Biztonsági energiaellátási rendszerek üzletág a Schneider Electricnél

forrás Prim Online, 2011. július 24. 10:38

A Schneider Electric, az energiamenedzsment globális specialistája bejelentette a kifejezetten az ipari és infrastruktúra piacra szánt megoldásokkal foglalkozó Biztonsági energiaellátási rendszerek (Secure Power Systems) üzletág megalapítását. Az új, globális üzletág célja, hogy gyors, megbízható és hatékony szolgáltatást és támogatást nyújtson a vállalat ügyfelei számára.

Továbbá, hogy a kritikus alkalmazási területeken elérhessék az energiamenedzsmenttel és hatékonysággal kapcsolatos céljaikat, és biztosíthassák az energiaellátási rendszereik megfelelő rendelkezésre állását. A Schneider Electric Biztonsági energiaellátási rendszerek üzletága a termékek és szolgáltatások átfogó körét kínálja a legkülönfélébb ipari területekre. Az ügyfelek változó igényeinek kielégítését új technológiák és a szolgáltatások folyamatos fejlesztésével biztosítja.

Az informatikai szektor biztonsági energiaellátási szolgáltatásainak területén piacvezetőként hosszú múltra visszatekintő Schneider Electric kibővíti az általa kínált termékek és szolgáltatások körét. Az adatközpontok mellett az egészségügy, a félvezető-gyártás, szállítás és közlekedés, az energetikai ipar valamint a közművek is széles körben használnak szünetmentes energiaellátást az olyan üzletileg kritikus folyamatok biztosítására, mint amilyenekkel a biztonsági rendszerekben vagy az automatizált gyártásnál találkozhatunk. Az említett iparágakban a biztonsági energiaellátást szolgáló fejlesztések száma és mértéke folyamatos növekedést mutat, melynek értéke ma már eléri a 2,5 milliárd USD-t.

„Az ipari alkalmazásokban megjelenő energiaigényes, kritikus folyamatok bősége miatt a megbízható biztonsági energiaellátás fontosabb, mint valaha” – mondta Laurent Vernerey, a Schneider Electric IT üzletágának ügyvezető alelnöke. „A létesítmény és üzemeltetési vezetőknek egyre nagyobb számban kell olyan bonyolult alkalmazásokat beindítaniuk, amelyek a közüzemi hálózat vagy más források szünetmentes energiaellátásától függenek. A sajátos végfelhasználói szektorok és alkalmazások számára fejlesztett biztonsági energiaellátási megoldásokban, felhasználva a minőség és innováció terén szerzett tapasztalatokat, az ügyfeleink ki tudják aknázni a nagy teljesítményű és magas hatékonyságú folyamatokban rejlő lehetőségeket” – tette hozzá Laurent Vernerey.

A Schneider Electric Biztonsági energiaellátási rendszerek üzletága az APC by Schneider Electric és GUTOR márkanéven forgalmazott technológiáit fogja alkalmazni, biztonsági energiaellátást kínálva az ipari alkalmazások széles körében. Ilyen alkalmazások között találjuk a folyamatos gyártás folyamatait és vezérlését; az automatizálás felügyeletét és vezérlését; a navigációs rendszereket, mint radarokat, műszereket és méréseket, valamint a biztonsági rendszereket. A vállalat továbbá kibővíti az installált alkalmazások működtetését és karbantartását biztosító szolgáltatások körét is.

Ezt a különálló üzletágat Enric Costa, mint a Secure Power Systems for Industry & Infrastructure alelnöke vezeti, közvetlenül Laurent Vernerey, a Schneider Electric IT Business üzletág ügyvezető alelnökének és egy felügyeleti testületnek az irányítása alatt.
 

hirek.com ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Koronavírus infógombbal és értesítésekkel bővül az ÉletMentő applikáció

A mai naptól elérhető a Vodafone Alapítvány és az Országos Mentőszolgálat ÉletMentő applikációjának két újítása, melyek a koronavírus miatt kialakult helyzetben segítik a lakosságot. Az egyik a Koronavírus információ gomb, amely közvetlenül átvezeti a felhasználókat a magyar kormány hivatalos, koronavírussal kapcsolatos tájékoztató oldalára. A másik lényeges és a jelenlegi helyzetben rendkívül hasznos újítás, hogy az applikáció a fontos és aktuális információkról mostantól push értesítésekkel is tudja tájékoztatni használóit. Az újítások a Tigra Informatikai Csoport támogatásával és részvételével valósulhattak meg.

2020. április 6. 11:54

Médiatanács: A járvány miatt könnyítést kapnak a testület által támogatott médiaszolgáltatók

A veszélyhelyzet miatt az aktuális, közcélú tájékoztatás érdekében engedményeket tesz a helyi és körzeti rádiókkal, televíziókkal már megkötött támogatási szerződéseiben a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa – az e heti ülésén meghozott döntése szerint. A testület elvégezte az alaki vizsgálatokat egy kecskeméti, egy miskolci és egy szigetvári rádiós frekvencia pályázati eljárásában, és elfogadta egy körmendi helyi frekvencia pályázati felhívásának tervezetét. 

2020. április 6. 10:38

Izgalmas anyagot készít a CraftUnique az otthoni tanuláshoz

Magyarországon évről-évre növekszik a tudásszomj és az igény a 3D nyomtatásra, nem csupán a tanárok, a diákok is egyre inkább érdeklődnek a technológia iránt. Éppen ezért a CraftUnique április 6-tól ingyenes, bárki számára elérhető webinart indít. A tanórák hiánypótlóak, hiszen eddig magyar nyelven nem voltak ilyen oktatási anyagok, sőt a videók bármikor visszanézhetőek is lesznek. A koronavírus miatt most otthonról tanítók és tanulók a 3D-s ismeretekkel naprakésszé és színesebbé tehetik tudásukat.

2020. április 6. 09:30

Magyar fejlesztésű szoftver mentheti meg a szabadulószobákat

A szabadulószoba egy olyan világhírű hungarikum, mely mára minden országban elterjedt. A jelenlegi járványhelyzetben azonban a túlélésért küzdenek a kijutós játékok.

2020. április 5. 15:59

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Több millióan kaphatnak ingyenes online védelmet áprilistól

2020. március 31. 12:57

Hogyan legyenek a gyerekek és a tanárok biztonságban a digitális oktatás ideje alatt is?

2020. március 25. 10:43

Hasznos tippek, hogy előnyünkre fordítsuk a bezártságot!

2020. március 24. 16:55

Koronavírusos átverést azonosított az ESET

2020. március 18. 09:11
online sportfogadás