Kínában lekapcsolták a netről Egyiptomot

Vértes János Andor, 2011. január 31. 16:43

Miközben már úgy gondoltuk, hogy senki nem zárhatja az információkat berlini fal mögé, az egyiptomi hírzárlat mellett meglepő hírt kaptunk a kínai nagy fal mögül is: a Sina, Tencent és Sohu internetszolgáltatókhoz tartozó mikroblog-szoftverek keresőiből törölték az "Egyiptom" kifejezést.

Mint azt több megközelítésben is hírül adtuk, az egyiptomi kormány a hétvégén megpróbálta a megmozdulások szervezőit az internet és a mobilszolgáltatás teljes leállításával elszigetelni egymástól és mozgatott tömegektől

Bár a műveletnek a zavargások terén semmi eredménye nem volt, azt, hogy a kikapcsolást mennyire száz százalékosan sikerült megvalósítani, az alábbi képünk is mutatja.

 Nem gondoltuk azonban, hogy szinte egyidejűleg azzal, hogy az adatforgalom leállt Egyiptomban, akad a Földön még egy ország, amely a véleménynyilvánítás és szólásszabadság mindeddig példátlan korlátozását nem elitéli, hanem egy picit rá is tesz: Kína - ha egyelőre nem is az egyiptomihoz hasonló mértékben - de elkezdte fékezni a véleménycserét Egyiptomról.

Ha egy kínai twitterező/blogger megpróbál rákeresni Egyiptomra, ezt a választ kapja a keresőtől: "Összhangban az idevonatkozó törvényekkel, rendeletekkel és politikával a keresés eredménye nem jelenik meg."

Kipróbáltuk a http://english.sina.com/ weboldal beépített Google keresőjét is, ott viszont csak 2010 augusztusa előtti hírek jöttek a felszínre, ennyi késleltetéssel már biztos nem okoznak zavart a távoli események Pekingben. Kínában megállt az idő, s ha úgy látják, hogy máshol nem, akkor sincs vész, ha virtuálisan is, de ők megállítják...

 

 

 

 

 

hirek.com ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Autót is vezethetsz a HONOR szemkövető funkciójával!

A HONOR legújabb, mesterséges intelligencia hajtotta szemkövető funkciójával úgy is vezethetsz autót, hogy nem ül benne senki.

2024. február 22. 20:28

Mitől lesz értékálló a cégvagyon? Befektetve, hasznosítva, fialtatva, kiszervezve!

Az elmúlt évben elinflálódott a cégvagyonok értéke is. A hazai kkv-k vagyonuk értékének több mint 40 %-át veszítették el. Sokat tanultunk belőle! A PP Konferenciaközpont és a BKIK „Mitől lesz értékálló a cégvagyon? Befektetve, hasznosítva, fialtatva, kiszervezve!” című hibrid konferenciájának előadói sok megoldást mutatnak a cégvagyon bevédésére, biztonságba helyezésére és befektetésére.

2024. február 22. 19:10

Stabilan tartja második helyét a legtöbb tévét értékesítők listáján a Hisense

Több mint 25,9 millió eladott készülékkel, 2023-ban is a második helyet foglalta el a Hisense a legtöbb tévét értékesítő gyártók globális listáján. A vállalat a magyar piacon is jelentős bővüléssel zárta a tavalyi évet: több mint 38 ezer tévékészüléket adott el, így 29 százalékkal növelte a tévéeladásokat az előző évhez képest. A globális eladásnövekedésnek köszönhetően a Hisense az egyetlen márka a top 5-ös listán, amely az elmúlt hat évben folyamatosan növelte eladásait az észak-amerikai és európai piacokon.

2024. február 22. 17:43

A magyar fejlesztésű Chameleon Smart Home segít a hotelek okosításában is

A Smart Hotel Solution Zrt., a rendszerfüggetlen okosotthon-szakértő Chameleon Smart Home stratégiai partnere bemutatta a kifejezetten szállodák számára fejlesztett, okosotthonnal kombinált komplex szállodaüzemeltető rendszert. A Hotelify okoshotel-applikáció, amely az App Store és a Google Play felületein is elérhető, lefedi a szállodai tartózkodás teljes folyamatát a foglalástól a távozásig. A Hotelify segíti a vendégeket, hogy mobiltelefonjukon keresztül elérjék a szállodák szolgáltatását, az üzemeltetőket pedig abban támogatja, hogy komoly digitalizációt és hatékonyságnövelést hajthassanak végre a költséghatékonyabb és professzionálisabb hotelüzemeltetés érdekében.

2024. február 22. 16:04

Az LG három hónapig ingyenes Apple TV+ hozzáférést kínál okostévéin

Három hónapos ingyenes Apple TV+ hozzáférést kínál az LG okostévék tulajdonosainak az LG Electronics (LG). Az ajánlat 93 országban*, köztük Magyarországon is érvényes 2024. február 6-tól 2024. április 30-ig az új Apple TV+ felhasználók számára.**  Az ingyenes próbaidőszak a 2018-as, vagy későbbi gyártású 4K és 8K LG okostévéken, az Apple TV alkalmazáson belül érhető el. 

2024. február 22. 14:29

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar siker a bahreini Forma 1-en

2024. február 21. 16:15

Közös mentorprogramot indít a Corvinus és az OTP

2024. február 20. 11:27

Megvannak ‘Az Év Honlapja’ 2023 díjazottjai!

2024. február 8. 09:30

Számos díjjal jutalmazták az LG innovációit a 2024-es CES-en

2024. január 29. 16:07