Az OTE és a Deutsche Telekom ajánlatot tesz a Romtelecom részvényeinek megvásárlására

MTI Sajtóadatbank, 2011. május 11. 08:25

A görög OTE és a német Deutsche Telekom ajánlatot tesz a román államnak a Romtelecom távközlési vállalat még állami tulajdonában maradt részvényeinek megvásárlására - írta kedden a Hotnews román hírportál.

A portál Marius Fecioru román távközlési államtitkárt idézi, aki elmondta, hogy a jövő hét elején Bukarestbe látogat Michael Tsamaz, az OTE csoport vezérigazgatója, aki egyben az OTE részvényeinek mintegy 30 százalékát birtokló Deutsche Telekom alelnöke, és ajánlatot tesz a román állam tulajdonában maradt részvények megvásárlására.

A Romtelecom részvényeinek 54,01 százaléka a görög OTE tulajdonában van, a maradék 45,99 százalék pedig a román államé. Bukarestnek már régóta szándékában áll a részvénycsomag eladása, a korábbi tervek szerint a részvények egy részét tőzsdén jegyezték volna be, de e terv kivitelezését a román kormány rendszerint elhalasztotta.

A Hotnews piaci forrásokra hivatkozva azt írta:  a görög vállalat ajánlata eléri majd a 350 millió eurót. Az államtitkár szerint a görög vállalat ajánlata után a román állam elemezni fogja a részvények értékét, és annak függvényében eldöntik, hogy eladják-e az egész csomagot, vagy kisebb pakettek tőzsdére való bejegyzése révén fokozatosan privatizálják majd a vállalatot.

Az OTE 1998-ban 675 millió dollárt fizetett a Romtelecom 35 százalékáért, majd 2003-ban a többségi tulajdonossá vált.

Infogazdaság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A magyarok negyede már fenntarthatóan működő szálláshelyet keres

A személyre szabhatóság és a fenntarthatóság is megjelenik a legfontosabb döntési szempontok között a magyaroknál a szállás kiválasztása során – derül ki a Schneider Electric online felméréséből. A legtöbben energiatakarékos izzók, illetve napelemek telepítésével tennék még zöldebbé a szálláshelyeket, de sokan vannak, akik a hatékonyabb energiafelhasználásban látják a megoldást.

2022. augusztus 12. 09:55

A Lenovo ismét javuló bevételt és nyereséget ért el

Erős első éves eredményeket jelentett be a Lenovo Group, amely így a kilencedik egymást követő negyedévben növelte mind a bevételét, mind a nyereségét. Az első negyedéves nettó nyereség a tavalyihoz képest 11%-kal 516 millió dollárra, nem HKFRS* alapon az előző évhez képest pedig 35%-kal 556 millió dollárra nőtt. A bevételek 17 milliárd USD-re nőttek, ami 5%-os növekedést jelent az előző évhez képest változatlan árfolyamon számolva.

2022. augusztus 11. 19:50

A Daniella Villamosság az UNICEF-fel együtt segít a rászorulókon

A háromszoros Magyar Brands és Business Super Brands díjas, idén 30 éves fennállását ünneplő Daniella Villamosság életében mindig is központi szerepet játszott a társadalmi felelősségvállalás. Rengeteg nemes ügyet támogattak már anyagi és tárgyi adományokkal, de gyakran nyújtanak szakmai segítséget is. Ezúttal az UNICEF-fel együttműködve segítenek azoknak a rászoruló és szükségben szenvedő gyerekeknek, akik – többek között a szomszédos háborús helyzet okán is – bajba kerültek és támogatásra szorulnak.

2022. augusztus 11. 12:44

Okos rendszerekkel tizedére eshet az energiafelhasználás

A globális CO2-kibocsátás közel feléért az épített környezetünk felel, ezért kulcsfontosságú, hogy minél energiahatékonyabb legyen az épületeink üzemeltetése. A Schneider Electric grenoble-i IntenCity létesítményének példája azt mutatja, hogy intelligens rendszerekkel akár tizedére is csökkenthető az energiaigény, a nettó zéró kibocsátás elérését pedig megújuló energiaforrásokkal lehet támogatni.

2022. augusztus 10. 18:37

A felhőalapú rendszerek is lehetnek energiatakarékosak

Egyre intenzívebben tapasztaljuk a klímaváltozás környezeti hatását, mely nem csak az élő szervezetet viseli meg, de az infokommunikációs eszközök és adatközpontok megfelelő működését is nehezíti. A tech cégeket, különösen a felhőszolgáltatókat a fokozódó energiahiány mellett az adatok ökológiai lábnyomának enyhítése is kihívások elé állítja, miközben évről évre emelkedik az internethasználók száma. 

2022. augusztus 10. 14:25

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Új HR vezérigazgató-helyettes a Yettelnél

2022. augusztus 11. 11:21

Most lesz csak igazán fontos érteni az energiacímkéket

2022. július 31. 12:17

Hetedik éve sikeres az ABB női esélyegyenlőséget célzó mentorprogramja

2022. július 25. 12:40

Így mutatkozik meg a háború hatása a kriptovilágban

2022. július 19. 16:24