Körkép a nyílt forráskódú analitikáról a jövő heti Open Source BI Fórumon

forrás Prim Online, 2010. október 12. 17:01

Az elmúlt években a vállalati és kormányzati informatikában egyre növekszik az open source üzleti intelligencia megoldások népszerűsége, amelyek tudásban lassan megközelítik a hagyományos IT szállítók szoftvereit, miközben nagyobb rugalmasságot és átláthatóságot biztosítanak, és beszerzésük lényegesebben alacsonyabb költségekkel jár.

Az idén harmadik alkalommal megrendezésre kerülő konferencián számos nyílt forráskódú döntéstámogató eszköz mutatkozik be, lefedve az üzleti intelligencia és adattárház-építés szinte minden szegmensét.

Az egyik érdekesség az olasz Engineering által támogatott és fejlesztett SpagoBI platform, amely  lehetővé teszi a különböző fejlesztőktől származó BI komponensekből integrált  üzleti intelligencia rendszerek kialakítását open source alapokon. Az alkalmazható elemek között megtalálhatóak az ETL, a jelentéskészítő, és az ad-hoc lekérdezést támogató modulok, sőt mód van  adatbányászati és térképes elemzések  megvalósítására is.

További információ

A német Rapid-I adatbányászati megoldásai nem csak a nyílt forráskódú szoftverek között töltenek be meghatározó szerepet, de egyre inkább kihívást jelentenek a prediktív analitika olyan vezető szereplőinek is, mint a SAS és az SPSS. A cég zászlóshajója a RapidMiner, amely  kényelmes felhasználói felületen tesz elérhetővé több száz különböző adatbányászati algoritmust. A termékpalettán  emellett megtalálhatóak a szociális hálók és a webes szolgáltatások adatainak elemzésére szolgáló megoldások is.

További információ

Szintén újdonság, hogy a Sun felvásárlása óta először fog az Oracle előadást tartani itthon a MySQL BI célú alkalmazási lehetőségeiről, bemutatva a népszerű  adatbázismotor adattárházas funkcióit és a hatékony működéshez szükséges szakmai fogásokat.

További információ

A open source BI hazai szakértői is szép számmal képviseltetik magukat a konferencia programjában, így többek között lesz szó az adatintegráció, a pénzügyi tervezés és költségelemzés és a webes látogatottsági adatok elemzésének nyílt forráskódú eszközökkel történő megvalósításáról. Külön előadások foglalkoznak a open source szoftverek alkalmazásával kapcsolatos pénzügyi és jogi kérdésekkel is, kitérve a különböző licenszelési alternatívákkal kapcsolatos tudnivalókra.

További információ

Infogazdaság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Az Influence Media nyerte a Continental Magyarország kommunikációs tenderét

Többfordulós, meghívásos tenderen az Influence Media integrált kommunikációs ügynökség nyerte el a Continental Magyarország vállalati kommunikációs és PR feladatokra kiírt tenderét. A közös munka már áprilisban elindult, az együttműködés keretében az ügynökség a Continental országos vállalati kommunikációs osztályának, illetve a gumiabroncs üzletágának nyújt kommunikációs szolgáltatást.

2023. május 31. 21:27

Nem kell már protekció, hogy egy beszállító elérje a HR-es döntéshozókat

Melyik beszállító ne ismerné a végeláthatatlannak tűnő procedúrát, amíg egy multi céghez bekerül? A kiválasztási és árajánlatadási, valamint elfogadási folyamat végeláthatatlan és időigényes útvesztőjében gyakran el is tévednek mind a szolgáltatók, mind pedig a kiválasztást végző cégek HR-esei. Ráadásul sok esetben protekció vagy ismeretség nélkül lehetetlen eljutni a megfelelő illetékesig, aki dönthet a beszállítóval kapcsolatban. Ezen próbál segíteni egy újonnan indult ingyenes online platform, ami összeköti a HR-eseket és a beszállítókat.

2023. május 31. 11:18

Magyar társasházi beléptetőrendszer hódíthatja meg a kanadai és az észak-amerikai piacot

A Chameleon Smart Home Nyrt., a vezető magyar okosotthon-startup és az UpHome Canada Ltd. megállapodást kötött, amelyek keretében a kanadai vállalat kizárólagos jogot kapott a Chameleon Smart Home rendszereinek forgalmazására Kanadában és az észak-amerikai piacon. A HEPA Magyar Exportfejlesztési Ügynökség és a HEPA kanadai Partnerirodájának közreműködésével létrejött disztribúciós együttműködés tovább erősíti a tőzsdei okosotthoncég pozícióját Kanadában és lehetőséget biztosít az új piacok irányába történő további terjeszkedéshez. 

2023. május 30. 20:11

Egyszerre használ digitális és offline megoldásokat a megújult budaörsi áruház

Digitálisan kiterjesztett vásárlói zónák, QR-kódos összekötés a webshoppal és egy teljesen újragondolt, a valós felhasználói környezetet idéző vevői tér – az Euronics megújult budaörsi áruházában online és offline eszközök egyszerre segítik a vásárlót, egyedülálló ügyfélélményt kínálva. Az üzletben szinte minden elem úgy lett kitalálva, hogy vezesse a betérőket, akik az áruházban tett látogatásukat később akár online is folytathatják.

2023. május 30. 18:27

Új értékesítési vezető a Schneider Electricnél

Hadobás Tibort nevezték ki a Schneider Electric ipari automatizációért felelős magyarországi értékesítési vezetőjének. A 27 éve a vállalatnál dolgozó szakember új pozíciójában gépgyártó, rendszerintegrátor és végfelhasználói területekért felel majd. 

2023. május 30. 12:41

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Hogyan lopják el adatainkat a hackerek és mire figyeljünk jelszókezelő vásárlásakor?

2023. május 31. 15:40

Itt a legnagyobb webáruházak rangsora

2023. május 23. 20:10

Új fizetési kapu magyar e-kereskedőknek

2023. május 18. 12:49

Nem törődünk eléggé online adataink védelmével

2023. május 8. 15:39