Japánban mutatkozik be, és drága lesz a Panasonic GF2

Kiss Ádám Zoltán, 2010. november 18. 20:04

A világ legkisebb cserélhető objektíves 4/3-os kompaktja elődjénél kisebb és könnyebb lett, ám ára a jelek szerint nem követte a méretcsökkenést.

A GF1-es november elején bemutatott utódján első ránézésre érzékelhető, hogy közel ötödével könnyebb elődjénél, ami egyben 7 százalékos súlycsökkenéssel is jár. Megjelenik a gépben az eddigieknél jobb zajszűrést kínáló 3DNR és a CNR kromatikus zajcsökkentés, míg az érzékenységet ISO 6400-ra növelték, videó terén pedig a 720-as felbontás helyett immáron 1080-asssal bír a gép, és a tömörítés is AVCHD Lite helyett AVCHD-re módosult. A 7,3 x 13 mm-es Live MOS érzékelő változatlanul 12 megapixeles valós felbontással rendelkezik, de a képfeldolgozásról már a cég friss fejlesztése, az új Venus Engine FHD rendszer gondoskodik. Mindez azonban nem jár együtt árcsökkenéssel, sőt a gép várhatóan bemutatkozásakor drágább lesz elődjénél.

A GF2-es váz az információk szerint 60 ezer yenbe, vagyis nagyjából 720 dollárba kerül majd, míg az F2.5 14mm-es karcsú optikával szett-ára 80 ezer yen, illetve a 14-42mm-es objektívvel 90 ezer yen körül lesz. Ezek az összegek magyar forintban kifejezve 145 ezer, 193 ezer, illetve 218 ezer körüli összeget tesznek ki. Ez elsőre kissé hajmeresztő, és tény, hogy a japán árak általában magasabbak az európai és amerikai szintnél, de még így is kissé túlárazottnak tűnik az új Panasonic. Annyi bizonyos, hogy a távol-keleti szigetországban már december 3.-án megjelenik a DMC-GF2 ez pedig jóval a nyugati bejelentés, nem hogy a forgalmazás előtti időpont. A tervek szerint Japánban három színben, fekete, fehér, és vörös külsővel lesz megvásárolható a Panasonic GF2.

 

Kulcsszavak: kamera Panasonic

Digicam ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Négymillió kép elemzése alapján készített átfogó tanulmányt a Huawei

A mobilfotózás trendjeit vizsgáló tanulmányt mutatott be a Huawei a barcelonai Mobil Világkongresszuson. A mintegy 4 millió* okostelefonnal készített fotó, illetve videó szoftveres és szakértői elemzése alapján összeállított „HUAWEI XMAGE Trend Report 2023”** a modern képalkotás sajátosságait igyekszik feltárni. 

2023. március 5. 15:13

Rekorddöntést örökített meg a HONOR Magic5 Pro

A HONOR az MWC 2023-on jelentette be, hogy a Guinness Rekordok Könyvét jegyző Guinness World Records-cal együttműködve örökített meg egy világrekord-kísérletet. A HONOR Magic5 széria megjelenése alkalmából a két cég együtt kereste fel Piotr Grabowski lengyel kosárlabdázót, aki kétszeres FIBA 3x3-as világbajnok és profi zsákoló. A kihívás: rekordot dönteni a világ legmagasabb, ugrás közbeni, lábak között kivitelezett kosárlabdazsákolásának kategóriájában.

2023. március 3. 19:37

A Varázslatos Magyarország átadja 2022-es természetfotó pályázatának nagydíját

Nívós helyszínen kerül átadásra a Varázslatos Magyarország által és az Agrárminisztérium ajánlásával megalapított díj: A magyar természetfotó nagydíját április 4-én adják át a Magyar Nemzeti Múzeumban. A Múzeum dísztermében megrendezésre kerülő ünnepélyes díjátadó egyben kiállításmegnyitó is lesz, a Múzeumban elsőként mutatják be idén a VM 2022-es pályázati évadának legszebb képeiből összeállított tárlatot.

2023. március 2. 21:16

Fotózási és videózási tippek a HONOR-tól a téli szezonhoz

A hideg téli hónapokban is számtalan lehetőség nyílik kiváló minőségű fényképek és videók készítésére. Az okostelefonok fejlődésének köszönhetően már nem csak a profi fényképezőgépekkel lehet lélegzetelállító felvételeket készíteni, hanem zsebünkben elférő készülékeinkkel is – akár otthon vagyunk, akár elutazunk sportolni valahova. 

2023. január 26. 12:39

Ezek a 2022-es év legjobb Huawei mobilos képei

Kihirdették a Huawei nemzetközi mobilfotós pályázata, a HUAWEI NEXT IMAGE Awards 2022 győzteseit. A beérkezett alkotásokat neves fotósokból, művészekből és további szakemberekből álló zsűri bírálta el; összesen 54 pályaművet díjaztak. Varázslatos tűzijáték, természetesen bájos portréfotó és ősi erőt sugárzó ménes nyerte el a verseny három fődíját, és az azzal járó egyenként 10 ezer amerikai dolláros pénzjutalmat.

2023. január 17. 16:14

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Az Alzánál egyszerűbb lett az áruvisszaküldés és a reklamáció

2023. március 21. 09:59

Töretlennek tűnik a csaló e-mailek és SMS-ek terjedése – van megoldás

2023. március 14. 20:32

IT Akadémiát indított a BME VIK és a Qualysoft

2023. március 9. 14:08

DEUTSCHE TELEKOM innovációk az idei Mobil Világkiállításon

2023. február 28. 12:48