Tudatos távközlési szolgáltatás vásárlásra biztat az NMHH

MTI Sajtóadatbank, 2010. december 20. 08:41

Az elektronikus eszközök, illetve a távközlési és internetes szolgáltatások vásárlásakor fontos tudnivalókra, illetve a tudatos vásárlásra és használatra hívta fel a figyelmet karácsony előtt a Nemzeti Média és Hírközlési Hatóság (NMHH) hírközlési és média biztosa.

Takács Péter pénteken Budapesten sajtótájékoztatón a kilenc pontban összegzett tanácsokról elmondta: a vevők minden, de különösen az akciós vásárlás előtt tájékozódjanak a feltételekről, s a szolgáltatások igénybevétele előtt mérlegeljék, mire van szükségük.

 A szerződéseket olvassák el, bármilyen hosszúak is, s nézzék meg az apró betűs részeket is. Nézzék meg a díjszabás részleteit,a szolgáltatás paramétereit, mert előfordulhat, hogy nem azt kapják a csomagban, amire valóban szükségük van.

 Mérlegeljenek a hűségnyilatkozat aláírása előtt, s a szóbeli, telefonon kötött megállapodásokat mindig kérjék írásban. Ha pedig valaki nem szeretne szerződést kötni az ajánlattevővel, nagyon határozottan nyilatkozzon arról, hogy nem akarja elfogadni az ajánlatot.

 Takács Péter hozzátette: a hűségnyilatkozat nem eleve rossz konstrukció, hiszen a cégek ennek keretében előnyöket kínálnak a vevőknek. Ugyanakkor a fogyasztó mérlegelje, hogy megfelelnek-e neki a feltételek, például az időtáv, s a felmondás korlátai.

 Az internet szolgáltatásról elmondta, csökkennek az ezzel kapcsolatos panaszok, de mivel nagyon népszerű szolgáltatás, még mindig sokan fordulnak a hatósághoz.

 A tapasztalatok alapján közölte, a potenciális vevőnek érdemes megtudnia, hogy a sávszélesség garantált-e, s ez valóban a rendelkezésére áll majd, ha előfizet a szolgáltatásra. A mobilinternet esetében pedig az az egyik legfontosabb, hogy a vevő tudja, a készüléken vásárláskor automatikusan aktiválják az internetezést lehetővé tevő start csomagot, ám ennek használata nagyon drága. Aki mobilon akar internetezni, kössön külön csomagra szerződést a szolgáltatóval.

 Az emelt díjas szolgáltatásokról kifejtette, a kiemelkedő díjakért igénybe vett letöltéseknél fontos tisztázni, hogy egy termékre vonatkozik-e vagy többre. Fontos tudni azt, hogy az emelt díjas szolgáltatás igénybe vétele esetén nemcsak a küldött, hanem a fogadott sms-ért is fizetni kell.

 A digitális eszközökről, például a televíziókról elmondta, olyat érdemes venni karácsonykor, amelyik a földfelszíni digitális adást is tudja fogni.

 Takács Péter elmondta: vásárlás előtt érdemes felkeresni például a www.nmhh.hu, a www.tantusz.nmhh.hu, illetve a www.mobilozzokosan.hu oldalakat, amelyeken nagyon sok hasznos információ található.

 

Telekom ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Új chatbotjával szabadítja fel a mesterséges intelligencia képességeit a Viber

A Viber AI Chat & Create chatbotja lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy kérdéseket tegyenek fel és képeket tervezzenek közvetlenül az alkalmazáson keresztül, a DALL-E és a Davinci mesterséges intelligencia technológiák támogatásával.

2023. február 2. 20:16

Az új Galaxy S23 sorozat átírja a prémium felhasználói élmény fogalmát

A Samsung bemutatja a Galaxy S23, Galaxy S23+ és Galaxy S23 Ultra készülékeit, amelyek új korszakot nyitnak a Samsung Galaxy által nyújtott prémium élmények terén. Az új Galaxy eszközök kamerái a korábbinál is nagyobb szabadságot biztosítanak a felhasználóknak a bennük rejlő kreativitás felfedezésében és megélésében. 

2023. február 2. 11:20

Fotózási és videózási tippek a HONOR-tól a téli szezonhoz

A hideg téli hónapokban is számtalan lehetőség nyílik kiváló minőségű fényképek és videók készítésére. Az okostelefonok fejlődésének köszönhetően már nem csak a profi fényképezőgépekkel lehet lélegzetelállító felvételeket készíteni, hanem zsebünkben elférő készülékeinkkel is – akár otthon vagyunk, akár elutazunk sportolni valahova. 

2023. január 26. 12:39

A Rakuten Viber jelentős fejlesztésekkel lépte túl a szuper alkalmazások státuszát

A Rakuten Viber, az üzenetküldés és a hangalapú kommunikáció globális vezetője két jelentős újítást jelentett be világszerte, amely az alkalmazáson belüli márka és felhasználó közötti interakció fejlődésének új szakaszát vetíti előre. Az új funkciók közé tartozik ezentúl a Business Inbox és a kereshető Commercial Account (Kereskedelmi Fiók), amely a Viber hosszú távú szuperapp-stratégiájának következő lépését jelenti.

2023. január 23. 20:24

Januártól a MediaMarkt áruházakban is megvásárolhatóak a Vodafone mobil előfizetései

A tavaly év végén indult próbaüzem sikerét követően, január 18-tól már az összes magyarországi MediaMarkt áruházban megvásárolhatóak a Vodafone előfizetései mobilkészülékekhez. Magyarországon ez az első és egyetlen ilyen komplex, vásárlóbarát megoldás, melyben egy kiskereskedelmi egység a teljes mobiltelefon-választékát szolgáltatói támogatással, előfizetéssel kínálja vásárlói felé. 

2023. január 22. 14:25

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak ‘Az Év Honlapja’ 2022 díjazottjai!

2023. január 27. 09:47

Látássérülteknek fejlesztett eszköz nyerte az LG versenyének fődíját

2023. január 26. 14:02

Közeleg a 31. Magyar Innovációs Nagydíj felhívás beadási határideje

2023. január 16. 18:51

A Bullitt műholdas szolgáltatása lefedettlenség esetén is biztosítja az üzenetküldést

2023. január 9. 15:46