Kikerült a netre a Halo Reach, a Microsoft nyomoz

Milkovits Gábor, 2010. augusztus 25. 07:03

Hetekkel a szeptember 14-ei hivatalos premier előtt kiszivárgott, és rögtön fel is került a fájlcserélő oldalakra a népszerű Microsoft Xbox játékprogram-széria legfrissebb darabja, a Halo Reach.

A Microsoft közleménye szerint a cég nagyjából egy hónappal a startot megelőzően kiadott néhány kópiát újságíróknak és szakembereknek értékelés céljából. Valószínű, hogy ezek egyike került föl a világhálóra, 3 héttel a hivatalos forgalmazás kezdete előtt. A Microsoft eléggé szigorúan kezeli az ilyen eseteket, így ezúttal is kilátásba helyezte a kiszivárogtató személye utáni kiterjedt nyomozást, ugyanakkor egyelőre semmilyen konkrét gyanút nem közölt. A társaság tavaly több ezer játékost lekapcsolt az Xbox Live online szolgáltatásról, mivel úgy módosították konzoljaikat, hogy másolt játékok is fussanak rajtuk. Ugyanakkor nem a Reach az első olyan Halo játék, amely idő előtt kalózváltozatban felkerült a netre: hasonló történt annak idején a Halo 3 esetében is, ráadásul ezt a játékot egy francia kereskedő idő előtt kezdte el forgalmazni boltjaiban.

A Microsoft szerint a Halo Reach legfőbb újítása a Halo sorozat eddigi tagjaihoz képest az, hogy a játékosok kezdettől fogva számos extrához férhetnek hozzá. A játékmódtól függően több új fegyverből, képességből és kiegészítőből lehet majd válogatni, míg ezek a Halo-ban eddig hagyományosan csak a játék során, fokozatosan voltak megszerezhetők. Így például a Reach-ben már a legelején lehetőség lesz majd láthatatlanná válni, vagy éppen jetpack kézi rakéta segítségével repülni. A Halo Reach változtatásai elsősorban azt szolgálják, hogy az online multiplayer üzemmódban kiegyenlítettebb legyen a küzdelem a már régóta játszó, illetve a friss játékosok között.

Kulcsszavak: Microsoft játék Xbox

Fogyasztói elektronika ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Sony bemutatja az új „INZONE” PC-s gaming periféria márkát

A Sony bejelentette az INZONE-t, egy új játékkiegészítő-márkát PC-s játékosok számára, amely élesíti az érzékeket és maximális játékbeli teljesítményt biztosít. Az INZONE monitorok elképesztő, nagy felbontású és dinamikatartományú képpel, a fejhallgatók pedig kiváló hangzással és 360 Spatial Sound for Gaming funkcióval rendelkeznek. 

2022. június 30. 11:27

Csúcstechnológiájú okoseszközök sorát mutatta be a Huawei

Számos új, innovatív eszközt, köztük okostelefonokat, notebookokat, üzleti felhasználású termékeket és okosotthon-megoldásokat jelentett be nagyszabású törökországi eseményén a Huawei Technologies. A vállalat bemutatta a mobiltelefon-piac legkisebb összehajtható modelljét, a Mate Xs 2-t, az egyedi méretű, 16 inches MateBook D16 és 16s notebookokat, az első e-ink kijelzős táblagépet, a MatePad Papert, valamint a nova Y70 és nova Y90 okostelefonokat, illetve a FreeBuds Pro 2 fülhallgatót is. Az új eszközökkel a Huawei tovább bővíti ökoszisztémáját, minden élethelyzetre gördülékeny, okos megoldást kínálva a felhasználóknak.

2022. június 25. 14:35

A Continental lett az „Év gumiabroncsgyártója” 2022-ben

Az „Év gumiabroncsgyártója” díjjal tüntette ki a Continentalt a Tire Technology International (TTI) nemzetközi szakmai magazin. A TTI innovációért és kiválóságért átadott díjait, melyek az abroncstechnológia legújabb fejlesztéseit és vívmányait jutalmazzák, az iparág legfontosabb elismeréseiként tartják számon. Az idei kiválasztási szempontok ismét a termékbiztonság és a fenntarthatóság további fejlesztését célzó technológiai innovációkat helyezték a középpontba, a díjakról pedig egy több mint húsz újságíróból és az abroncsipar vezető szakértőiből álló nemzetközi zsűri döntött.

2022. június 25. 11:16

Kalandra fel! Európa legszebb motoros panorámaútjai rád várnak

Tombol a nyár és a motoros szezon! Ha eleged van a forróságból és inkább a hűvösebb hegyi levegőre vágysz, akkor pattanj nyeregbe és élvezd a frissítő kalandokat Európa magashegyi szerpentinútjain. A Mio három csodás panorámautat ajánl most neked – bármelyiket is választod, jól döntesz! A gyönyörű útvonalat pedig rögzítsd a Mio motoros kameráinak egyikével, amelynek felvételei szükség esetén bizonyítékul is szolgálhatnak.

2022. június 24. 12:29

A Continental új érzékelőket dob piacra

A Continental két új, elektromos járművekhez tervezett érzékelővel bővíti széles szenzorportfólióját: az áramérzékelő modullal (Current Sensor Module – CSM) és az akkumulátor ütésérzékelő (Battery Impact Detection – BID) rendszerrel. Mindkét új megoldás az akkumulátor védelmére és/vagy az akkumulátor paramétereinek megőrzésére összpontosít. A Continental a 2022-es év során fogja megkezdeni a vadonatúj nagyfeszültségű áramérzékelő modul (CSM) gyártását. 

2022. június 23. 12:38

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Új vezető a Microsoft Magyarország élén

2022. július 1. 11:16

A hatás mechanizmusát keresik az IVSZ MENTA 2022 előadói

2022. június 30. 12:40

Az ESET új, hálózati szintű megoldást kínál a távközlési és internetszolgáltatók számára

2022. június 23. 11:24

A raktár nélküli webshopoké a jövő

2022. június 19. 13:24