Az NMHH a mobil-előfizetők érdekeinek védelméről

MTI Sajtóadatbank, 2011. június 23. 09:00

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) felügyeleti és szabályozási jogosítványaival élve kívánja elérni, hogy a szolgáltatók csökkentsék az előfizetői díjakat a következő három évben a mobilszolgáltatások piacán; hatósági ellenőrzési eszközein túl többek között a szolgáltatók által fizetendő frekvenciadíj fajlagos csökkentésével is ösztönzi őket a jobb ár-érték arányú szolgáltatások nyújtására - közölte az NMHH szerdán.

A Népszabadság szerdai számában megjelent összeállítás szerint tíz év óta először emelkednek a mobiltelefon tarifák, pont azelőtt, hogy hatályba lép a Nemzeti Média és Hírközlési Hatóság rendelete a
nagykereskedelmi hívásdíjak csökkentéséről. A "Beárazták a különadót?" című cikk szerint augusztus 19-én a Vodafone emeli egyes díjtételeit, míg a T-Mobil és a Telenor májusban már megtette ezt.

Az NMHH közleménye ismerteti: az előfizetői díjakhoz kapcsolódó egyoldalú szerződésmódosítások ellenőrzése a hivatal 2011-es piacfelügyeleti tervének is kiemelten fontos része. A hatóság folyamatosan vizsgálja a szolgáltatók díjmódosítási eljárásainak
jogszerűségét, és a mostani módosítással kapcsolatos eredményekről is mielőbb tájékoztatja majd a közvéleményt.

A hatóság a közlemény szerint piacelemzési határozatokkal szabályozza a szolgáltatók egymás közötti kapcsolatát, elszámolását, így a nagykereskedelmi mobil hívásvégződtetési díjakat is. Szabályozói jogosultsága alapján az NMHH a következő három éven belül fokozatosan több mint felével tervezi csökkenteni ezeket a díjakat, aminek - az Európai Unió céljaival megegyezően - az előfizetői árak csökkenésében is meg kell majd jelennie.

Az NMHH nemcsak direkt felügyeleti és szabályozói intézkedéseket alkalmaz, hanem ösztönzi is a szolgáltatókat az előfizetők érdekeinek szolgálatára. Idén tavasszal jelent meg az NMHH elnökének azon díjrendelete, amely a mobilszolgáltatók által a frekvenciák használatáért fizetendő díjak fajlagos csökkentésén keresztül hosszú távon pozitív hatással lesz a szolgáltatói díjcsomagok ár-érték arányára, valamint megteremti a lehetőséget a hatékonyabb műszaki és technológiai fejlesztésekre, és így új szolgáltatások bevezetésére is - emlékeztet a közlemény.

MTI

Telekom ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A vállalati felhasználók körében is egyre népszerűbbek az összehajtható telefonok

A Samsung bejelentette, hogy a vállalati felhasználásra értékesített Galaxy Z Fold és Galaxy Z Flip okostelefonok száma globálisan több mint kétszeresére nőtt az előző évhez képest. Az összehajtható okostelefonportfólióra szerződött vállalati ügyfelek A teljes évet tekintve várhatóan 16 millióra emelkedik majd a világszerte vállalati partnereknek kiszállított összehajtható telefonok darabszáma, amely 73 százalékos növekedést jelent az előző évhez képest. 

2022. december 8. 20:12

Magyar csapat változtatja ünnepi hangulatúvá a népszerű alkalmazást

Az ünnepi időszakra látványos átalakuláson megy át a TIER app felülete. A világ vezető mikromobilitási szolgáltatójának mobilalkalmazásában karácsonyi üdvözlőképernyő, ikonok és üzenetek jelennek meg, hogy az alkalomhoz illően segítsék a felhasználókat a biztonságos közlekedésben. Az applikáció feldíszítéséért ezúttal is magyar csapat felel, a TIER budapesti Tech Hubja emellett folyamatosan felügyeli a rendszer működését. 

2022. december 8. 11:26

Mobilalkalmazás a mentális egészség támogatására

Az INVERSUM néven indult startup és a hozzá kapcsolódó applikáció a gyakran háttérbe szoruló, de annál fontosabb mentális jóllét javítását tűzte ki céljául.

2022. december 6. 18:29

Megérkezett Magyarországra a HUAWEI Mate 50 Pro

Már Magyarországon is elérhető a Huawei legújabb zászlóshajó okostelefonja, a Mate 50 Pro. A készüléket teljesen új, innovatív kamerarendszerrel szerelték fel, melynek 50MP-es Ultra Aperture kamerája a világon elsőként tíz fokozatban állítható fizikai rekesznyílással rendelkezik. A különleges technológiával a professzionális fényképezőgépeket idéző, gyönyörű portrék és makrófotók készíthetők.  Ezenfelül a Mate 50 Pro-n debütál az új EMUI 13 operációs rendszer, amely számos új funkcióval teszi kényelmesebbé a készülék kezelését és egyszerűbbé a fájlok tárolását, valamint az egyéb eszközökkel való együttműködést. 

2022. december 5. 12:38

Eljött a mobil korszak: ezek a legfontosabb mobilalkalmazás-tesztelési trendek

Míg egyes vállalkozások mobil weboldalakat és alkalmazásokat is alkalmaznak, más cégek a kettő közül csak az egyiket választják. Ez a választás függ a költségektől, a használhatóságtól, a szükséges funkcióktól és a kiszolgált célközönségtől is, a felhasználók azonban mára jobban kedvelik a mobilalkalmazásokat, mint a mobil weboldalakat. A hiba azonban azonnali piacvesztést okozhat, ezért érdemes alaposan tesztelni – áll a Deloitte tanulmányában.

2022. december 5. 11:19

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

A világ legígéretesebb kiberbiztonsági vállalatai közé került a Clarabot

2022. december 6. 21:30

Lezárult a 2022-es ’Az Év Honlapja’ pályázat!

2022. december 2. 13:58

Innovatív építőipari vállalkozás vezetőit díjazta a FIVOSZ

2022. november 29. 12:39

December 1. éjfélig lehet nevezni 'Az Év Honlapja’ pályázatra!

2022. november 23. 09:55