Alaptőke-emeléssel Sziget többségi tulajdonos az econet.hu

forrás Prim Online, 2010. december 22. 19:29

Sikeresen lezárult az econet.hu novemberben elhatározott alaptőke emelése. A zártkörű tőkeemelésben részt vevő társaságok 10 millió darab részvény 1,2 milliárd forintos kibocsátási értékét november 29-én befizették. A tőkeemelés során befolyt összeg felhasználásával az econet.hu 51 százalékra növelte részesedését az ország piacvezető fesztiválszervező cégében, a Sziget Kft-ben.

2010. december 21-én az alapszabály módosításával sikeresen lezárult az econet.hu novemberben elhatározott alaptőke emelése. A tőkeemelésre jogosult társaságok - a DonaDöme Kft. és a Héjja Befektető és Vagyonkezelő Kft. - a lejegyzett 5-5 millió darab részvény 1,2 milliárd forintos (részvényenként 120 forintos) kibocsátási értékét november 29-én teljes egészében befizették. A tőkeemelés során befolyt friss tőke felhasználásával az econet.hu 51 százalékra növelte részesedését az ország piacvezető fesztiválszervező cégében, a Sziget Kft-ben.

„Tulajdonképpen elértük a Sziget tranzakcióban kitűzött egyik legfontosabb célunkat, miénk a Sziget többségi tulajdona. Ezzel újabb piacvezető márkákat üdvözölhetünk a portfóliónkban”- összegezte Balázs Csaba, az econet.hu elnöke. „Jövőre a további növekedés mellett az eredményesség javítására is koncentrálnunk kell, amihez nagyban hozzájárulnak majd a Sziget Kft. évek óta nyereséges nyári fesztiváljai.” A tranzakció következtében az econet.hu cégcsoport 2011-es konszolidált árbevétele az előző évihez képest várhatóan több mint kétszeresére, a reklámpiac teljesítményétől függően a 8,5 és 10 milliárd forint közötti tartományba növekedhet majd, és emellett a csoport üzemi szintű eredményessége is intenzív módon, félmilliárd forintot meghaladó mértékben javulhat.

Az alaptőke-emelés során a társaság részvényesei elsőbbségi jogukkal a jegyzési időszakban nem éltek, így a társaság jegyzett tőkéje összességében a korábbi 5 milliárd 851 millió forintról 6 milliárd 851 millió forintra növekedett.
 

Infogazdaság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Innováció mentén szakad ketté a hazai vállalati szektor

Az RnD Strategy Kft. közösen a Kantar – Hoffman nemzetközi piackutató céggel az elmúlt 20 év legátfogóbb innovációs kutatását végezte el 2022 júliusában. A kutatás a soft kvóta régióra és fő nemzetgazdasági ágazatokra vonatkozva zajlott; ezek a mezőgazdaság, az ipar, a kereskedelem és a szolgáltatás.

2022. október 2. 14:18

Több év kihagyás után sem lehetetlen visszatérni a munkaerőpiacra

Több éves kihagyás után gyakran egy konferenciahívás elindítása sem magától értetődő a munka világába visszatérők számára, megkopik a szakmai és nyelvtudás. Ebben segít a Morgan Stanley Return to Work – Lendülj újra munkába! programja, amelyet hetedik éve hirdet meg Budapesten a globális pénzintézet. A 16 hetes képzés azoknak segít, akik legalább egy év kihagyás után szeretnének visszatérni a munkaerőpiacra. A programra 2022. október 30-ig lehet jelentkezni.

2022. október 2. 11:51

Tajvani eszközökkel innoválják a magyar energiaipart

A világ egyik vezető ipari informatikai berendezéseket gyártó és fejlesztő vállalata, a tajvani székhelyű Moxa szeptemberben legnagyobb magyarországi partnereihez látogatott, hogy bemutassák legújabb fejlesztéseiket, amelyeket elsősorban a transzformátor-alállomásokon keletkezett igények és a megújuló energiaforrások egyre szélesebb körű elterjedése inspirált.

2022. október 1. 10:13

Rendszerváltozások: az átláthatatlan vállalati informatika az innovációt is megöli

A verseny által kikényszerített folyamatos költségcsökkentési spirál, a munkaerőhiány pótlására fejlesztett informatikai megoldások és robotizáció, valamint a technológia fejlődése mind a digitalizáció irányába hat. Ennek következtében komplex, sok területet lefedő, integrált rendszerek és célrendszerek jelennek meg a vállalati IT-környezetben. 

2022. szeptember 30. 15:15

Hazánkba is megérkezett a felújított okostelefonokat értékesítő startup

A világ négy vezető telefonmárkájának (Apple, Samsung, Xiaomi és Huawei) mintegy 300 különböző modellje érhető el nagyon kedvező áron a Rejoy.hu-n, a felújított telefonok újonnan indult piacterén. Ezek nem egyszerűen használt telefonok, a szigorú tesztelési- és alapos tisztítási folyamatot követően a cég 12 hónapos garanciát vállal mindegyikre. A Rejoy sikeres üzleti modellje már két országban bizonyította működőképességét, a cég pedig 8 millió eurós befektetést kapott az eMAG Ventures-től.

2022. szeptember 29. 20:23

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Jól szerepeltek a magyar diákok a juniorok informatikai diákolimpiáján

2022. szeptember 26. 18:20

Megvannak az idei Gyurós Tibor-díjazottak

2022. szeptember 21. 13:46

Hatalmas siker a tudományos Európa Bajnokságon

2022. szeptember 19. 18:00

’Az Év Honlapja’ pályázat 21. alkalommal keresi a legjobb honlapokat, applikációkat és digitális megoldásokat

2022. szeptember 7. 11:38