Már működik a szélessávú internet a Szigeten

forrás Prim Online, 2011. július 28. 13:36

Megkezdődött Közép-Kelet-Európa egyik legnagyobb nyári fesztiváljának, a Sziget Fesztivál informatikai felkészítése. A szabadtéri rendezvény üzemeltetésének alapját képező IT hálózatot - mely elsősorban a jegyeladáshoz, az internet eléréshez és a koncertek hangerő-szabályozásához nyújt támogatást - közel két hét alatt építi ki az ACE Telecom, aki az előkészületek első lépéseként már be is kötötte a gigabit sávszélességű internetet a Hajógyári-szigetre.

Az ACE Telecom, a nagy szabadtéri fesztiválok internet szolgáltatója, megkezdte a Sziget Fesztivál sikeres működéséhez elengedhetetlen Internet- és adathálózat kiépítését. Megközelítőleg 2 hétre van szükség a nyár legnagyobb hazai rendezvényének informatikai felkészítésére, melynek első lépéseként már be is üzemelték a szélessávú Internetet. Összesen 76 hektárnyi területen egy 6 km hosszúságú optikai kábelen gigabit sávszélességű hálózat került kialakításra, melyet egy saját biztonsági mikrohullámú összeköttetés támogat majd a teljes lefedettség érdekében. Ezen a hálózaton keresztül üzemel majd hét napon keresztül az Internet sátor, a vendéglátóipari egységek és a rendezvényhelyszínek Internet kapcsolata, a jegyértékesítés, valamint a Sziget teljes területén elérhető WifiZone szolgáltatás. Az Internetes alhálózatokon túl, az ACE Telecom látja el többek között a limiterek (hangnyomás szabályozók) működtetéséhez szükséges hálózat felügyeletét is a rendezvény teljes időtartama alatt.

A következő másfél hétben az egyik legnagyobb kihívást az időjárás jelenti a hálózat kialakításának szempontjából. A szabadtéri rendezvényekre jellemzően azonban, a szakemberek az üzemeltetés során is számítanak a szélsőséges külső körülményekre, ezért a Szigeten egy extrém leterheltség mellett is működőképes, garantált, és rendkívül magas rendelkezésre állású hálózat kerül kialakításra.
 

Kulcsszavak: DSL ADSL Sziget fesztivál

hirek.com ROVAT TOVÁBBI HÍREI

SAP-vel pörgetik fel a körforgásos gazdaságot is

2023 júliusától teljesen átalakul a magyarországi hulladékgazdálkodási rendszer. A MOL illetékes leányvállalata az SAP rendszerét választotta a komplex szervezési, irányítási és elszámolási feladatok informatikai támogatására.

2023. június 9. 20:01

Négy tipp a kiberbiztos nyaralásért

Felmérések szerint a Földön élő minden emberre legalább 3 hamis személyazonosság jut a kiberbűnözői piacon, mégis mintha továbbra is félvállról vennénk a fenyegetést a hétköznapokban, különösen a lazább nyári időszakban. Hamarosan elözönlik az üzenőfalakat a szebbnél szebb helyen nyaraló, tökéletes és boldog családok fotói, hadd irigykedjenek az ismerősök, ez a vágy azonban gyakran vezet oda, hogy meggondolatlanul osztjuk meg személyes adatok tömkelegét, melyet nem csupán a barátaink és a családunk, de a digitális világ rosszfiúi is láthatnak.

2023. június 9. 17:22

Már itthon is előrendelhető az LG okosmonitorja

Munkára és szórakozásra is kiválóan alkalmas okosmonitort dob piacra az LG Magyarországon. A 32SQ780S modell ideális választás lehet mindazoknak, akik többfunkciós eszközt keresnek. A kijelző kényelmesen beállítható az asztalon, rendkívül jó kontrasztarányt kínál és számos okosfunkcióval bír, így a munkavégzés és tanulás mellett ideális filmnézésre vagy akár játékra is.

2023. június 9. 15:22

Új trendek és kihívások az online marketingben

2023-ban a közösségi média marketing szerepe, valamint az influenszer marketing és a felhasználók által generált tartalmak (UGC - User Generated Content) egyre inkább teret hódítanak, és szinte megkerülhetetlenné válnak a vállalkozások üzleti stratégiájában. 

2023. június 9. 14:06

Új szerepköréhez jobban illő névre vált az IVSZ

Nevének megújításáról döntött az IVSZ június 7-én megtartott éves közgyűlésén a szervezet tagsága: a korábbi Informatikai, Távközlési és Elektronikai Vállalkozások Szövetsége (IVSZ) helyett IVSZ – Digitális Vállalkozások Szövetsége néven folytatja működését a szakmai szervezet. A névváltást az indokolja, hogy napjainkban a digitalizáció a gazdaság minden szegletét áthatja, nem csak az informatikai, távközlési és elektronikai vállalatoknál fontos tényező. A közgyűlésen a 13 fős elnökség 7 pozíciójáról is szavaztak: az IVSZ elnöke újabb három évre dr. Vinnai Balázs lett.

2023. június 9. 12:45

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Hogyan lopják el adatainkat a hackerek és mire figyeljünk jelszókezelő vásárlásakor?

2023. május 31. 15:40

Itt a legnagyobb webáruházak rangsora

2023. május 23. 20:10

Új fizetési kapu magyar e-kereskedőknek

2023. május 18. 12:49

Nem törődünk eléggé online adataink védelmével

2023. május 8. 15:39