Az Infineon félvezetőgyártó növelte profitját

MTI Sajtóadatbank, 2010. november 17. 11:14

Európa második számú félvezetőgyártója, a német Infineon kedden 390 millió eurós adózott eredményt jelentett a harmadik negyedévről, egyben üzleti éve utolsó negyedéről. Az előző negyedévben 126 millió, egy évvel korábban 11 millió euró volt a profitja.

A bevétel 942 millió euró volt, 55 százalékkal több az egy évvel korábbi 609 milliónál.

A kedden megjelent beszámolóban a mostani negyedévre kissé lassuló üzletmenetet jósolt a társaság vezetősége ahhoz képest, milyen "kimagasló" volt a legutóbbi negyedév. Az egész üzleti évre 10 százalékos további bevétel növekedésre számítanak, feltéve, hogy az euró nem lesz drágább 1,40 dollárnál.

Az elmúlt üzleti év adózott eredménye 659 millió euró lett az előző évi 626 milliós veszteség helyett. Már az előző évi hiány is nagy javulás volt a még egy évvel korábbi, 3,747 milliárdos veszteség után, amit a gazdasági világválság okozott. A tavalyi végeredményt azonban már nem terhelte a memóriatermékek részlege, amelyet Qimonda néven 2006-ban kiszerveztek, majd eladtak a New York-i értéktőzsdén. Most augusztusban újabb egységet adtak el, ezúttal az amerikai Intel vette meg a vezeték nélküli megoldások részlegéből a mobilportfóliót.

A most szeptemberrel zárult pénzügyi évben a forgalom 51 százalékkal 3,295 milliárd euróra ugrott 2,184 milliárdról a világgazdaság javulásának, azon belül is elsősorban az ázsiai fellendülésnek köszönhetően. Ez meghaladta a 40 százalékos vállalati előrejelzést, és szintén nagy előrelépés az után, hogy az előző pénzügyi évben 22 százalékkal apadt a cég bevétele.

Kulcsszavak: +mérleg Infineon

Infogazdaság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Continental nyerte „Az év K+F beruházója” díjat a HIPA-tól

A technológiai cégcsoport magyarországi leányvállalatának, a Continental Automotive Hungary Kft-nek tavaly megvalósult beruházásait, vidéki bővülését, valamint a K+F területen nyújtott, folyamatosan kimagasló teljesítményét díjazta a Nemzeti Befektetési Ügynökség. 

2023. március 26. 11:55

Magyar makettező cég innovatív 3D-s megoldásai a gyártás területén

Az utóbbi években a 3D nyomtatás és a hozzá kapcsolódó modell előállítási folyamatok a mindennapok részei lettek. A technológiával már városrészt, orvostechnikai eszközöket és ékszereket is készítenek, de van, ahol az általános iskolai oktatásban és a háztartásokban is használják. Nem létező, vagy sérült elemeket alkotnak virtuálisan újra, majd állítják elő ismét, hogy azok az eredetivel azonos módon működhessenek felhasználási területükön. Egy magyar cég a makettezés mellett úttörőnek számító területeken is használja a file to factory és a reverse engineering megoldásokat.

2023. március 25. 15:38

Az autóipar megmutatja, hogyan kell a gyártást digitalizálni

A gyártási folyamatok digitalizációjának sikerességét négy tényező befolyásolja – ez derült ki a Roland Berger „Az Ipar 4.0 jelenlegi helyzete” című tanulmányából. A kutatás autóipari OEM-ek és top beszállítók tapasztalataira támaszkodva mutatja be a digitális gyártás sikertényezőit. A német hátterű tanácsadócég szerint a folyamatos priorizálás, a dedikált csapatok, az összehangolt céltérképek és a munkavállalók folyamatos képzése a legfontosabb. 

2023. március 25. 10:17

Kis és közepes méretű épületek intelligensebb és egyszerűbb kezelése

A most bejelentett Connect Box nyílt és könnyen kezelhető IoT-megoldást ad kis- és középméretű épületek felügyeletéhez. A teljesítmény felhasználóbarát monitorozásával és optimalizálásával lehetővé teszi az energiahatékonyság akár 30 százalékos növelését, valamint a beltéri levegőminőség jelentős javítását olyan létesítményekben, mint az iskolák, kiskereskedelmi üzletek, lakások és kis irodák.

2023. március 24. 19:28

A VISZ tisztújító közgyűlése bizalmat szavazott az eddigi vezetésének

Megtartotta idei tisztújító közgyűlését a Magyarországi Vezető Informatikus Szövetsége. A szervezet vezetésébe egy új ember érkezett Pocsai Zsolt személyében.

2023. március 24. 13:59

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Az Alzánál egyszerűbb lett az áruvisszaküldés és a reklamáció

2023. március 21. 09:59

Töretlennek tűnik a csaló e-mailek és SMS-ek terjedése – van megoldás

2023. március 14. 20:32

IT Akadémiát indított a BME VIK és a Qualysoft

2023. március 9. 14:08

DEUTSCHE TELEKOM innovációk az idei Mobil Világkiállításon

2023. február 28. 12:48