NFÜ: véleményezhető a közoktatás informatikai eszközfejlesztési pályázata

MTI Sajtóadatbank, 2011. szeptember 6. 07:01

A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség (NFÜ) szeptember 12-éig várja az észrevételeket az Intézményi informatikai infrastruktúra fejlesztése a közoktatásban című pályázat tervezetéhez - közölte az NFÜ a honlapján hétfőn.

Az ügynökség emlékeztet arra, hogy a Társadalmi Infrastruktúra Operatív Programban (TIOP) már korábban lebonyolított hasonló pályázatot kimagasló érdeklődés övezte, akkor az iskolák és azok fenntartói csaknem 20 000 tantermi eszközcsomagot igényeltek, ebből több mint 15 000-et  támogatott a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség 964 szerződés keretében mintegy 25 milliárd forint értékben.

Az NFÜ közlése szerint a hamarosan megjelenő újabb pályázatban többek között digitális tábla, számítógép és monitor, vetítővászon, tanári és tanulói laptop, szerver csomag, router, valamint számítógép alapú nyelvi labor beszerzésére is lehetőség nyílik.

Az újabb pályázat meghirdetésekor a rendelkezésre álló keretösszeg 10,3 milliárd forint. A konstrukció keretében elnyerhető támogatás mértéke minimum 5 millió forint, maximum 200 millió forint lehet. A támogatható pályázatok várható száma 350-400 lesz - olvasható az NFÜ közleményében.

Kulcsszavak: pályázat oktatás

Infotársadalom ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Páratlan összefogás a Balaton-felvidék természeti kincseiért

„Sokszínű Balaton-felvidék – Theodora különdíj” címmel közös fotópályázatot hirdet az ország egyik legrangosabb természetfotó-pályázata, a Varázslatos Magyarország és a kékkúti forrásból eredő Theodora ásványvizet forgalmazó Szentkirályi Magyarország Kft., a Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság szakmai támogatásával. 

2022. július 6. 19:01

Elfogadhatatlannak tartja az 1000 forintos órabért a diákmunkások többsége

A fiatalok nagyjából fele az év közbeni lakhatási költségekre teszi félre a diákmunkából származó jövedelmét, 40 százalékuk pedig külföldön is kipróbálná magát a nyáron, többek közt ez derült ki a MISZ Műegyetemi Iskolaszövetkezet és a Műegyetemi Hallgatói Kft. munkatársai által készített felmérésből. A kutatás során arra is rákérdeztek a résztvevőknél, hogy milyen elvárásokkal rendelkeznek, de külön kitértek az önkéntes munkavállalásra is és a feketemunka megítélésére is.

2022. július 6. 17:20

Egyedülálló zöld dobásra készül a MATE az idei EFOTT fesztiválon

Az EFOTT fesztiválon keletkező, biológiai úton bontható hulladékok szelektív gyűjtését, helyszíni előkezelését, valamint további komposztálását is megszervezi a házigazda Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem (MATE). Ezzel az ott keletkező összes biohulladék esetében sikerrel zárul a biológiai körforgás, amire még egyetlen hazai fesztiválon sem volt példa.

2022. július 6. 15:43

Európa legjobbjai között a Growww Digital

Elnyerte a Google CSS Premium Partner minősítését a hazai fejlesztésű ROIshopper, a Growww Digital árösszehasonlító szolgáltatása.

2022. július 6. 14:06

Ipari szimulációs szoftver segítheti az elektromobilitási kutatásokat

A villamos gépekkel és az elektrodinamikával kapcsolatos munkákban használható, rendkívül korszerű ipari szimulációs szoftverről tartott ingyenes konferenciának és képzésnek adott helyet az elektromos járművekkel kapcsolatos kutatásokban is egyre meghatározóbb szerepet betöltő Széchenyi István Egyetem. A rendezvényen az intézmény kutatói, valamint partnercégek munkatársai fejlesztették tudásukat.

2022. július 6. 12:41

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Új vezető a Microsoft Magyarország élén

2022. július 1. 11:16

A hatás mechanizmusát keresik az IVSZ MENTA 2022 előadói

2022. június 30. 12:40

Az ESET új, hálózati szintű megoldást kínál a távközlési és internetszolgáltatók számára

2022. június 23. 11:24

A raktár nélküli webshopoké a jövő

2022. június 19. 13:24