Nem forgalmaz több kazettás Walkmant a Sony

Milkovits Gábor, 2010. október 25. 07:50

Több mint 30 évvel a premier után a Sony bejelentette, hogy befejezi az egy korszakot meghatározó, kazettás Walkman magnóinak gyártását és forgalmazását.

A hír egy kicsit abszurd módon meglepő, hiszen a legtöbb laikus valószínűleg úgy gondolja, hogy erre a lépésre már évekkel ezelőtt sor került. Az első hordozható, sztereó fülhallgatós, kazettás magnetofont 1979-ben mutatta be a Sony, és azóta több mint 200 millió Walkmant adott el a cég, a többi gyártóval együtt pedig a forgalmazott „sétálómagnók” mennyisége ennek nyilván többszöröse. A készülék a maga idejében hihetetlen mértékben átalakította a zenehallgatási szokásokat, hiszen korábban leginkább csak otthon a szobában volt erre lehetőség, kivéve persze a zsebrádiókat. A szalagos kazetta, mint médium, szintén nagyrészt a Walkmannek köszönheti népszerűsége felívelését. A lejátszókat a ’90-es években kezdte leváltani a CD-lemezes Discman, ami azonban nem tudta teljesen kiszorítani kazettás elődjét, erre az mp3-lejátszók megjelenéséig várni kellett.

A Sony döntése nem jelenti teljesen a Walkman végét: a cég saját gyártósoráról idén áprilisban kerültek le az utolsó Walkmanek, ám a társaság engedélyével kínai gyártók továbbra is készítenek és forgalmaznak majd Sony Walkmaneket. Amelyekre egészen addig lesz is igény, amíg az internet és vele együtt a letölthető mp3-ak nem jutnak el a világ minden zugába.

Kulcsszavak: mp3 Sony walkman

Fogyasztói elektronika ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Még élvezetesebb hibrid munkamegbeszélések a Logitech Sight AI kamerájának használatával

Bemutatkozott a Logitech AI-alapú asztali kamerája, a Logitech Sight, amely a Rally Bar vagy Rally Bar Mini elülső kamerákkal együttműködve intelligens módon rögzíti a tárgyalóteremben mozgó résztvevők legjobb perspektíváját és követi a beszélgetéseket. A hibrid munkavégzés világában a távolról dolgozók 43%-a számol be arról, hogy nem tud igazán bevonódni egy-egy megbeszélésbe - ezen a helyzeten segít a Logitech Sight kamerája, csökkentve a hibrid csapatok közötti egyenlőtlenségeket a tárgyalóteremben. 

2022. december 7. 13:59

Az ABB bemutatja mobil töltőjét a Formula-E világbajnokság 9. szezonjához

Az ABB új szerepében, a sorozat hivatalos töltőbeszállítójaként bemutatta azt a töltéstechnológiát, amelyet az ABB FIA Formula-E világbajnokság 9. szezonjában fognak alkalmazni.

2022. december 5. 18:33

Több tucatnyi elismerést kaptak az LG innovációi a CES 2023 bíráitól

Az LG Electronics (LG) legújabb életmód-megoldásainak technológiai és dizájnbeli kiválóságát ezúttal is számos elismeréssel jutalmazták: a vállalat több mint két tucat CES 2023 innovációs díjat érdemelt ki. Ezek között az LG OLED készülékei a legkiemelkedőbb megoldásoknak odaítélt Best of Innovation díjból hármat is bezsebeltek a számítógépes perifériák, játékok és videokijelzők kategóriáiban.

2022. december 2. 17:00

Fejlessze a játékok hangzását a vadonatúj Philips TAG5106 fejhallgatóval

Az MMD, vezető kijelzőspecialista és a Philips monitors márka licencpartnere örömmel jelenti be egy vadonatúj prémium gaming headset bevezetését, amelyet a kényelem, a kiváló hangzás és a fejlett vezeték nélküli technológiák ideális kombinációját kereső játékosok számára terveztek. 

2022. december 1. 19:54

Áttörést jelenthetnek az EKG-t mérő okosórák a tünetmentes szívproblémák felismerésében

Az európai kardiológusok legfrissebb irányelvei szerint* az egyik leggyakoribb szívritmuszavar, a pitvarfibrilláció azonosítása az EKG-funkcióval rendelkező okosórákkal új távlatokat nyithat az orvoslásban. A kereskedelmi forgalomban is kapható okoseszközök folyamatosan fejlődő algoritmusai és technológiái hozzájárulhatnak az egyébként tünetmentes szívritmuszavarok hatékonyabb szűréséhez, ezáltal sok páciens időben orvoshoz juthat a problémájával. A Huawei friss felmérése szerint** a magyar válaszadók 78 százaléka használná az EKG funkciót az okosóráján. 

2022. november 30. 20:11

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

A világ legígéretesebb kiberbiztonsági vállalatai közé került a Clarabot

2022. december 6. 21:30

Lezárult a 2022-es ’Az Év Honlapja’ pályázat!

2022. december 2. 13:58

Innovatív építőipari vállalkozás vezetőit díjazta a FIVOSZ

2022. november 29. 12:39

December 1. éjfélig lehet nevezni 'Az Év Honlapja’ pályázatra!

2022. november 23. 09:55