Hamarosan az amerikai iPhone-rajongók is választhatnak szolgáltatót

MTI Sajtóadatbank, 2011. január 13. 09:29

Hamarosan az amerikai iPhone-rajongók is választhatnak szolgáltatót, miután a legnagyobb előfizetői táborral rendelkező amerikai mobilszolgáltató is árusítani fogja az Apple telefonját.

A Verizon bejelentése szerint vásárlóik február 10-től juthatnak hozzá azokhoz a készülékekhez, amelyeket a 2007-es megjelenést követően az Egyesült Államokban kizárólag az AT&T mobiltársaság ügyfelei vásárolhattak meg.

 A távközlési piacot forradalmasító érintőképernyős készülékekből a megjelenés évében mintegy egymillió darabot, azaz az Egyesült Államokban értékesített iPhone-ok 27 százalékát kódolták ki az elégedetlen felhasználók.

 A kártyafüggetlenített készülékek magas számát az amerikai informatikai óriáscég sem nézte jó szemmel, miután az AT&T mobiltáraság nemcsak az előfizetői szerződések, hanem a telefonálások alapján is százalékot fizetett.

 Az iPhone európai megjelenésével az Apple szokatlan árukapcsolása számtalan országban volt jogi viták forrása. Ezek alapján volt, ahol a gyártót arra kötelezték, hogy előfizetés és hűségidő nélkül is tegye elérhetővé a népszerű készülék kártyafüggetlen változatát.

 A tavaly bemutatott iPhone 4-et Magyarországon is több szolgáltató kínálja, míg Amerikában az Apple 2011. január 11-én, 11 óra 11 perckor mindössze azt jelentette be, hogy az AT&T tavaly kilenc hónapon belül aktiválta a 11,1-milliomodik iPhone-előfizetést.

 Elemzők szerint a Verizon iPhone-ajánlataival nem lesz látványos piaci változás, jóllehet az árakat még senki sem ismeri. A visszafogott érdeklődés szerintük abból ered majd, hogy a felhasználók általában két évre kötöttek hűségnyilatkozatot, és az előfizetők közül sokan családi vagy vállalati, csoportkedvezményre jogosító szerződéssel rendelkeznek.

 Tim Cook, az Apple vezető munkatársa szerint a +4G-s chipek (a + jel a megnövelt sebességű 3G hálózatot jelenti) első sorozata olyan formatervezési kompromisszumokat követelt volna az Apple-től, amelyekre nem szívesen vállalkoztak volna. A felhasználók pedig nem akarnak tovább várni, ezért döntöttek úgy, hogy a lassan már "elavultnak" tekintett 3G-s telefonnal próbálják felvenni a versenyt a 4G-re is alkalmas kütyükkel.
 

Kulcsszavak: mobilszolg iPhone Apple

Telekom ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Korlátlan belföldi mobilinternetet kínál az új Mobilnet XXL díjcsomag

A megnövekedett adatigényekre reagálva megújítja hordozható eszközökhöz is használt, csak mobilinternetet biztosító SIM-kártyákhoz tartozó lakossági hordozható mobilinternet portfolióját a Vodafone Magyarország. A szolgáltató új díjcsomagja, a korlátlan belföldi adatkeretet kínáló Mobilnet XXL a Mobilnet Start+, a Mobilnet Medium+ és Mobilnet 150 GB csomagokat váltja. 

2023. június 4. 12:20

Vadonatúj, trendi színekben érkezik a megújult Nokia 2660 Flip

Húzd jobbra a valóságot a vadonatúj, Pop Pink és Lush Green színekben is elérhető Nokia 2660 Flippel. A már jól ismert, élénk színekben újragondolt készüléket a Z és Y generáció hirtelen megugró érdeklődése hívta életre, akik a saját mentális egészségük érdekében egyre többen választják a Flipet, hogy korlátozzák az okostelefonjuk képernyője előtt töltött idejüket.*

2023. június 2. 09:54

Mobiltelefonokon érkezik a bankolás jövője

A következő évtizedben az Y és a Z generáció válnak a bankok legfontosabb célcsoportjaivái, mivel várhatóan közel 70 billió dollárnyi vagyon száll rájuk szüleiktől. Mit jelent ez a bankszektor számára? Először is azt, hogy gyorsan kell digitalizálódnia. Az újabb generációk szülöttei számára a mobiltelefonok kiemelt fontossággal bírnak: gyors, kényelmes és könnyen navigálható hozzáférést szeretnének a szolgáltatásokhoz. Mivel az Y és a Z generáció közel fele online szeretne hozzájutni a szükséges információkhoz, a banki szolgáltatások iránti elvárásaik eltérnek a szüleikétől.

2023. május 31. 12:45

Mozgalom világít rá az élet láthatatlan szépségeire

A modern, pörgős, digitális világban könnyű szem elől téveszteni a kisebb, látszólag jelentéktelen pillanatokat, amik igazán varázslatossá teszik az életet. Ezek a momentumok csak úgy elsuhanhatnak mellettünk, ahogy feladatról feladatra zakatolunk hétköznapjainkban, már-már odatapadva a képernyőkhöz. Pedig ezekben a mulandó pillanatokban lelhető meg az élet esszenciája – azokban az apróságokban, amelyek szünetre és reflekcióra késztetnek, és amiknek köszönhetően igazán értékelhetjük a körülöttünk lévő világot. A HONOR Magic5 Pro azzal a céllal készült, hogy segítse az embereket az ilyen értékes, gyakran megfoghatatlan mozzanatok megörökítésében. Így ragadható meg a láthatatlan szépség.

2023. május 30. 14:00

Így kíméli szemünket a HONOR Magic5 Pro

Napjainkban a technológia kikerülhetetlen eleme a hétköznapoknak, így létfontosságú, hogy azzal is foglalkozzunk, hogy a digitalis eszközök milyen hatással vannak szemeinkre. A HONOR Magic5 Pro, a vállalat legújabb csúcskategóriás készüléke számos szemkímélő funkcióval óvja a felhasználók látását. 

2023. május 28. 11:50

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Hogyan lopják el adatainkat a hackerek és mire figyeljünk jelszókezelő vásárlásakor?

2023. május 31. 15:40

Itt a legnagyobb webáruházak rangsora

2023. május 23. 20:10

Új fizetési kapu magyar e-kereskedőknek

2023. május 18. 12:49

Nem törődünk eléggé online adataink védelmével

2023. május 8. 15:39