Körkép a nyílt forráskódú analitikáról a jövő heti Open Source BI Fórumon

forrás Prim Online, 2010. október 12. 17:01

Az elmúlt években a vállalati és kormányzati informatikában egyre növekszik az open source üzleti intelligencia megoldások népszerűsége, amelyek tudásban lassan megközelítik a hagyományos IT szállítók szoftvereit, miközben nagyobb rugalmasságot és átláthatóságot biztosítanak, és beszerzésük lényegesebben alacsonyabb költségekkel jár.

Az idén harmadik alkalommal megrendezésre kerülő konferencián számos nyílt forráskódú döntéstámogató eszköz mutatkozik be, lefedve az üzleti intelligencia és adattárház-építés szinte minden szegmensét.

Az egyik érdekesség az olasz Engineering által támogatott és fejlesztett SpagoBI platform, amely  lehetővé teszi a különböző fejlesztőktől származó BI komponensekből integrált  üzleti intelligencia rendszerek kialakítását open source alapokon. Az alkalmazható elemek között megtalálhatóak az ETL, a jelentéskészítő, és az ad-hoc lekérdezést támogató modulok, sőt mód van  adatbányászati és térképes elemzések  megvalósítására is.

További információ

A német Rapid-I adatbányászati megoldásai nem csak a nyílt forráskódú szoftverek között töltenek be meghatározó szerepet, de egyre inkább kihívást jelentenek a prediktív analitika olyan vezető szereplőinek is, mint a SAS és az SPSS. A cég zászlóshajója a RapidMiner, amely  kényelmes felhasználói felületen tesz elérhetővé több száz különböző adatbányászati algoritmust. A termékpalettán  emellett megtalálhatóak a szociális hálók és a webes szolgáltatások adatainak elemzésére szolgáló megoldások is.

További információ

Szintén újdonság, hogy a Sun felvásárlása óta először fog az Oracle előadást tartani itthon a MySQL BI célú alkalmazási lehetőségeiről, bemutatva a népszerű  adatbázismotor adattárházas funkcióit és a hatékony működéshez szükséges szakmai fogásokat.

További információ

A open source BI hazai szakértői is szép számmal képviseltetik magukat a konferencia programjában, így többek között lesz szó az adatintegráció, a pénzügyi tervezés és költségelemzés és a webes látogatottsági adatok elemzésének nyílt forráskódú eszközökkel történő megvalósításáról. Külön előadások foglalkoznak a open source szoftverek alkalmazásával kapcsolatos pénzügyi és jogi kérdésekkel is, kitérve a különböző licenszelési alternatívákkal kapcsolatos tudnivalókra.

További információ

Infogazdaság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Budapesten nyomtat először vasúti fékalkatrészt a Knorr-Bremse

A Knorr-Bremse csoport vasúti üzletága Budapesten indította el a 3D fémnyomtatás bevezetésének vizsgálatát. Az új technológiától a prototípusok, az egyedi gyártóeszközök és pótalkatrészek gyártási idejének jelentős csökkenését várja a Knorr-Bremse Rail Systems Budapest.

2018. március 21. 16:45

Májusban indul a Startup Campus London ötödik szemesztere

A Cambridge-i Future: Hungary rendezvényen jelentették be a Startup Campus London ötödik szemeszterének indulását.  Az Enterprise Hungary által életre hívott programba bekerülők, 4 szombati alkalomból álló térítésmentes kurzuson vehetnek részt Londonban, a világ egyik legsikeresebb egyetemi inkubátorában.

2018. március 21. 13:35

A Xerox és az EFI együttműködése a nyomtatás következő generációjának alapjait teremti meg

A Xerox és az EFI (Electronics For Imaging) februárban mutatta be az új Fiery DFE-t, azaz nyomtatásvezérlő szerverét, mely új és igen hasznos lehetőséget biztosít a nyomdák számára az értéknövelt nyomtatás területén. Segítségével elérhetővé váltak az olyan egyedi és különleges applikációk, melyek akár fémes (arany, ezüst), vagy clear lakk hatású szárazfestékeket használnak.

2018. március 21. 12:21

A Fujitsu IoT-infrastruktúra megoldása az ingatlankezelőknek is jól jön

Svédország legnagyobb ingatlankezelő vállalatainak egyike, az Akademiska Hus, a Fujitsut bízta meg felhőalapú IoT-infrastruktúra megoldása fejlesztésével. A megoldással a cég digitalizálja irodai környezete működését, ösztönzi a további növekedést, és mérsékli ügyfelei energiaköltségeit. Az ingatlanfejlesztő Csoport a Fujitsu PRIMEFLEX for VMware Cloud Foundation jól skálázható IT-architektúráját fogja bevezetni, amely a VMWare integrált hibridfelhő-platformjának rugalmasságával és skálázhatóságával ötvözi a Fujitsu PRIMERGY szerverek nagy teljesítményét és energiahatékonyságát.

2018. március 21. 11:09

Adatvezérelt megoldások jellemzik a HR szakma jövőjét

A jó vezetéssel rendelkező cégek akár tizenháromszor képesek felülmúlni gyengébb vezetőségű vetélytársaikat, és háromszor nagyobb eséllyel tartják meg a legtehetségesebb munkavállalóikat. Ez csak egy a számos kutatási eredmény közül, amely bizonyítja, a humánerőforrás-menedzsment jövőjét az adatalapú elemzések határozhatják meg.

2018. március 20. 14:47

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

A webáruházak körében az online marketing az abszolút győztes

2018. március 7. 10:51

Közel az idő, amikor már nem lesz kormány

2018. február 20. 13:25

Gyorsuló vágykeltők – Minden út a fogyasztáshoz vezet!

2018. február 8. 10:28

Stratégiai program indul a blokklánc és fintech fejlesztések ösztönzésére

2018. január 26. 15:12
cloudappsportal.com