Máris megkerülték a Win7 Marketplace-t

Milkovits Gábor, 2010. november 30. 07:49

A ChevronWP7 elnevezésű program segítségével ezentúl gyakorlatilag bármilyen kompatibilis külsős szoftver feltölthető a Windows Phone 7 rendszerű mobilokra, már ameddig a Microsoft nem lép közbe.

A Microsoft gyakorlatilag ugyanolyan politikát folytat, vagy szeretne folytatni a Windows Phone 7 Marketplace-szel, mint amilyet az Apple az App Store-ral. Vagyis a cég csak a hivatalos letöltő-oldalon keresztül beszerzett alkalmazásokat engedi feltelepíteni a Win7 mobilokra, ezeknek pedig előzőleg át kell esniük a vállalat ellenőrző rostáján. A társaság általában tartalom, műszaki elvárások, és fejlesztői platform alapján szelektál, a külsős fejlesztőknek pedig minimum 99 dollár regisztrációs díjat kell kifizetniük, de egyes fejlesztői eszközök használata további költségekkel is járhat. A ChevronWP7 segítségével viszont mindezek a korlátozások megkerülhetők, mind a fejlesztők, mind pedig a felhasználók számára.

Egyelőre nem lehet tudni, hogy a Microsoft milyen lépéseket tervez az alkalmazáskorlátot feltörő program ellen. Mindenesetre a cég szóvivője arról beszélt, hogy a szoftver telepítése a garancia megsértésének minősülhet, amivel a felhasználók maguk korlátozzák egyes szolgáltatásokhoz való jogosultságukat, adott esetben pedig a rendszerfrissítés meg is béníthatja a mobiljukat. Ennek Rafael Rivera, a ChevronWP7 egyik alkotója blogjában ellentmondott, szerinte ugyanis a program ugyanazt a protokollt és eljárásokat használja, mint a hivatalos regisztrációs eszköz, vagyis nem lehet külön megbénítani. Rivera hozzátette, hogy megoldásukkal nem a szoftverkalózkodást támogatják, csupán olyan szabadságot szeretnének biztosítani a Win7 mobilok tulajdonosainak az alkalmazások terén, amilyet például az Android-felhasználók élveznek.

A program saját felelősségre letölthető.

Kulcsszavak: Microsoft Windows Phone 7

Telekom ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Új csúcskategóriás okoseszközöket mutat be a Huawei Európában

Számos új csúcskategóriás terméket mutatott be a Huawei március 23-án Kínában. Az innovatív eszközök között szerepel a HUAWEI P60 Pro és a HUAWEI Mate X3 zászlóshajó okostelefon, a HUAWEI MateBook X Pro notebook, a HUAWEI WATCH Ultimate okosóra és a HUAWEI FreeBuds 5 vezeték nélküli fülhallgató. Az új termékek hamarosan Európában is elérhetőek lesznek, a bemutatót május 9-én, Münchenben tartja a gyártó.

2023. március 23. 16:33

Minőségi mobilra vágyik a magyar, kedvezményes áron

A közelmúltban zajlott barcelonai Mobil Világkongresszuson számos készülékgyártó mutatott be új mobilokat: a csúcskészülékek bejelentése mellett jól kirajzolódó tendencia a középkategória erősödése. A Yettel adatai szerint a magyar mobilhasználók többsége is a középkategóriás, jó érték-arányú telefonokat részesíti előnyben, és kifejezetten keresik az akciókat. Most induló promóciójában a szolgáltató 0 forintért hazavihető HONOR X7a készülékkel támogatja, hogy a megbízható hálózat élményét ügyfelei megoszthassák egymással.

2023. március 23. 13:59

Az MVM NET és a CETIN közösen tesztelte az 5G-t

Az MVM NET Zrt. és a CETIN Hungary Zrt. városi környezetben és agrárgazdaságban tesztelte, hogyan lehet gazdaságosan 5G hálózatot kiépíteni és működtetni olyan helyszíneken, ahol ezt az 5G alapú alkalmazások elterjedése, illetve az adatforgalom növekedése szükségessé teszi. A független, integrált infrastruktúra-szolgáltatók a teszt tapasztalatai alapján megállapították: fenntarthatósági és gazdaságossági szempontok miatt sok esetben a hálózatot célszerű egyetlen szolgáltatónak kiépíteni és üzemeltetni, majd azon több operátor számára szolgáltatást nyújtani.

2023. március 22. 17:09

Minden, amit érdemes tudni a HONOR Magic5 széria kijelzőtechnológiájáról

A fejlett kijelzőtechnológiák terén végzett, átfogó kutatás és fejlesztés (K+F) figyelemre méltó eredménye a HONOR Magic5 sorozat, amely a Magic5 Lite és a Magic5 Pro készülékeket foglalja magába. Az innováció és a csúcstechnológia iránti rendíthetetlen elkötelezettségével a HONOR a Magic5 sorozatával ismét új mércét állított fel a mobiltelefonok kijelzőjének iparágában.

2023. március 21. 18:38

Nézz élőben Forma-1-et a Direct Now app-ban!

Sportosan indul a tavasz a Direct One-nál: igazi újdonsággal lepi meg előfizetőit a streaming- és tartalomszolgáltató. A március elején indult sporthub mindent összegyűjt egy helyre, amire egy sportrajongónak szüksége van. Így nemcsak a közelgő mérkőzések és futamok időpontjáról értesülhetünk, és a csapatok és játékosok fontos háttérinformációihoz férhetünk hozzá, de az NB1-es és Premier League meccsek, valamint a Forma-1-es futamok élő közvetítéseit is nézhetjük – mindezt egyetlen gombnyomással. 

2023. március 21. 12:46

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Az Alzánál egyszerűbb lett az áruvisszaküldés és a reklamáció

2023. március 21. 09:59

Töretlennek tűnik a csaló e-mailek és SMS-ek terjedése – van megoldás

2023. március 14. 20:32

IT Akadémiát indított a BME VIK és a Qualysoft

2023. március 9. 14:08

DEUTSCHE TELEKOM innovációk az idei Mobil Világkiállításon

2023. február 28. 12:48