Hamarosan az amerikai iPhone-rajongók is választhatnak szolgáltatót

MTI Sajtóadatbank, 2011. január 13. 09:29

Hamarosan az amerikai iPhone-rajongók is választhatnak szolgáltatót, miután a legnagyobb előfizetői táborral rendelkező amerikai mobilszolgáltató is árusítani fogja az Apple telefonját.

A Verizon bejelentése szerint vásárlóik február 10-től juthatnak hozzá azokhoz a készülékekhez, amelyeket a 2007-es megjelenést követően az Egyesült Államokban kizárólag az AT&T mobiltársaság ügyfelei vásárolhattak meg.

 A távközlési piacot forradalmasító érintőképernyős készülékekből a megjelenés évében mintegy egymillió darabot, azaz az Egyesült Államokban értékesített iPhone-ok 27 százalékát kódolták ki az elégedetlen felhasználók.

 A kártyafüggetlenített készülékek magas számát az amerikai informatikai óriáscég sem nézte jó szemmel, miután az AT&T mobiltáraság nemcsak az előfizetői szerződések, hanem a telefonálások alapján is százalékot fizetett.

 Az iPhone európai megjelenésével az Apple szokatlan árukapcsolása számtalan országban volt jogi viták forrása. Ezek alapján volt, ahol a gyártót arra kötelezték, hogy előfizetés és hűségidő nélkül is tegye elérhetővé a népszerű készülék kártyafüggetlen változatát.

 A tavaly bemutatott iPhone 4-et Magyarországon is több szolgáltató kínálja, míg Amerikában az Apple 2011. január 11-én, 11 óra 11 perckor mindössze azt jelentette be, hogy az AT&T tavaly kilenc hónapon belül aktiválta a 11,1-milliomodik iPhone-előfizetést.

 Elemzők szerint a Verizon iPhone-ajánlataival nem lesz látványos piaci változás, jóllehet az árakat még senki sem ismeri. A visszafogott érdeklődés szerintük abból ered majd, hogy a felhasználók általában két évre kötöttek hűségnyilatkozatot, és az előfizetők közül sokan családi vagy vállalati, csoportkedvezményre jogosító szerződéssel rendelkeznek.

 Tim Cook, az Apple vezető munkatársa szerint a +4G-s chipek (a + jel a megnövelt sebességű 3G hálózatot jelenti) első sorozata olyan formatervezési kompromisszumokat követelt volna az Apple-től, amelyekre nem szívesen vállalkoztak volna. A felhasználók pedig nem akarnak tovább várni, ezért döntöttek úgy, hogy a lassan már "elavultnak" tekintett 3G-s telefonnal próbálják felvenni a versenyt a 4G-re is alkalmas kütyükkel.
 

Kulcsszavak: mobilszolg iPhone Apple

Telekom ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A HONOR X6a-val a vállalat újra a középkategóriás okostelefonok világában alkot nagyot

A HONOR ma bejelentette, hogy érkezik a HONOR X6a. Bámulatos, 6,56”-os kijelzője támogatja a dinamikus fénytompítást, erőteljes 50MP-es tripla kamerarendszere kiváló a fényképezéshez, az 5200mAh-s  akkumulátor teljesítmény és a 128GB tárhely pedig átfogó felhasználói élményt nyújtanak az egész napra.

2023. október 2. 14:24

Díjeső a HONOR-nak Kínában

A HONOR innovációs díjat nyert az okoseszközök kategóriájában a Kantar BrandZ China gálaeseményen.

2023. szeptember 28. 12:53

Megérkezett a nemzetközi piacra szánt Xiaomi 13T telefoncsalád

A Xiaomi bemutatta a legújabb 13T okostelefon sorozatát, a Xiaomi 13T-t és a Xiaomi 13T Pro-t, amely a képalkotást művészi fokon űző felhasználók körében tehet szert majd a legtöbb rajongóra. A Leicával közösen fejlesztett, professzionális optika került a készülékekbe, így a Xiaomi 13T sorozat a Leica kamerák esszenciáját megragadó Authentic Leica Imagery szolgáltatásokkal büszkélkedhet. A telefonok teljesítményét optimalizálták, üzemidejüket még jobban kitolták, a kijelzőjük pedig kristály tisztán, nagy részletgazdagsággal jeleníti meg a tartalmakat – vagyis kivételesen jó képmegjelenítő tulajdonságokkal rendelkeznek és nagyszerű felvételek készülhetnek velük. 

2023. szeptember 27. 12:54

Kontakt jelnyelvi tolmácsszolgáltatás a Telekomnál

2023. szeptember 24-étől a Magyar Telekom 29 üzletében és telefonos ügyfélszolgálatán jelnyelvi tolmácsszolgáltatás vehető igénybe a hallássérült ügyfelei akadálymentes kiszolgálása érdekében.

2023. szeptember 24. 11:44

Hajlítható élmény a Try Galaxy segítségével

Már elérhető a Samsung Try Galaxy program frissítése, amellyel a nem androidos okostelefonok  felhasználói már magyar nyelven is kipróbálhatják a One UI 5.1.1 szoftver vonzó lehetőségeit és felfedezhetik az új Galaxy Z Flip5 és Z Fold5 okostelefonok funkcióit. A Galaxy Z Fold5 sokoldalú és magával ragadó kijelzőjének előnyeit újszerűen mutatja be az alkalmazás: két párosított eszközön szemlélteti a hajlítható élményt.

2023. szeptember 23. 10:23

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Negyvenéves magyar mikroszámítógépre fejlesztenek új játékokat

2023. szeptember 29. 18:51

Megvannak az idei Gyurós Tibor-díjazottak

2023. szeptember 20. 15:17

Diákokat, női vezetőket és roma fiatalokat is támogatnak a Morgan Stanley munkatársai

2023. szeptember 18. 13:16

Hat érmet hoztak haza a magyar diákok a Nemzetközi Informatikai Diákolimpiáról

2023. szeptember 4. 15:38