Öt EISA trófeával gazdagabb a Panasonic

Kiss Ádám Zoltán, 2010. augusztus 20. 11:44

A Panasonic bejelentette, hogy összesen öt EISA-díjat nyert el az idén, ami minden eddigi éves eredményét felülmúlja. A VIERA TX-P50VT20-assal szerzett „Európa 2010-2011-es 3D-plazmatelevíziója” díj mellett több kategóriában is első helyet ért el a cég.

Európa 2010-2011-es 3D-plazmatelevíziója: a Panasonic VIERA TX-P50VT20

Egy évvel azután, hogy a Panasonic VIERA TX-P42V10 elnyerte az Európa plazmatelevíziója díjat, az EISA ismét a Panasonic termékét, a TX-P50VT20-at választotta az év európai 3D-plazmatelevíziójává, elismerve a vállalat ezen a területen nyújtott eredményeit.“A Panasonic TX-P50VT20-ban minden benne van: mozihatású 3D-élmény természetes színekkel a nappaliban, akár házimozin is. Ezt a valódi fekete árnyalatok teszik lehetővé, melyeknek köszönhetően a kép sötét felületein is megmarad a látvány részletessége. A színek THX-üzemmódban a legélethűbbek, de mind a színek, mind az élesség ízlés szerint szabályozható a nyolcféle képüzemmód, valamint az egyéb felhasználói beállítások segítségével. Az új, gyorsabb plazmapanel mindennemű zavaró elem nélkül jeleníti meg a Blu-ray lemezes 3D-filmeket, rendkívül jó a gyors mozgások reprodukciója, és az energiafogyasztás minden eddigi plazmáénál takarékosabb” – emelte ki a zsűri.

Európa 2010-2011-es kompakt, úti fényképezőgépe: a Panasonic LUMIX DMC-TZ10

Az EISA zsűrije szerint “a Panasonic LUMIX DMC-TZ10 óriási előrelépést jelent a vállalat TZ-sorozata számára: a számtalan automatikus és felhasználói jelenetbeállítási lehetőség mellett – mint például az új Tűlyuk vagy Filmszemcsésség üzemmód – a készülék a nagyobb vezérlési szabadságot jelentő és fokozott kreativitást biztosító hagyományos P/S/A/M felvételi üzemmódokat is felkínálja. Úti fényképezőgépként a GPS és a geocímkézés remek szolgáltatást jelent, miközben a 25 mm-es nagylátószögű, 12-szeres optikai zoomos (25-300 mm) Leica DC Vario-Elmar zoomobjektív minden fotózási alkalomra biztosítja a megfelelő gyújtótávolságot. A szolgáltatások csomagját az AVCHD Lite formátumú videorögzítési lehetőség teszi teljessé, s ami még jobb: mindez könnyen elfér a zsebben.” A Panasonic ultrakompakt, díjnyertes fényképezőgépének további fő jellemzői közé tartozik az Intelligens Felbontás Technológia, a 16-szoros Intelligens Zoom, illetve a beépített GPS-egység, amely képes eltárolni a felvételkészítés helyének adatait, hogy később ezek az információk is megoszthatók legyenek a családdal és barátokkal.

Európa 2010-2011-es multimédiás fényképezőgépe: a Panasonic LUMIX DMC-G2

A Panasonic LUMIX DMC-G2 a világ első olyan cserélhető objektíves fényképezőgépe, amely érintésvezérelt felvételkészítést tesz lehetővé, és jellemzői révén utat tört az EISA díjazotti listájára.Ahogy a zsűri fogalmazott: “A Panasonic Lumix DMC-G2 egyik legkülönlegesebb jellemzője a kihajtható és nagy szögben forgatható 3”-os (3:2) érintőképernyős kijelző, amelyen keresztül nemcsak a felvételi beállítások végezhetők el, hanem a zár is kioldható a kép felületi megérintésével. A készülék kiváló elektronikus képkeresője még erős fényben is egyszerűvé és kényelmessé teszi a képek komponálását és az élességállítást, a kontrasztészlelő autofókusz-rendszer bámulatosan gyors, a képminőség pedig mind álló-, mind mozgóképfelvételi üzemmódban (AVCHD Lite) jó.”

Európa 2010-2011-es kamkordere: a Panasonic HDC-TM700

A Panasonic HDC-TM300-zal éppen tavaly elnyert elismerést követően a zsűri idén a Panasonic HDC-TM700-as HD-kamkordert díjazta a következő szavakkal: “Három CMOS-érzékelős rendszerének és ragyogó Leica Dicomar objektívjének köszönhetően kivételes képminőséget nyújtó készülék, melynek gyenge megvilágítás melletti kiváló teljesítményéről és alacsony zajszintjéről az erőteljes képfeldolgozó processzor gondoskodik. Új, 1080/50p képformátuma nagyszerű mozgásreprodukciót és – a Fókuszasszisztencia-rendszerrel, valamint hisztogram-kijelzéssel támogatott manuális beállítási lehetőségek révén – rendkívüli felhasználói előnyöket kínál. A szintén új, intelligens automatika hatékony fókusz- és expozíciókövetést tesz lehetővé, míg a kétfokozatú képstabilizátor nagymértékben megkönnyíti a riportfotók készítését. Használatát 32 GB-os belső memória és SD-memóriakártya-aljzat teszi rugalmassá.”

Európa 2010-2011-es HT Soundbar hangrendszere: a Panasonic SC-HTB500

Elegáns alternatíva a hangsugárzórendszerek helyett, és egyben a legelső hangprojektoros házimozirendszer, erőteljes mélyhangzást kínáló vezeték nélküli mélysugárzóval ellátva. Ez a Panasonic ötödik olyan terméke az idei évben, amely elnyerte az EISA rangos elismerését. Az EISA szakértőinek véleménye szerint “mivel a televíziók évről évre egyre keskenyebbé válnak, a beépített, lapos kivitelű hangszórók tervezése egyre nagyobb kihívás elé állítja a mérnököket. Ez ad magyarázatot a ‘Soundbar’ felemelkedésére. A Panasonic SC-HTB500-as megoldása a 42 colos vagy ennél nagyobb méretű síkképernyős televíziókat célozza meg, melyekhez a termék egyetlen HDMI kábel segítségével csatlakoztatható. A beépített HDMI-bemenet Full HD 3D kompatibilis, és az ARC (Audio Return Channel), valamint Pass-Thru jellemzővel rendelkezik. Bambusztölcséres membránjainak és ‘Clear-Mode’ párbeszéd-üzemmódjának köszönhetően a Panasonic hangprojektora áttetsző, mégis kellemesen telt hangzást biztosít, vezeték nélküli aktív mélysugárzóhoz csatlakoztatva pedig rendkívül elegáns megoldást kínál a hangigények kielégítésére.”

IT ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Rakuten Viber elnyerte a SOC 2 Type 2 tanúsítványt

A Rakuten Viber, a világ egyik vezető kommunikációs platformja, amely nagy hangsúlyt fektet a biztonságos és privát kommunikációra, sikeresen teljesítette a Service Organization Control (SOC) 2 Type II tanúsítványt. A SOC 2 az American Institute of Certified Public Accounts (AICPA) által kidolgozott ellenőrzési szabvány. Szigorú keretrendszerét úgy alakították ki, hogy biztosítsa az ügyféladatok biztonságát, rendelkezésre állását, bizalmas jellegét és védelmét.

2024. április 24. 11:38

Factor 4: a legújabb UltiMaker 3D nyomtató gyártósorok támogatására

Az UltiMaker április 22-én bemutatta az UltiMaker Factor 4 új, ipari 3D nyomtatót, amelyet kifejezetten gyártóüzemi felhasználásra, a gyártósorok működési hatékonyságának és megbízhatóságának növelésére fejlesztettek. Az UltiMaker Factor 4 hazai bemutatójára az Ipar Napjain kerül sor a kizárólagos hazai forgalmazó, a FreeDee Kft. standján (A pavilon, 101F).

2024. április 23. 18:00

A Thermaltake bemutatja a háromféle GPU-elrendezést támogató közepes toronyházát

A Thermaltake, a prémium PC-hardvermegoldások vezető márkájának, CTE E600 MX közepes toronyháza fekete, hófehér és hortenziakék változatban is elérhető. A CTE E600 MX a CTE-sorozat legújabb kiegészítése, egy kétkamrás közepes toronyház, amely a Thermaltake innovatív CTE-kialakítását örökölte, ami a központi hűtési hatékonyság (Centralized Thermal Efficiency) rövidítése, és a kritikus alkatrészek magas szintű hűtési teljesítményének biztosítására összpontosít. Ráadásul a CTE E600 MX háromféle GPU-elrendezési lehetőséggel és cserélhető, kettős előlapi kialakítással rendelkezik, maximális rugalmasságot kínálva a felhasználóknak gépük testreszabásához.

2024. április 23. 13:06

Az AOC a Graphic Pro U3 sorozattal erőt ad az alkotóknak

A kijelzőspecialista AOC büszkén jelenti be a kreatív szakemberek egyedi igényeihez gondosan kidolgozott új monitorcsaládját. A kivételes színhűségével, élvonalbeli funkcióival és elegáns, díjnyertes dizájnjával az AOC Graphic Pro U3 sorozat forradalmasítja a fotósok, vizuális művészek, tervezők, szerkesztők, műsorszolgáltatók, producerek és játékipari szakemberek munkáját. 

2024. április 22. 17:50

Form 4: új, villámgyors 3D nyomtató a Formlabs-tól

A Formlabs bemutatta a Form 4-et, a következő generációs műgyanta 3D nyomtatóját. A Form 4 és biokompatibilis változata, a Form 4B rendkívül gyors additív gyártást ígér nagy precizitással a választott alapanyag típusától függetlenül. A Formlabs legújabb fejlesztése már megtekinthető és tesztelhető a FreeDee Kft. budapesti irodájában.

2024. április 21. 14:03

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50