Autóvezetési információk külföldre utazóknak

forrás Prim Online, 2011. március 1. 10:04

A külföldön autózó sofőröket segít felkészülni az idegen országbeli vezetésre az Autóbérlés Online 2011. március 1-én elindított Utazási Információs Központja.

Az Autóbérlés Online felmérése szerint a külföldön autót kölcsönző ügyfeleket legjobban az aggasztja az utazás során, hogy nincsenek pontosan tisztában az adott ország közlekedési szabályaival, olyan területen fognak autózni, amely számukra ismeretlen, illetve a helyi sofőrök vezetési morálja és a turistákkal szembeni viselkedésük a forgalomban. A Nagy-Britanniában, Írországban és Ausztráliában autózó sofőrök a menetirány szerinti baloldalon történő vezetéstől tartanak a leginkább. Ezt néhányan szeretnék olyan különleges kéréssel enyhíteni, hogy a Dublinban vagy Londonban bérelt autót - az itthon megszokott - bal oldali kormánnyal kérik.

Azért, hogy segítse a külföldön autózó sofőröket felkészülni az idegen országbeli vezetésre, az Autóbérlés Online 2011. március 1-én elindította Utazási Információs Központját. Az Utazási Információs Központban 38 - a magyarok által leggyakrabban látogatott - ország található meg. Az információk többek között tartalmazzák az országra vonatkozó sebességhatárokat, alkohol limitet vagy éppen a fényszóró használatára vonatkozó szabályokat.

A biztonságos és kellemes autózás érdekében az Autóbérlés Online a következő tippeket ajánlja a külföldön autózó sofőröknek:

Készüljön fel! - Mielőtt elindul, győződjön meg róla, hogy a szükséges iratok Önnél vannak és az útlevél vagy személyigazolvány, vezetői engedély érvényesek. Mindenképpen érdemes előre biztosítást kötni, ha külföldre utazik. A szükséges biztosítási papírokat vigye magával és az információs telefonszámot jegyezze le.

Tervezze meg az útvonalat! - Érdemes előre megtervezni az útvonalakat. Amennyiben már tudja, hogy hová szeretnének ellátogatni a nyaralás ideje alatt, előre nézze át az útvonalat, hogy minél gyorsabban elérje úti célját. Jó segítség lehet az útvonaltervező és persze a térkép; de ha GPS navigációs rendszerrel rendelkezik - vagy bérel az autóval - az nagyban megkönnyítheti a tájékozódást.

Tartson szüneteket! - A hosszabb vezetést érdemes és ajánlott megszakítani rövid szünetekkel. Ha lehetséges úgy tervezze meg az utat, hogy az útba eső helyi látványosságokat is meglátogatják. Így az utazás és az autózás még élvezhetőbb lesz, megtöri a monotonitást és jobban tud koncentrálni a vezetésre.

Vezessen óvatosan! - A biztonság a legfontosabb, még az utazás ideje alatt is. Mindig vezessen óvatosan az ismeretlen utakon. Számítson rá, hogy a helyi autósok türelmesek a turistákkal, de persze mindig akadhat, aki elveszti a türelmét a térképet böngésző és tájékozódó utazóval szemben. Mindig legyen körültekintő, ha hirtelen megáll, vagy irányt változtat.

Az Autóbérlés Online-ról:

Az AutoberlesOnline.hu néhány másodperc alatt megtalálja számunkra az elérhető legjobb bérautó ajánlatot 130 országban és 12000 különböző helyszínen, ezzel leegyszerűsíti az autóbérlést.
Az Autóbérlés Online a vezető autókölcsönzők - pl. Avis, Europcar, Sixt- és a legjobb helyi cégek ajánlataiból keresi ki a legjobb elérhető árakat.
 

Automobil ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Mesterséges intelligencia a kamerákban

Az automatizált vezetés lépésről lépésre egyre több támogatást nyújt a sofőröknek, jövőbeni célja pedig, hogy a jármű végül átvehesse a teljes irányítást. Sőt, még ennél is több: „Az embernél jobb vezetővé kívánjuk fejleszteni az autókat, így növelve a közúti közlekedés biztonságát. Más szavakkal: a technikának még az embernél is megbízhatóbban kell működnie” – hangsúlyozta Harald Kröger, a Bosch igazgatótanácsának tagja.

2019. szeptember 18. 20:30

A Bosch mobilitási üzletága gyorsabban nő a piacnál

A Bosch 2018 eleje óta mintegy 13 milliárd euró összegben kapott elektromobilitási megrendeléseket, többek között személygépkocsik és könnyű teherautók akkumulátoros erőátviteli rendszereire vonatkozó gyártási projekteket. E sikeres megrendeléseknek és saját innovatív erejének köszönhetően a Bosch a jelenlegi nehéz körülmények között is tartja pozícióját.

2019. szeptember 13. 11:28

A Fujitsu bemutatta közlekedési fejlesztéseit a berlini Shift AUTOMOTIVE konferencián

A Fujitsu - ma bemutatott - „Future Mobility Accelerator” jövőképe a gépjárműtechnológia innovációit hasznosítva támogatja az ENSZ 17 fenntartható fejlődési célkitűzésének1 megvalósulását – és pragmatikus, gyakorlatias lehetőségekkel, kisebb környezetterhelés mellett segíti a mobilitást a jövő városi környezetében.

2019. szeptember 11. 15:40

Nő a mobilparkolás népszerűsége

Az elmúlt években dinamikusan növekedett a mobilparkolások száma az egész országban a Nemzeti Mobilfizetési Zrt. weboldalán keresztül elérhető adatok alapján, melyeket a Parkl dolgozott fel. Míg 2014 júliusában kevesebb, mint 40 ezer parkolást bonyolítottak átlagosan naponta mobilról, addig idén júliusban ez a szám már majdnem 100 ezer volt, derül ki statisztikákból. Az elmúlt évek tapasztalatai alapján a csúcsidőszak az ősz, így a következő hónapokban nehezebb parkolási körülmények várhatók. 

2019. szeptember 9. 11:48

Egyre ritkábban kell "tankolni" az elektromos autókkal

Az újonnan forgalomba helyezett elektromos autók hatótávolsága tavaly átlagosan 300 kilométer volt, ami 10 százalékkal hosszabb, mint az előző évben. Ez az érték 2011-ben még 150 kilométer volt, s 2014-ben érte el a 200 kilométert. A szakértők előrejelzése szerint 2020-ban az újonnan forgalomba helyezett elektromos autók átlagosan legalább 400 kilométert lesznek képesek megtenni egyetlen töltéssel.

2018. szeptember 19. 10:12

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak a digitális marketingről szóló legjobb szakdolgozatok

2023. március 27. 12:43

Az Alzánál egyszerűbb lett az áruvisszaküldés és a reklamáció

2023. március 21. 09:59

Töretlennek tűnik a csaló e-mailek és SMS-ek terjedése – van megoldás

2023. március 14. 20:32

IT Akadémiát indított a BME VIK és a Qualysoft

2023. március 9. 14:08