Cisco Expo, holografikus találkozásokkal

forrás Prim Online, 2010. november 21. 11:55

Magyarországon - és egyben a régiónkban is - elsőként a Cisco Expo színpadán láthatnak a nézők olyan virtuális, teljes életnagyságban folyó beszélgetést, amelyhez hasonlót évtizedekkel ezelőtt a Csillagok Háborújában ismerhettünk meg, akkor még fikcióként.

A Cisco Magyarország november 23-án és 24-én immár tizenharmadik alkalommal rendezi meg a Cisco Expót, az év legnagyobb hálózati konferenciáját és kiállítását, az iparág szakembereinek és döntéshozóinak legjelentõsebb hazai szakmai fórumát. Az idei konferencia mottója a határok nélküli együttműködés, amely egyszerre utal a korábbi technológiai határok megszûnésére, a szervezeti és földrajzi határok informatikai átjárhatóságára, valamint az informatika és az üzlet párbeszédére, amely új megvilágításba került a mindent érintõ gazdasági válság miatt.

A holografikus találkozásra a konferencia mindkét napján sor kerül. November 23-án (kedden) a Cisco Expo 2010 – Business Class üzleti megközelítésben ad áttekintést az informatika és a gazdaság aktuális trendjeirõl, összefüggéseirõl, míg november 24-én (szerdán) a Cisco Expo 2010 - TechLine a hálózati informatika szakmai közönsége számára kínál technológiai elõadásokat illetve kiállítást.

A konferencia üzleti napjának nyitóelõadásában Inder Sidhu, a Cisco alelnöke arról beszél, hogy a vállalatok hogyan fókuszálhatnak aktuális eredményességükre és ezzel párhuzamosan hogyan fektethetnek be a jövõbe. Egy másik elõadásban Nyitrai Zsolt infokommunikációs államtitkár osztja meg gondolatait az informatikai nemzetgazdaságban betöltött szerepéről. Barabási-Albert László, az Egyesült Államokban dolgozó magyar származású professzor a hálózatok mûködéséről, illetve az emberi viselkedés kiszámíthatóságáról tart előadást – nem informatikai megközelítésben.

Ezt követõen György László, a Cisco Magyarország ügyvezetõje a hálózati technológiák üzleti relevanciájáról beszél, majd a konferencia üzleti napját kerekasztal-beszélgetés zárja, amelynek keretében az informatika és az üzlet kapcsolata kerül terítékre, különös tekintettel a gazdasági válság kapcsán felmerült új szempontokat figyelembe véve. A kerekasztal résztvevői: Baross Csongor, az A.T. Kearney magyarországi kormányzati tanácsadási üzletágának vezetõje, Ilosvai Péter, az ITSH ügyvezetõ igazgatója, Litauszki Róbert, a Synergon Nyrt. vezérigazgatója, Kerékfy Pál, a Deloitte Central Europe informatikai igazgatója és dr. Velkey György, a, Bethesda Gyermekkórház igazgatója. A beszélgetés moderátora dr. Bőgel György, a CEU Business School professzora.

A konferencia második, technológiai napja a videó alapú együttműködést bemutató nyitó előadást és demót követően négy szekcióban – adatközpontok/virtualizáció, alaphálózati technológiák, együttműködéses megoldások, valamint szolgáltatói hálózatok – közel negyven előadással várja az érdeklődőket.

A rendezvénnyel kapcsolatos további információk a 
http://businessexpo.ciscoevents.hu/
és a
http://techexpo.ciscoevents.hu/
oldalon érhetõk el.

Kulcsszavak: konferencia Cisco-hu Cisco

Infogazdaság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

NMHH mobilpiaci jelentés

A mobiltelefon-, a mobilinternet- és a mobil M2M-szolgáltatások főbb mennyiségi mutatóinak alakulását bemutató új, 2019 első félévének adatait is magába foglaló mobilpiaci jelentését tette közzé ma a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH). A dokumentumból kitűnik, hogy a legtöbb trend folytatódott. Tovább erősödött a 4G: fél év alatt csaknem 4 százalékponttal nőtt a mobilinternetre 4G-n keresztül csatlakozott SIM-kártyák aránya és 5 százalékponttal az ilyen hálózaton bonyolított hívásforgalom. Ugyanakkor megtorpant az SMS-küldés népszerűsége.

2019. december 6. 18:33

Megvan az év digitális tanári csapata

Negyedik alkalommal adta át az egymillió forint alapítványi támogatással járó Az Év Középiskolai Digitalizációs Tanári Csapata díjat a Magyarországi Vezető Informatikusok Szövetsége (VISZ). A díjra magyarországi középfokú oktatási intézmények pályázhattak – és rekordszámban pályáztak is.

2019. december 6. 16:49

Változás a Magyar Telekom felsővezetésében

A Magyar Telekom bejelenti, hogy Szabó János gazdasági vezérigazgató-helyettes saját kezdeményezésére távozik a Társaságtól 2020. február 29-i hatállyal. Utódja 2020. március 1-i hatállyal Darja Dodonova, a Deutsche Telekom európai szegmensének jelenlegi műszaki kontrolling vezetője lesz.

2019. december 6. 15:06

Új megoldás a senior szűkében lévő szoftverfejlesztő cégeknek

Az informatikushiány ellenére a pályakezdő fejlesztők elhelyezkedését is nehezíti, hogy a cégek sokszor már egy belépő pozíció esetén is elvárják a tapasztalatot. A programozókat képző Green Fox Academy belső fejlesztési ügynökségében, a Húliban a frissen végzettek már az álláskeresés idején valós projekteken dolgozhatnak, jelenleg többek között a Twitter ex engineering managere számára fejlesztenek. A Húli új együttműködési konstrukciója emellett a vállalatok egyik legfőbb toborzási kihívására is választ ad.

2019. december 6. 09:13

Meghirdették a 2019. évi Magyar Innovációs Nagydíj pályázatot

A Magyar Innovációs Szövetség, az ITM-mel és az NKFIH-val együtt, keresi azokat a gazdasági társaságokat, ill. szervezeteket, melyek 2019-ben kiemelkedő innovációs tevékenységgel, jelentős üzleti hasznot értek el. Az Országházban, nagy nyilvánosság előtt átnyújtandó Innovációs Nagydíjra és további hét innovációs díjra, 2020. február 12-ig lehet jelentkezni.

2019. december 5. 20:35

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Kihirdették a 2019-es Az Év Honlapja pályázat díjazottait!

2019. december 3. 18:18

Megtartották Magyarország eddigi legnagyobb informatikai versenyét

2019. november 26. 11:05

Önvezető autós parkolás először Magyarországon!

2019. november 18. 14:23

Százmillió eurót fektet be az európai mesterséges intelligencia programba a Huawei

2019. november 8. 10:07
online sportfogadás