mutatott be Magyarországon a Huawei. A klasszikus órák kialakítását idéző, prémium anyagokból készült WATCH GT 3 Pro amellett, hogy stílusos divatkiegészítő, számos egészségkövető funkciója között EKG-adatok mérését is lehetővé teheti a jövőben. A HUAWEI WATCH FIT 2 fejlett pulzusfigyelő technológiával, 97 edzésmóddal és offline zenelejátszással támogatja a sportolni vágyókat, míg a HUAWEI Band 7, a gyártó minden eddiginél vékonyabb okoskarkötője hasznos társa lehet az egészségtudatos életmód elkötelezett híveinek. 

2022. május 23. 11:18

A Sony bemutatja a LinkBuds-sorozat legújabb tagját, a LinkBuds S-t

A Sony bejelentette a LinkBuds-sorozat legújabb tagját: a LinkBuds S vadonatúj hangzásélményt biztosít a Sony érzékelő technológiáinak és partneri együttműködésének köszönhetően, mindezt úgy, hogy a felhasználók megtapaszthatják a “NEVER OFF” élményt.

2022. május 19. 15:26

A Panasonic bejelentette 2022-es televíziókínálatát

A Panasonic bemutatta 2022-es alap- és prémium televízióit, amelyek fejlett OLED és Core LED képernyőket kínálnak 77 és 42 hüvelyk közötti átmérőkkel.

2022. május 18. 15:17

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ismét a „Megbízható Munkaadók” között az SAP Hungary

2022. május 25. 12:15

Mindkét magyar csapat bronzérmes lett a Nemzetközi Informatikai Csapat Diákolimpián

2022. május 23. 19:40

Témanapot tart a Neumann Társaság az úttörő magyar számítógépépítőről

2022. május 16. 11:18

Példátlan szövetségre lépett két globális vállalat

2022. május 10. 15:35