Máris megkerülték a Win7 Marketplace-t

Milkovits Gábor, 2010. november 30. 07:49

A ChevronWP7 elnevezésű program segítségével ezentúl gyakorlatilag bármilyen kompatibilis külsős szoftver feltölthető a Windows Phone 7 rendszerű mobilokra, már ameddig a Microsoft nem lép közbe.

A Microsoft gyakorlatilag ugyanolyan politikát folytat, vagy szeretne folytatni a Windows Phone 7 Marketplace-szel, mint amilyet az Apple az App Store-ral. Vagyis a cég csak a hivatalos letöltő-oldalon keresztül beszerzett alkalmazásokat engedi feltelepíteni a Win7 mobilokra, ezeknek pedig előzőleg át kell esniük a vállalat ellenőrző rostáján. A társaság általában tartalom, műszaki elvárások, és fejlesztői platform alapján szelektál, a külsős fejlesztőknek pedig minimum 99 dollár regisztrációs díjat kell kifizetniük, de egyes fejlesztői eszközök használata további költségekkel is járhat. A ChevronWP7 segítségével viszont mindezek a korlátozások megkerülhetők, mind a fejlesztők, mind pedig a felhasználók számára.

Egyelőre nem lehet tudni, hogy a Microsoft milyen lépéseket tervez az alkalmazáskorlátot feltörő program ellen. Mindenesetre a cég szóvivője arról beszélt, hogy a szoftver telepítése a garancia megsértésének minősülhet, amivel a felhasználók maguk korlátozzák egyes szolgáltatásokhoz való jogosultságukat, adott esetben pedig a rendszerfrissítés meg is béníthatja a mobiljukat. Ennek Rafael Rivera, a ChevronWP7 egyik alkotója blogjában ellentmondott, szerinte ugyanis a program ugyanazt a protokollt és eljárásokat használja, mint a hivatalos regisztrációs eszköz, vagyis nem lehet külön megbénítani. Rivera hozzátette, hogy megoldásukkal nem a szoftverkalózkodást támogatják, csupán olyan szabadságot szeretnének biztosítani a Win7 mobilok tulajdonosainak az alkalmazások terén, amilyet például az Android-felhasználók élveznek.

A program saját felelősségre letölthető.

Kulcsszavak: Microsoft Windows Phone 7

Telekom ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Mobiltelefonokon érkezik a bankolás jövője

A következő évtizedben az Y és a Z generáció válnak a bankok legfontosabb célcsoportjaivái, mivel várhatóan közel 70 billió dollárnyi vagyon száll rájuk szüleiktől. Mit jelent ez a bankszektor számára? Először is azt, hogy gyorsan kell digitalizálódnia. Az újabb generációk szülöttei számára a mobiltelefonok kiemelt fontossággal bírnak: gyors, kényelmes és könnyen navigálható hozzáférést szeretnének a szolgáltatásokhoz. Mivel az Y és a Z generáció közel fele online szeretne hozzájutni a szükséges információkhoz, a banki szolgáltatások iránti elvárásaik eltérnek a szüleikétől.

2023. május 31. 12:45

Mozgalom világít rá az élet láthatatlan szépségeire

A modern, pörgős, digitális világban könnyű szem elől téveszteni a kisebb, látszólag jelentéktelen pillanatokat, amik igazán varázslatossá teszik az életet. Ezek a momentumok csak úgy elsuhanhatnak mellettünk, ahogy feladatról feladatra zakatolunk hétköznapjainkban, már-már odatapadva a képernyőkhöz. Pedig ezekben a mulandó pillanatokban lelhető meg az élet esszenciája – azokban az apróságokban, amelyek szünetre és reflekcióra késztetnek, és amiknek köszönhetően igazán értékelhetjük a körülöttünk lévő világot. A HONOR Magic5 Pro azzal a céllal készült, hogy segítse az embereket az ilyen értékes, gyakran megfoghatatlan mozzanatok megörökítésében. Így ragadható meg a láthatatlan szépség.

2023. május 30. 14:00

Így kíméli szemünket a HONOR Magic5 Pro

Napjainkban a technológia kikerülhetetlen eleme a hétköznapoknak, így létfontosságú, hogy azzal is foglalkozzunk, hogy a digitalis eszközök milyen hatással vannak szemeinkre. A HONOR Magic5 Pro, a vállalat legújabb csúcskategóriás készüléke számos szemkímélő funkcióval óvja a felhasználók látását. 

2023. május 28. 11:50

Kiemelkedő éjszakai fotós képességekkel és vezető iparági innovációkkal érkezik a HUAWEI P60 Pro

Június 1-től Magyarországon is kapható a Huawei legújabb prémium kategóriás, kiemelkedő fotós képességekkel rendelkező okostelefonja, a HUAWEI P60 Pro. A készülék iparágvezető fejlesztéseket hoz a mobilfotózás terén, a P60 Pro-t továbbfejlesztett optikai rendszerrel, valamint a piacon elsőként többlencsés Ultra Lighting telefotó kamerával szerelték fel. A 88W-os SuperCharge töltésnek köszönhetően a HUAWEI P60 Pro mindössze 10 perc alatt 50 százalékra feltölthető Turbo módban, a készülék különleges Kunlun Glass kijelzője pedig rendkívüli törésállóságot biztosít. 

2023. május 26. 17:11

Pár nap múlva jelentősen növeli 5G-s lefedettségét a Telekom

A Magyar Telekom mobilhálózat-modernizációs programjának keretében idén nyárra 60%-ra növeli lakosságszám-arányos kültéri 5G lefedettségét. A vállalat 5G hálózata 2023. június 1-jétől Budapesten, a megyeszékhelyeken, számos vidéki városban és községben, valamint a Balaton, a Velencei-tó és a Tisza-tó körül lesz érhető. A Telekom június 1. és augusztus 31. között automatikusan elérhetővé teszi az 5G-t minden ügyfelének, melyet 5G képes készülékkel és mobilinternet-szolgáltatással tudnak igénybe venni.

2023. május 24. 15:50

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Hogyan lopják el adatainkat a hackerek és mire figyeljünk jelszókezelő vásárlásakor?

2023. május 31. 15:40

Itt a legnagyobb webáruházak rangsora

2023. május 23. 20:10

Új fizetési kapu magyar e-kereskedőknek

2023. május 18. 12:49

Nem törődünk eléggé online adataink védelmével

2023. május 8. 15:39